Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance senior projectleider zero emissie stadslogistiek (zzp)

Geplaatst 18 jan. 2024
Project ID: YIS 9148071
Plaats
Assen
Uren
36 uur/week
Periode
2 jaren
Start: 12 feb. 2024
Einde: 9 feb. 2026
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 1 feb. 2024 17:00

Ben jij een ervaren en communicatief vaardig projectleider ‘Zero Emissie Stadslogistiek’ en kun je goed omgaan met tijdsdruk? Dan hebben wij binnen de gemeente Assen dé uitdaging voor je!

Startdatum: zsm SPOED

Duur: 1 jaar (kans op half tot 1 jaar verlenging)

Inzet: 36 uur per week

Inschaling: Schaal 11 CAO Gemeenten 

Richtlijntarief: € 96,- (senior)

  • Door inhuurdesk passend bevonden kandidaten worden gelijk bij gemeente Assen voorgesteld. Vacature kan eerder sluiten.

  • Graag verplicht een persoonlijke motivatie voor de opdracht opnemen in/bij het CV.

  • Aangeboden uurtarief is een bedrag all-in, exclusief btw. Dit tarief geldt voor de duur van de opdrachtbevestiging inclusief eventuele verlengingen.

In deze functie krijg je de kans een belangrijke rol te spelen in de ontwikkeling van de dynamische hoofdstad van de provincie Drenthe en jouw toekomstige werkplek: Assen!

Assen maakt samen met Groningen deel uit van 1 van de 5 metropoolregio's van Nederland: regio Groningen-Assen. Zij vormen een groeikern en fungeren als de economische motor van het Noorden.

Assen is een levendige stad middenin het groen en een geschikte plek voor ondernemers en bedrijven. We werken hard aan de ontwikkeling van onze stad. We hebben de ambitie om te groeien naar 80.000 inwoners, die wij een goed thuis willen bieden. Met de ruimte om je te ontwikkelen, maar ook om te ontspannen.

 

Invoering zero-emissiezone per 01-01-2025

Op 1 januari 2025 wordt in Assen de zero-emissiezone ingevoerd. De voetgangerszone in de binnenstad van Assen is vanaf die dag voor logistieke voertuigen alleen nog maar toegankelijk als ze uitstootvrij rijden. Dat vraagt van ondernemers andere én schonere manieren van vervoer. Om ondernemers te ondersteunen bij deze verandering en de invoering soepel te laten verlopen, zoeken we een communicatief vaardige projectleider die, gelet op de tijdsdruk, knopen durft door te hakken. Hierbij is het van belang om alle elementen van het project uit te werken, in te plannen en te realiseren. Een complexe klus waar de uitdaging vooral ligt in de realisatie binnen het invoeringstermijn (01-01-2025).

 

Het doel van de communicatie rondom de invoering van een zero-emissiezone voor 1 januari 2025, is als volgt geformuleerd: “De Zero Emissie Zone is ingevoerd voor de binnenstad van Assen. Het is ondernemers, gebruikers en bezoekers van de binnenstad gelukt om zich hierop voor te bereiden. Gemeente Assen heeft hierbij een faciliterende rol gespeeld, en ervoor gezorgd dat het qua faciliteiten, voorzieningen en samenwerking is georganiseerd.”

 

Als projectleider zero-emissie zorg jij voor:

·       De invoering van de zero-emissiezone met doorvertaling naar concrete productbeschrijvingen, een strakke planning, sterke communicatie, oog voor financiën en stakeholderbetrokkenheid.

·       De procesbegeleiding op de aanpak zoals,

-       Monitoren van ontwikkelingen binnen en buiten de gemeente die van invloed kunnen zijn op de aanpak, b.v. wetgeving, proces, kosten en invoeringsdatum.

-       Gemeentelijke communicatiecampagne gericht op de lokale ondernemer en stakeholders,

-       Communicatie- en inspraakprocessen rondom het verkeersbesluit

-       Adequate informatieverstrekking aan de ondernemers en betrokken stakeholders omtrent voortgang en implementatie.

-       Overleggen met ondernemers en stakeholders rondom activiteiten en invoering van zero emissie mobiliteit

-       Aanbesteden en realiseren van fysieke maatregelen

-       interne proces stroomlijnen, resourcemanagement en procesbewaking organiseren en zo nodig gericht bijsturen.

-       algehele afstemming met het projectteam

-       archivering

 

Met name procesmatig zullen technische, beleidsmatige en organisatorische vraagstukken goed met elkaar moeten worden verbonden. Daarom zoeken we een ervaren projectleider. De projectleider is binnen het projectteam verantwoordelijk voor de samenhang tussen deelprocessen en goede communicatie.

Functie eisen

-       Je hebt een afgerond HBO diploma, met voorkeur voor een verkeerstechnische achtergrond en je bent op de hoogte van betreffende wet- en regelgeving

-       Je hebt (minimaal 3 jaar) ervaring in het leiden en managen van complexe gebiedsontwikkelingsprojecten.

-       Je bent communicatief zeer vaardig

-       Je kunt goed omgaan met tijdsdruk

-       Je bent niet bang om knopen door te hakken

-       Je kunt goed samenwerken en bent een echte verbinder

-       Je snapt de wereld van de ondernemer

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten