Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance raadsadviseur / commissiegriffier (zzp)

Geplaatst 15 jan. 2024
Project ID: YIS 9147992
Plaats
Bovenkarspel, Hybride
Uren
24 uur/week
Periode
3 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 1 mei 2024
Tarief
75 - 100 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 5 feb. 2024 12:00
  • Startdatum z.s.m.;

  • Max €93,- (All in);

  • 24 uur p/w;

  • Niveau medior/senior (harde eis);

  • Opdracht tot 01-05-2024 (met optie tot verlenging);

  • Graag motivatie, beschikbaarheid en eventuele vakantieplannen opnemen in de motivatie

  • Eventuele vakantieplannen graag opnemen in het voorstel;

  • Thuiswerken in overleg;

  • Contractering ZZP'er (belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap etc. kan niet!)


RAADSADVISEUR / COMMISSIEGRIFFIER (24 uur)

De gemeente Stede Broec is een mooie groene gemeente en maakt onderdeel uit van de regio West-Friesland. De gemeenteraad bestaat uit 19 raadsleden, verdeeld over 8 fracties. De raad vergadert volgens het BOB-model (beeldvorming, oordeelsvorming en besluitvorming) en laat zich ondersteunen door 3 raadscommissies en de auditcommissie. De ambtelijke organisatie is samengevoegd met die van Stede Broec en Drechterland in de SED organisatie.

Wat houdt deze functie in?

Als raadsadviseur zet jij je politiek-bestuurlijke sensitiviteit in om de raad te ondersteunen. Dat doe je onder andere door vergaderingen voor te bereiden en af te werken, door te adviseren over het stellen van vragen, opstellen van moties, amendementen of bespreekstukken.

Waar kom je terecht?

Je gaat onderdeel uitmaken van een klein hardwerkend team, waarin we voor elkaar klaarstaan en elkaar kunnen vervangen. Samen zorgen wij ervoor dat de raad zijn werk goed kan doen. De griffie ondersteunt en adviseert de raad, raadscommissies en de individuele raads- en commissieleden. De griffie is de schakel tussen de gemeenteraad en het college, de ambtelijke organisatie en de inwoners. Wij leveren daarmee een belangrijke bijdrage aan de lokale democratie.

Wat ga je doen?

Je levert een bijdrage aan het optimaliseren en verbeteren van de strategische raadsplanning, informatiestromen en andere werkprocessen. Je bent een sparringpartner voor de griffier en een schakel tussen de raad en de ambtelijke organisatie. Je draagt bij aan goede communicatie en informatie namens en voor de raad. Je faciliteert, regelt, organiseert en bewaakt alles rondom de bijeenkomsten van de raad, zoals commissievergaderingen en themabijeenkomsten. Je voert het secretariaat van twee raadscommissie(s). Hieronder vallen: het maken van de agenda, het voorbereiden van de voorzitter en het maken van de besluitenlijst. Verder bewaak je de acties en toezeggingen. Je adviseert raads- en commissieleden over de inzet van raadsinstrumenten of inhoudelijke thema’s en zorgt voor het correct en efficiënt verloop van het proces van bestuurlijke besluitvorming. Ook help je de raad bij het leggen van verbinding met de samenleving en onderhoud je namens de drie gemeenten de contacten met de Rekenkamercommissie.

Wat breng je mee?

Er ligt zoals je hebt kunnen lezen een stevige klus. We zoeken iemand die beschikt over HBO werk- en denkniveau en de opleiding tot commissiegriffier heeft gevolgd of hier minimaal 3 jaar werkervaring binnen heeft. Belangrijk is dat je enthousiast en leergierig bent, geïnteresseerd in politiek en lokale besluitvorming en vooral goed kunt samenwerken. Natuurlijk kun je ook zelfstandig werken, leg je makkelijk contact en ben je creatief en praktisch ingesteld. Tot slot ben je bereid om ’s avonds te werken, want veel vergaderingen vinden in de avond plaats.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten