Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance senior adviseur / verandermanager kabinet en protocol (zzp)

Geplaatst 19 jun. 2023
Project ID: YIS 9135354
Plaats
Almere
Uren
16 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 1 sep. 2023
Einde: 29 feb. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 26 jun. 2023 12:00

Uren: 16 uur per week, in ieder geval de dinsdag op het stadhuis andere uren in overleg

Startdatum: vanaf september in overleg is eerder starten mogelijk

Einddatum: opdracht is voor 6 maanden

Schaal: 13 of 14

Benodigde devices (telefoon/laptop) worden niet verstrekt door de opdrachtgever.



Binnen de afdeling Bestuur Veiligheid Leefbaar en Strategie valt het team externe betrekkingen. Dit team houdt zich bezig met public-affairs (lobby, VNG, G40, MRA), internationaal, subsidieverwerving en kabinet- en protocolzaken.

De werkzaamheden kabinet en protocol betreffen onder andere:

  • Het organiseren van bestuurlijke evenementen zoals lintjesregen, nieuwjaarsreceptie, Sinterklaas en botterrace, (koninklijke) onderscheidingen, coördineren vieren en herdenken, organisatie rondom kinderburgemeester en een adviserende rol richting college (met name de burgemeester) en de organisatie t.b.v. bijzondere protocollaire aangelegenheden. Denk hierbij aan bezoeken van het Koninklijk Huis, ministers en andere hoogwaardigheidsbekleders.

Voor de werkzaamheden kabinet en protocol wordt de bestuursadviseur van de burgemeester beschouwd als kabinetschef. Daarnaast is er 1 adviseur en zijn er 2 medewerkers externe betrekkingen.

Wij zoeken voor ca. 2 dagen per week een ervaren (ex)kabinetschef om de beoogd kabinetschef (bestuursadviseur burgemeester) en overige medewerkers te begeleiden/trainen in de rollen. Daarnaast wordt gevraagd om kritisch te kijken naar onze processen en de kwaliteit en waar nodig aanpassingen door te voeren.

Er is duidelijkheid nodig over wat Almere wil met kabinet en protocol en wat het daarvoor over heeft. Onderdeel van de opdracht is daarom het opstellen van een visie met verschillende scenario’s voor kabinet- en protocolwerkzaamheden behorend bij een stad van 250.000 inwoners. Op basis van die visie zou dan in 2024 het bestuur keuzes moeten kunnen maken.


Jij neemt mee:

  • Je brengt ruime ervaring mee als (ex)kabinetschef / bestuursadviseur (burgemeester)

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten