Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance senior projectleider gebiedsontwikkeling (zzp)

Geplaatst 16 nov. 2023
Project ID: YIS 9143667
Plaats
Voorhout, Hybride
Uren
36 uur/week
Periode
1 jaar
Start: 27 nov. 2023
Einde: 30 nov. 2024
Tarief
85 - 124.5 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 24 nov. 2023 16:00

Startdatum: Z.s.m.

Einddatum: 1 jaar na start

Hybride en 24-36 uur

Ook toegestaan: bieden bij minder uur of hoger tarief

Senior verplicht!

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst



Senior-projectleider / projectmanager gebiedsontwikkeling HLTsamen gemiddeld circa 24 uur per week, eventueel in overleg uit te bouwen naar maximaal 36 uur als het werkpakket wordt uitgebreid

Organisatie

Met 470 medewerkers vormen wij HLTsamen, de ambtelijke werkorganisatie van de gemeenten Hillegom, Lisse en Teylingen met 80.000 inwoners. We werken voor vijf kernen: Hillegom, Lisse, Sassenheim, Voorhout en Warmond, alle vijf met eigen karakteristieken in de Bollenstreek. We adviseren drie colleges én voeren de gemaakte keuzes uit. Omdat we voor drie gemeenten werken, bundelen we kennis en menskracht. De werkorganisatie bestaat vanaf 1 januari 2017. We zijn volop in ontwikkeling. We hebben onze vakspecialismen opgedeeld in domeinen en teams. Je komt te werken voor het domein Ruimtelijke Ontwikkeling/Team Planvorming.

Opdracht

Je gaat als projectmanager aan de slag met woningbouwopgaven (in verschillende fasen), waaronder de nieuwe woonwijk Geestwater in Lisse (ca. 450 woningen). Een innovatief project, waarin mensen gaan samen leven met het landschap en waarin gemeente, ontwikkelaar en woningcorporatie (en adviseurs) intensief samen optrekken om de mooiste wijk van Nederland te gaan maken. In de nieuwe wijk is er veel aandacht voor gezondheid, biodiversiteit en klimaatadaptatie.


Gemaakte afspraken liggen vast in overeenkomsten: de ontwikkelaar ontwikkelt voor eigen rekening en risico het gebied. Het bestemmingsplan is in procedure, er is een stedenbouwkundig plan en beeldkwaliteitsplan en het ontwikkelproces voor het inrichtingsplan is in volle gang. Aan jou, samen met het team, de taak om de plannen naar uitvoering te begeleiden en te borgen dat de beoogde kwaliteit ook daadwerkelijk wordt gerealiseerd. En leuke en uitdagende fase, want de opstalontwikkeling met meerdere architecten start en het waarmaken van de (innovatieve) ambities is een flinke opgave.

Je werkt met een betrokken en gedreven team, waarin alle disciplines zijn vertegenwoordigd en tegelijk vorm je een team met de projectmanager van de woningcorporatie en ontwikkelaar. Vanuit de intentie om samen de mooiste wijk van Nederland te maken faciliteer je het ontwikkelproces en durf je een lastig gesprek aan te gaan als het nodig is. Je weet wat er nodig is en geeft richting. Je bent een goede gesprekspartner voor de wethouders, maar ook voor “de buren” en stakeholders. En,

heel fijn, je krijgt hulp van een projectondersteuner. De vertrekkende projectmanager is beschikbaar voor een warme overdracht.

De projectmanager die wij zoeken heeft onderstaande profielschets:

• een afgeronde relevantie HBO/WO opleiding;

• ruime ervaring als projectmanager van een gebiedsontwikkeling;

• ervaring met werken binnen of met de gemeentelijke overheid, woningcorporaties en

projectontwikkelaars;

• ervaring met het integraal aansturen van diverse projecten en bewaken van de kaders binnen een politiek bestuurlijke omgeving.

Geestwater kenmerkt zich door samenwerken, kwaliteit en integraliteit. Daarom zoeken we iemand met de volgende eigenschappen en vaardigheden:

• Samenbindend leiderschap, reflecteren

• Luisteren

• Besluitvaardig

• Pro actief, vooruitkijken

• Aanpassingsvermogen en vasthoudend

• Onderhandelen en conflict oplossend vermogen

• Positief en enthousiast


Kernwaarden zijn verder: (probleem)eigenaarschap, verantwoordelijkheid en kunnen omgaan met weerstand. Werk je bij HLTsamen, dan ben je een zelfstandige, ondernemende en flexibele professional.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten