Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance projectleider implementatie venstertijdengebied (zzp)

Geplaatst 25 apr. 2024
Project ID: YIS 9156342
Plaats
Groningen, Hybride
Uren
16 uur/week
Periode
6 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 31 okt. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 8 mei 2024 17:00

Startdatum: Zsm

Duur: T/m 31-10-2024

Inzet: 16 uur per week

Inschaling: Schaal 11A, CAO Gemeenten

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst

Let op! De gesprekken zullen plaatsvinden op 15 mei in de ochtend.


Verlenging uitzetting vacature: Inhoudelijke kennis is voor deze rol minder van belang maar een echte projectleidersmentaliteit des te meer. We zoeken een verbinder, iemand die ervaring heeft met verandermanagement, mensen in hun rol kan zetten en kan meekrijgen.


Opdracht

Centraal in de visie stadslogistiek (2020) staat het vergroten van het venstertijdengebied (tijden waarin autoverkeer het stadscentrum in mag om te laden en lossen) en het instellen van een Zero Emissie zone voor stadslogistiek. Handhaving is daarmee onlosmakelijk verbonden en is een gemeentelijke taak. Het Rijk heeft voorgeschreven dat deze taak uitgevoerd moet worden met ANPR camera’s (automatische kentekenplaatherkenning).

 

Doel van dit project is het realiseren en inbedden van de ANPR-handhaving, op basis van de ontheffingen voor de binnenstad van Groningen. Dit zijn ten eerste de ontheffingen voor het inrijden van het venstertijdengebied, maar daarnaast ook de ontheffingen voor taxi en de toegang tot het voetgangersgebied.

 

De werkpakketten zijn:

1.     Op gang brengen van de handhaving, startend met de waarschuwingsperiode (waarschuwingsbrieven, monitoring op overtredingen, check op softwarematige koppeling);

2.     Implementeren van de ontheffingsverlening (incl. informatie op de website) en overdragen van de uitvoerende taken aan de lijnorganisatie;

3.     Realiseren van de aansluiting van de resterende (3) ANPR camera’s en inrichten van het functioneel en technisch beheer, incl. de afstemming met Brickyard;

4.     Afstemming en communicatie, zowel intern en extern (waaronder beantwoorden van vragen en opstellen Q&A);

5.     Opstellen van de evaluatie van het venstertijdengebied (Q4 2024), incl. brief aan de raad.

 

Resultaten

Het resultaat van dit project is dat het venstertijdengebied wordt gehandhaafd, dat ontheffingen worden verleend, dat vragen hun juiste weg vinden in de organisatie en de diverse lijnactiviteiten zijn belegd in de organisatie. Dat is ook hèt moment dat het project kan worden beëindigd.

 

Plek in de organisatie

Het project is onderdeel van het programma Mobiliteit, directie Stadsontwikkeling. Echter: de handhaving (incl. beheer van de ANPR camera’s) is belegd bij de directie Veiligheid (Toezicht en Handhaving) en de ontheffingen zijn belegd bij het loket parkeren.

Rol van de projectleider

De rol van de projectleider is erop gericht dat er (weer) voortgang is in het afronden van de implementatie venstertijdengebied. Dit bestaat uit ‘losse eindjes’ (zoals: laatste ANPR camera’s aan laten sluiten) maar met name uit het laten landen van dit project in de lijnorganisatie (zoals: Toezicht en Handhaving op gang helpen met de digitale handhaving; de informatie en communicatie over ontheffingen is eenduidig bekend en wordt toegepast).

 

Projectdoelen en resultaten

De handhaving, ontheffingsverlening en het beheer van de ANPR camera’s is belegd in de lijnorganisatie. Het venstertijdengebied is geïmplementeerd. Tevens is de evaluatie van het venstertijdengebied uitgevoerd en voorgelegd aan college en raad. 

Kernkwaliteiten

 

-       Zelfsturend, proactief

-       Resultaatgericht

-       Planmatig werken

-       Organisatie- en omgevingsbewust

-       Communicatief goed (intern en extern)

-       Doortastend

 

Kennis en ervaring

Voor deze opdracht is het vooral belangrijk dat de kandidaat bezit over goede projectmanagement kwaliteiten; stevig in zijn/haar schoenen staat, stuurt/delegeert en goed om kan gaan met weerstand/emotionele ondernemers. Gewenst is dat de projectleider ervaring met projecten in meerdere disciplines heeft en zich materie snel eigen maakt.

Minder van belang is kennis van de inhoud van het project, omdat vanuit Handhaving, ICT, parkeren en stadslogistiek de kennis aanwezig is. Affiniteit met het inrichten van systemen en werkprocessen is een pré en affiniteit met het ruimtelijk domein is uiteraard wel van belang.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten