BIZOB

Freelance schulddienstverlener (zzp)

Geplaatst 17 okt. 2023
Project ID: YIS 9141351
Plaats
Boxtel
Uren
36 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 1 nov. 2023
Einde: 30 apr. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 23 okt. 2023 14:00

Startdatum: 01-11-2023

Einddatum: 30-04-2024

Uren: 36

Functieschaal: 9, medior tarief passend bij schaal

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst


Consulent Schuldhulpverlening (36 uur)

 Wat je gaat doen

 

·      Je voert intake- en begeleidingsgesprekken en stabiliseert de financiën van de cliënt. Hierbij heb je 20-30 casussen gelijktijdig lopen.   

·      Ja pakt signalen op vanuit de vroegsignalering.

·      Je denkt met de cliënt mee over oplossingen, motiveert de cliënt en je geeft budgetadviezen.

·      Zo nodig verwijs je door naar andere instanties, onderhoud je contacten met schuldeisers, bewindvoerders en budgetbeheerders. 

·      Je onderhoudt het netwerk met de verschillende ketenpartners en je vindt het interessant om presentaties te geven en/of informatie bijeenkomsten te organiseren.

·      Ook wordt van je verwacht dat je kijkt naar landelijke trends en lokale ontwikkelingen die relevant zijn voor je werk en een bijdrage kunnen leveren aan de kwaliteit van de dienstverlening


Wie ben jij?

·      Je beschikt over een HBO diploma, met voorkeur een opleiding Schuldhulpverlening of een relevante HBO opleiding zoals sociaal juridisch of maatschappelijk werk.

·      Een flexibele werkhouding en je bent bereid om ook buiten reguliere kantoortijden te werken. Soms neem je deel aan een avond bijeenkomst of heb je een crisisdeadline te halen.

·      Je hebt kennis van de wet gemeentelijke Schuldhulpverlening (WGS) en en aanverwante regelgeving zoals in ieder geval de Participatiewet en minimaregelingen óf de wil om dit eigen te maken.

·      Digitaal vaardig, waardoor je goed kan werken in Microsoft Teams en het systeem Suite4WI snel eigen maakt.

·      Je bent iemand die stevig in zijn/haar schoenen staat en goed om kan gaan met weerstand.

·      Je werkt cliëntgericht, bent communicatief vaardig en kan ‘out of the box’ denken. Je bent in staat om de wet goed te interpreteren en op een dusdanige manier in te zetten zodat je echt een verschil kunt maken voor jouw cliënt en hen kan motiveren. .

 

Het team

Je maakt onderdeel uit van team Participatie en een wijkteam binnen het Venster Sociaal. Hierin heb je verbinding met je collega’s van Jeugd, Wmo, Participatie en Kwaliteit. Binnen de taakgroep Schuldhulpverlening werk je nauw samen met een diversiteit van zes collega’s (junior-medior-senior). We werken voortdurend aan het verbeteren van de werkwijze door het uitwisselen van kennis en ideeën met elkaar. Het team kenmerkt zich door zelfsturend, collegiaal en hard werken. Ze staan voor elkaar in en er is geen 9 tot 5 mentaliteit.

 

 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten