Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance raadsadviseur (zzp)

Geplaatst 4 apr. 2024
Project ID: YIS 9154352
Plaats
Venlo, Hybride
Uren
32 uur/week
Periode
3 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 6 jul. 2024
Tarief
73 - 83 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 10 apr. 2024 12:00

Start is z.s.m. tot 6 juni

Het gaat om een ziektevervanging. Verlengingen behoren tot de mogelijkheid

28 tot 32 uur per week

Schaal 11, richtlijn voor tarief is maximaal 83 euro

Cv moet passend zijn bij het tarief

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst


Jouw werk

Als raadsadviseur ben je eerste adviseur van de gemeenteraad en help je raadsfracties en raadsleden in hun functioneren. Daarvoor leg je actief verbindingen van de raad naar de samenleving en naar het college en de ambtelijke organisatie. Je denkt mee over hoe en welke onderwerpen op de agenda van de raad komen. En vervolgens hoe het proces van voorstel tot besluit eruit ziet. Je adviseert daarover de raad en ambtenaren. Verder bereid je vergaderingen en bijeenkomsten van de raad en de commissies voor, bent daarbij aanwezig en zorgt voor een goede afwikkeling van de uitkomsten van de vergaderingen.


Binnen de griffie hebben we de verantwoordelijkheid voor de programma’s verdeeld onder de raadsadviseurs. Jij wordt verantwoordelijk voor enkele programma’s. Welke dat zijn hangt af van je kennis, ervaring en interesse. Woensdagavond is de vaste vergaderavond voor themabijeenkomsten, presentaties, werkbezoeken, oordeelsvormende commissies en besluitvormende raadsvergadering.

Team griffie

Het griffieteam is de schakel tussen gemeenteraad, het college, de gemeentesecretaris en de ambtelijke organisatie. Met een team van negen professionals organiseren we de vergaderingen en helpen we de raad bij zijn verbindende rol met de inwoners. We wijzen raadsleden de weg in de overvloed van informatie en geven hun advies. Dat vergt flexibiliteit, want ze hebben uiteenlopende ideeën. Omdat we integer en transparant werken, vertrouwen ze ons. We zijn ook ambitieus: we stimuleren raadsleden om zich in cruciale thema’s te verdiepen om zo tot een betere besluitvorming te komen. Het is uitdagend en boeiend werk in het hart van de lokale democratie, voor raadsleden die allemaal hetzelfde willen: Venlo beter en mooier maken.


Over jou

  • Wij zoeken een proactieve en gedreven raadsadviseur met passie voor de lokale democratie. Je hebt gevoel voor de positie van de raad binnen het gemeentebestuur. Je werkt binnen de griffie mee aan de verdere ontwikkeling en ondersteuning van de raad en bent hierin sparringpartner van de griffier en de andere raadsadviseurs. Bovenal ben je een fijne en betrouwbare collega.

  • Je hebt een afgeronde relevante HBO- of WO-opleiding met enige tijd werkervaring op een griffie als commissiegriffier of raadsadviseur.

  • Je hebt gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen en begrijpt jouw rol en positie daarin.

  • Je beschikt over sterke contactuele vaardigheden, overtuigingskracht en verbindend vermogen.

  • Je kunt goed improviseren en bent flexibel.

  • Je bent flexibel in je werktijden als dat nodig is.

  • Je kunt goed omgaan met een turbulente omgeving, waarbij je zelfredzaam bent en met humor kan bijdragen aan een ontspannen sfeer.

  • Je bent pragmatisch en doet wat er moet als dat nodig is.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten