Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance projectleider tiny houses (zzp)

Geplaatst 15 aug. 2023
Project ID: YIS 9137100
Plaats
Assen
Uren
8 uur/week
Periode
1 jaar
Start: 9 okt. 2023
Einde: 9 okt. 2024
Tarief
78 - 93 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 24 aug. 2023 17:00

Startdatum : 11.09.2023

Duur: 12 maanden

Uren: 8 uur per week

Schaal: 11

Niveau: senior

Richttarief: 78 - 93 €/hr

Gesprekken worden gepland op: donderdag 31 augustus tussen 9.00-11.00 uur.



Opdracht:


Het vorige college en raad hebben een bestuurlijke opdracht gegeven voor het starten van een pilot tiny houses.  De doelstelling die destijds is geformuleerd door de gemeente is als volgt: Aan de hand van concrete locaties en door middel van co-creatie komen tot een voorstel voor de realisatie van tiny houses. De gemeente is hierbij de initiatiefnemer en deelnemers van de pilot zijn participanten.

Inmiddels geven we al geruime tijd uitvoering aan die doelstelling en ligt er een concreet inrichtingsplan voor de realisatie van 21 tiny houses op een perceel van ongeveer 0.75 HA aan de Witterhoofdweg. Via een ontheffing op de bestaande bestemming kan dit perceel voor een periode van maximaal 15 jaar worden verhuurd aan een vereniging die het terrein in beheer neemt.

Het plan dat in co-creatie met een groep belangstellenden (de focusgroep) is ontwikkeld, is inmiddels beoordeeld op financiële, ruimtelijke en juridische consequenties en daar waar nodig bestuurlijk afgestemd. Hiermee zijn ook de kaders waarbinnen de pilot verder kan worden uitgewerkt, helder uiteengezet.

Voor de volgende fase van het project dienen nog een aantal onderzoeken te worden gedaan, dient de communicatie- en participatie strategie met de directe omgeving verder vorm te worden gegeven, waarna het definitief ontwerp samen met de focusgroep gemaakt kan worden. Een ander belangrijke stap in het proces is ondersteuning bieden aan de focusgroep in het oprichten van een vereniging/ wooncoöperatie, zodat er huurovereenkomst met de gemeente kan worden gesloten.

Met het zetten van deze stappen kan er een definitief plan aan het gemeentebestuur worden voorgelegd, waarna het project richting realisatiefase gaat.

Voor dit project zoeken we een enthousiaste, betrokken en ervaren projectleider.

Heb verstand van en affiniteit met bijzondere woonvormen? Weet jij de juiste groepsdynamiek tot stand te brengen? Vind jij het vanzelfsprekend om projecten in co-creatie met inwoners tot stand te laten komen? Kun jij daarbij sturen op voortgang en de minimalisatie van risico’s, maar houd je ook het tempo en de aandachtspunten van de betrokken focusgroep in de gaten?

Dan zijn wij op zoek naar jou! 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten