Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance senior beleidsadviseur participatiewet (onderdeel reinegratie en arbeidsmarkt) (zzp)

Geplaatst 21 dec. 2023
Project ID: YIS 9146700
Plaats
Beverwijk, Hybride
Uren
32 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 2 jan. 2024
Einde: 30 jun. 2024
Tarief
75 - 91.75 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 27 dec. 2023 12:00

Startdatum inzet: 2-1-2024

Einddatum inzet: 30-6-2024

Functieschaal 11

32 uur per week

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst

Zzp alleen op basis van BV met één directeur groot aandeelhouder. VOF en maatschap is niet mogelijk


Voor de Gemeente Beverwijk zijn we op zoek naar een beleidsadviseur Participatiewet met focus op arbeidsmarkt en re-integratiebeleid.

 

Over de klant:

Beverwijk. Stad van aanpakkers en doordouwers. Van doe maar gewoon. Van dadendrang en praktische oplossingen op de vierkante meter. Een stad ook met grote opgaven, grootstedelijke ontwikkelingen en buitengewone problematiek. Dat is het decor waar wij als gemeentelijke organisatie in acteren. Samen met de inwoners en ondernemers pakken wij de kansen, zoeken naar dwarsverbindingen en bundelen we de energie.

 

De opdracht:

Als beleidsadviseur Participatiewet maak je deel uit van het team Sociaal Beleid dat bestaat uit 27 collega’s die gezamenlijk werken aan de beleidsterreinen Wet Maatschappelijke Ondersteuning, Kunst en Cultuur, Jeugd, Sport en Onderwijs.

 

Wat ga je doen?

Je geeft beleidsmatig invulling aan de Participatiewet, waarbij jouw focus ligt op arbeidsmarkt,- en re-integratiebeleid. Je adviseert o.a. het college en de raad inhoudelijk en strategisch op de belangrijke vraagstukken en je ontwikkelt beleid. Door je blik naar buiten te richten en de samenwerking op te zoeken met ketenpartners (IJmond Werkt! is onze partner bij re-integratie), bouw je een groot en divers netwerk op en onderhoud je hiermee contact. Als beleidsadviseur pak je daarnaast een aantal praktische zaken op, met name op het gebied van het arbeidsmarkt- en re-integratiebeleid, en overige zaken op het gebied van de Participatiewet. Vanuit je rol hou je overzicht over de opgaven en uitgaven van de Participatiewet en stuurt op het realiseren van de doelen in de begroting. Je werkt integraal; staat in verbinding met andere beleidsterreinen, de uitvoeringspraktijk en inwoners.

 

Jouw profiel

•      Je bent een ervaren beleidsadviseur met bijbehorende competenties. Deze ervaring heb je opgedaan binnen de overheid;

•      je hebt een relevante, afgeronde hbo-opleiding;

•      je hebt kennis van de Participatiewet/arbeidsmarkt- en re-integratiebeleid en aanverwante wet- en regelgeving.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten