Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance projectleider nieuwe woonvormen en huisvesting rondom intramurale locaties (zzp)

Geplaatst 21 dec. 2023
Project ID: YIS 9146425
Plaats
Maasdam, Hybride
Uren
16 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 8 jan. 2024
Einde: 8 jul. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 28 dec. 2023 10:00
  • Start zsm in januari 2024, duur van 1 jaar en mogelijkheid tot verlenging, 16 uur per week

  • Schaal 11, graag marktconform tarief

  • Hybride werken (50/50); voor deze opdracht zul je verschillende locaties moeten bezoeken (standplaats is Maasdam)

  • We zoeken iemand met bouwkundige kennis (geen technisch specialist) met sociale skills en kennis van de zorg. Affiniteit met wonen en zorg.

  • De gesprekken vinden plaats op donderdag 4 januari tussen 10-13 uur op locatie in

  • ZZP = eenmanszaak of BV waar de ZZP als enig natuurlijk persoon op staat) worden voorgesteld.



In de Hoeksche Waard werken diverse partijen al lang goed samen op het gebied van Wonen, Welzijn en Zorg. De vergrijzing, het langer zelfstandig wonen van mensen in een kwetsbare positie en de krimpende beroepsbevolking vraagt om nauwe samenwerking. Gezamenlijk hebben wij, een uitvoeringsagenda Wonen Welzijn en Zorg (WWZ) voor 2030 gemaakt. We richten ons in de uitvoeringsagenda op wat inwoners zelf kunnen doen, samen met hun eigen omgeving en hoe organisaties hierin kunnen ondersteunen. Daarmee zorgen we ervoor dat inwoners zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen, mensen omzien naar elkaar en wij daarmee de zorgvraag voorkomen of zo lang mogelijk uitstellen.

Onder de uitvoeringsagenda vallen twee projecten die er voor zorgen dat inwoners langer zelfstandig kunnen blijven wonen: nieuwe woonvormen en huisvesting rondom intramurale locaties. Er zit een grote afstand tussen zelfstandig en intramuraal wonen. Verschillende type woonvormen kunnen mensen ondersteunen om langer zelfstandig te blijven wonen. Door de sociale steunstructuur van bewoners onderling en door gebruik te maken van hun eigen netwerk.

Als projectleider stuur je de twee projectgroepen aan:

  • De projectgroep Woonvormen heeft als opdracht om in 14 dorpen in de Hoeksche Waard een nieuwe woonvorm te realiseren. Hiervoor gaan we op zoek naar nieuwe alternatieve en innovatieve woonvormen. Deze zoektocht doen we samen met inwoners en mantelzorgers. We starten in elk dorp minimaal één initiatief voor één project die sociale netwerken helpen versterken en benutten. Dit gebeurt zowel in bestaande bouw als in nieuwbouw. Hierbij onderhoud je contacten met inwoners, de woningcorporatie, zorgorganisaties, projectontwikkelaars en de dorpen zodat de woonvorm aansluit bij hun behoefte.

  • Bij de projectgroep Huisvesting rondom intramurale voorzieningen onderzoek je samen met zorgorganisaties en de woningcorporatie welk type zorggeschikte woningen er nodig zijn. En waar deze voor verschillende doelgroepen gerealiseerd kunnen worden. Waardoor inwoners met een zware zorgvraag toch zelfstandig kunnen blijven wonen.



Functie-eisen:

•   Ervaring met projectmatig en planmatig werken, aanspreekbaar op resultaten en voortgang;

•   Je bent een zakelijke, proactieve en resultaatgerichte professional met een groot organiserend vermogen die een stevige bijdrage wil leveren aan de woonopgave in de Hoeksche Waard;

•   Je hebt kennis van woningbouw voor specifieke doelgroepen en verschillende type woonvormen;

•   Kennis van de zorgtechnologie en domotica is een pre;

•   Je bent in staat om inwonersinitiatieven naar concrete projecten te begeleiden

•   Je vindt uitdagingen in de projecten die in de gemeente spelen. Je bent communicatief uitermate vaardig, je hebt stevige onderhandelingsvaardigheden en je bent daarnaast een natuurlijke verbinder van partijen en belangen. Je bent in staat om alle diverse belangen, intern, extern, bestuurlijk, samen te brengen;

•   Je zorgt ervoor dat de gemaakte afspraken vastgelegd worden;

•   Je bent doortastend.

De projectleider die wij zoeken is echt een aanjager. Het gaat om het uitrollen van een plan; het daadwerkelijke bouwen van de locaties valt niet binnen deze opdracht (dit wordt opgepakt door een projectleider Ruimtelijke Ontwikkeling). De opdrachtgever is tevreden over de uitvoering van de opdracht wanneer er in het jaarplan staat wat er concreet gerealiseerd kan gaan worden in consensus met de inwoners. Het is daarom van belang dat je beschikt over bouwkundige kennis (maar we zoeken geen technisch specialist) en dat je affiniteit hebt met wonen en zorg.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten