Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance projectmanager mobiliteit en logistiek (zzp)

Geplaatst 18 okt. 2023
Project ID: YIS 9141384
Plaats
Venlo, Hybride
Uren
20 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 4 dec. 2023
Einde: 31 mei 2024
Tarief
80 - 100 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 26 okt. 2023 14:00

Start 4 december 2023 tot en met 31 mei 2024

Schaal 11, uurtarief tussen 75 en 100 Euro (tarief passend bij CV)

20 uur per week

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst


Wat ga je doen? In verband met zwangerschapsverlof zoekt Trendsportal een bevlogen projectmanager die in samenwerking met collega’s van het Programmabureau het jaarlijkse Uitvoeringsprogramma Trendsportal wil vormgeven. Trendsportal heeft ambitieuze doelstellingen om ervoor te zorgen dat de ruimtelijk-economische bereikbaarheid van de regio wordt verbeterd, de verkeersveiligheid wordt verbeterd maar ook zal er een bijdrage worden geleverd aan de milieu- en energietransitie.


Om dit te realiseren werk je intensief samen met de partners binnen Trendsportal, maar ook met andere regio’s, Provincie Limburg, Supply Chain Valley en andere partners.


· Als projectmanager ben je ambtelijk opdrachtgever en geef je leiding aan de projectontwikkeling van alle projecten en stuur je de projectleiders aan. Je bent verantwoordelijk voor de evaluatie en monitoring op programma- en projectniveau, als ook voor het samenstellen van inhoudelijke en financiële voortgangs- en verantwoordingsrapportages. Je bent in staat om aansturing en uitvoering tot geven aan verschillende projecten en houdt de doelstellingen altijd scherp voor ogen.


· Je zoekt van nature graag de verbinding op met je collega’s van het Programmabureau, de deelnemende gemeenten, maar ook met externe partners. Je gelooft erin dat door het leggen van slimme verbindingen je toegevoegde waarde voor de regio kan realiseren. Dit betekent ook dat je inzicht hebt in politiek-bestuurlijke verhoudingen en op het juiste moment de bestuurders in stelling kan brengen om optimale resultaten te bereiken.


· Je geeft verder vorm aan de projectenorganisatie voor een optimale uitvoering van de projecten. Daarnaast zorg je voor project (overstijgende) communicatie voor de verschillende gemeenten/ partners. 

Waar kom je te werken?

Een uitstekende bereikbaarheid van Noord-Limburg, maar ook een goed functionerend en toegankelijk mobiliteitssysteem zijn belangrijk voor bedrijven en inwoners van een gezonde regio waarin de logistieke sector een prominente plek heeft. Mobiliteit is daarbij geen doel op zich. Wel levert het een belangrijke bijdrage aan de economische, ruimtelijke en sociaal maatschappelijke ontwikkelmogelijkheden van Noord-Limburg.


Als regio Noord-Limburg werken we gezamenlijk aan deze opgave vanuit Trendsportal: de mobiliteitsbeweging in Noord-Limburg, waarin overheden nauw samenwerken met kennisorganisaties, bedrijfsleven en burgers, ondersteund door het Programmabureau Trendsportal. Werkend aan de toekomst van het verkeers- en vervoerssysteem voor de ruim 280.000 inwoners van en bezoekers aan Noord-Limburg.

Trendsportal is daarmee het samenwerkingsverband van de gemeenten Beesel, Bergen, Gennep, Horst aan de Maas, Mook en Middelaar, Peel en Maas, Venlo en Venray op het gebied van Mobiliteit en Logistiek in de regio waarin wordt samengewerkt aan diverse mobiliteitsprojecten. Gemeente Venlo heeft een faciliterende rol in het geheel waardoor je formeel in dienst bent van gemeente Venlo, maar je werkt voor Trendsportal in de regio. 


Wat neem je mee?

· Een HBO/WO werk- en denkniveau;

· Minimaal 3 jaar werkervaring in een dynamische omgeving .

· Ervaring en kennis in het begeleiden en uitvoeren van complexe projecten, als ook in logistiek en mobiliteit.

· Ervaring in een soortgelijke rol binnen de overheid is een pré.

Onmisbare competenties voor deze functie zijn:

· Creativiteit: Originele of nieuwe ideeën en oplossingen kunnen bedenken; invalshoeken vinden die afwijken van de gevestigde denkpatronen.

· Flexibel gedrag: Het veranderen van gedragsstijl en / of invalshoek om een gesteld doel te bereiken.

· Politieke sensitiviteit: Zich kunnen verplaatsen in het politieke speelveld; de complexe belangen onderkennen waar stakeholders mee geconfronteerd worden; de politieke haalbaarheid van voorstellen kunnen inschatten. Politieke en bestuurlijke standpunten met het organisatiebelang kunnen verbinden.

· Resultaatgerichtheid: Concrete en gerichte acties ondernemen om beoogde doelstellingen te behalen of te overstijgen.

· Schriftelijke vaardigheid: Ideeën en meningen helder, toegankelijk en in correct Nederlands aan anderen schriftelijk duidelijk maken/te verwoorden.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten