Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance projectleider warmtetransitie (zzp)

Geplaatst 29 nov. 2023
Project ID: YIS 9144588
Plaats
Hoornaar, Hybride
Uren
24 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 15 dec. 2023
Einde: 1 jul. 2024
Tarief
85 - 105 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 7 dec. 2023 09:00
  • Starten op 15 december óf 1 januari, 6 maanden met kans op verlenging.

  • 24 uur per week

  • Standplaats is Hoornaar. Vaste kantoordag op dinsdag.

  • Schaal 11, tarief max € 95,00.

  • Geschikte CV's zullen na de deadline in één keer voorgesteld worden.


*Let op voor ZZP: sinds 1 oktober 2023 kunnen wij geen VOF meer obv een modelovereenkomst contracteren. Enkel de rechtsvormen eenmanszaak en BV (waar de ZZP als enig natuurlijk persoon op staat).


Gemeente Molenlanden is een innovatieve gemeente in de Zuidelijke Randstad met 20 kernen en een grenzeloze ambitie. Al voor het coronatijdperk werkten wij plaats- en tijdonafhankelijk. Net wat onze inwoners of het werk van ons vragen. We kennen geen leidinggevenden, maar zelforganiserende teams. Als team pakken we op wat nodig is; ook taken die niet vak-gerelateerd zijn. We nemen samen besluiten en hakken knopen door. Zelforganisatie draagt bij aan werkgeluk. Je krijgt het vertrouwen en de vrijheid om de dingen te regelen, zoals jij dat wilt.

Onze uitdaging

In Molenlanden willen we de energievraag met 22% reduceren en ongeveer 20% van de woningen in 2030 verduurzaamd hebben en een (nagenoeg) aardgasvrije gebouwde omgeving in 2050. Molenlanden is een landelijke gemeente met 20 (kleine) kernen en dat neemt uitdagingen met zich mee voor de warmtetransitie. We zoeken samen met onze inwoners en bedrijven duurzame warmteoplossingen die betaalbaar zijn en kunnen rekenen op draagvlak onder de inwoners. Hierbij is het motto ‘we doen het samen’ en hanteert de gemeente in basis een faciliterende rol. Als de gemeente de trekker is, regisseren wij het proces.


Zo werken we al samen met verschillende initiatieven in de samenleving om kernen (deels) aardgasvrij te maken, o.a. in Bleskensgraaf, Giessenburg, Hoornaar, Noordeloos en Nieuw-Lekkerland en we merken een groeide belangstelling om dit vraagstuk aan de slag te gaan.

Wat ga je doen

Samen met inwoners, bedrijven en lokale partijen starten we het verkenningsproces voor hun kern/buurt/bedrijventerrein om te komen tot een uitvoeringsplan. De verkenning geeft aan voor welke duurzame warmteoplossing draagvlak is, maar ook welke technische mogelijkheden er zijn en wordt er inzicht gegeven in de kosten. Via deze gezamenlijke route hopen we tot een gedragen en uitvoerbaar uitvoeringsplan te komen voor deze kernen en bedrijventerreinen te komen. Waarna er een gezamenlijk besluit genomen kan worden om deze te gaan uitvoeren. 

Naast de kernen waarin we met de inwoners uitvoeringsplannen willen opstellen hebben we ook een gebied met meerdere kernen dat een meer dynamische aanpak heeft omdat individuele duurzame warmte oplossingen hier het meest voor de hand liggen. 

Als projectleider ben je de verbindende en faciliterende schakel naar onze inwoners, bedrijven en maatschappelijke organisaties met het doel dat zij daadwerkelijk stappen gaan zetten om van het aardgas af te gaan. Je toont initiatief door ideeën aan te dragen, staat open voor ideeën vanuit andere partijen, collega gemeenten of inwoners, met het doel om zoveel mogelijk panden op verantwoorde wijze aardgasvrij te maken. Je stemt onder andere af met Stedin, regio partners en andere belanghebbende partijen zoals woningcorporaties, projectontwikkelaars en ondernemers. 

Uiteraard is hier een directe koppeling met de collega’s die zich bewegen binnen het thema energiebesparing, waardoor nauw contact en afstemming noodzakelijk is, dit geldt ook met de collega’s die actief zijn binnen de Regionale EnergieStrategie. Alleen door nauw samen te werken en de thema’s hand in hand gaan kunnen mooie stappen gezet worden.

We zoeken nu projectleider warmtetranstie voor 24 uur per week die start of verder gaat met de activiteiten in de kernen. Wil je hier mee over weten bekijk dan eens ons Uitvoeringsprogramma Duurzaamheid en Klimaatadaptatie waarin de activiteiten voor de warmtetransitie voor 2024 en 2025 zijn beschreven.  


Dit ben jij

Je beschikt over een HBO/WO werk- en denkniveau. Je hebt duidelijke affiniteit met de energietransitie en bij voorkeur de warmtetransitie en volgt de (technische) ontwikkelingen op de voet. Je bent gewend om projectmatig en kerngericht te werken. Je weet als geen ander mensen te enthousiasmeren en in beweging te krijgen, een moeilijke boodschap te brengen, partijen bij elkaar te houden en belangen af te wegen. In je optreden ben je betrouwbaar, transparant en toegankelijk.

Competenties

⦁   Planmatig;

⦁   Proactief;

⦁   Overtuigend;

⦁   Doorzettingsvermogen;

⦁   Communicatief zeer vaardig;

⦁   Flexibel;

⦁   Persoonlijk leiderschap;

⦁   Passievol samenwerken

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten