Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance projectleider woonvisie (zzp)

Geplaatst 19 feb. 2024
Project ID: YIS 9150731
Plaats
Nieuwerkerk aan den IJssel
Uren
24 uur/week
Periode
6 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 19 aug. 2024
Tarief
90 - 116 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 1 mrt. 2024 12:00

Je dient te beschikken over eigen telefoon en laptop.

Startdatum; z.s.m (we streven naar een startdatum van 18-3)

Duuropdracht: 6 maanden (in overleg te verlengen naar 2 jaar)

Aantal uur per week: 16-24

Max tarief €109,50

Deadline voor het aanbieden van kandidaten: nvt passende kandidaten worden na het aanbieden zsm voorgedragen.

Indien je mag starten, wordt er een Pre employment screening uitgevoerd. De kosten (€ 17,-)worden doorbelast aan de zzp. Let wel, kosten van VOG komen hier nog bovenop.



Ben jij thuis in beleidsvraagstukken op het gebied van wonen? Volg jij de nieuwe wet- en regelgeving op dit gebied? Kun jij het onderzoek- en schrijfproces dat hoort bij het opstellen van een Woonvisie aansturen?

Kom dan bij de gemeente Zuidplas om het project Woonvisie te leiden!

Zuidplas de gemeente die je laat groeien!

Zuidplas is een fusiegemeente die bestaat uit de dorpen Moerkapelle, Moordrecht, Nieuwerkerk aan den IJssel en Zevenhuizen. We bestaan pas 14 jaar, en net als een echte tiener groeien we hard. Dat biedt kansen: in je dagelijks werk én voor je carrière. Door onze ligging tussen Rotterdam en Gouda kun je jezelf ook aan grootstedelijke vraagstukken wagen. En de regio Midden-Holland waarin we ons bevinden, is eigenlijk een soort Nederland in het klein. Met een interessant speelveld, zowel politiek als geografisch.

Zuidplas groeit de komende jaren flink in inwoneraantal en daarmee ook in het aantal collega’s in de organisatie. We staan voor uitdagende opgaven en passen onze werkwijze aan de vragen vanuit de samenleving aan.

Binnen de gemeente Zuidplas houdt het cluster Ruimtelijk Beleid zich bezig met alle vraagstukken die aan de orde komen bij ruimtelijke ontwikkelingen in de meest brede zin. Onderdeel van dit cluster is het team Wonen. Dit team is onder meer verantwoordelijk voor het actueel houden van de Woonvisie dan wel opstellen van een nieuwe Woonvisie.

De opdracht:

  • Samen met collega´s van het cluster Ruimtelijk Beleid en het cluster Beleid Samenleving verantwoordelijk voor het opstellen van een nieuwe (of geactualiseerde) woonvisie.

  • Als eerste hierin, komen tot een heldere opdrachtformulering inclusief afbakening hiervoor.

  • Inhuren en aansturen van een onderzoeksbureau.

  • Voeren van gesprekken met stakeholders (woningcorporaties, zorgpartijen, marktpartijen, bewonersorganisaties etc) over de vernieuwde woonvisie.

  • Rapporteren over de voortgang van het werk aan bestuur, management en collega’s over de voortgang van het werk.

  • Opstellen van besluitvormingsstukken voor college en raad.

 

Afhankelijk van de voortgang van de opdracht en beschikbare tijd staat de mogelijkheid open om jou in overleg in te schakelen voor enkele andere kleinere opdrachten, gerelateerd aan woonbeleid.

Inhurend manager vindt het belangrijk dat de projectleider woonvisie heel zelfstandig zijn/haar stappen kan maken, opdrachtmatig kan werken en pro-actief aan het werk gaat. De 16-24 uur per week zijn een inschatting. Het kan ook zo zijn dat er een week minder werk is, er wordt verwacht dat de projectleider daar flexibel mee om gaat.

-     Je hebt kennis van en ervaring met woonbeleid, bij voorkeur met het opstellen of actualiseren van een woonvisie

-     Je bent bekend met en hebt ervaring met besluitvormingsprocessen binnen een gemeente. Je kunt helder stukken voor college en raad schrijven

-     Je kunt aantoonbaar projectmatig en opdrachtgericht werken. Enerzijds ben je opdrachtnemer voor het uitvoeren van het totaal-traject van de woonvisie, anderzijds word je opdrachtgever voor een in te huren adviesbureau

-     Je hebt een uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid

Je bent pro-actief en kunt zelf jouw werk organiseren. Je brengt energie in situaties waar het proces zou kunnen stagneren.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten