Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance stedenbouwkundige (zzp)

Geplaatst 3 jan. 2024
Project ID: YIS 9146073
Plaats
Velsen, Hybride
Uren
36 uur/week
Periode
5 maanden
Start: 15 jan. 2024
Einde: 30 jun. 2024
Tarief
80 - 90 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 25 jan. 2024 12:00

Startdatum; zo spoedig mogelijk

Einddatum: 30-06-2024

Aantal uren; 28-36 uur per week

Schaal: 10 of 11

Tarief; 90 max

Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap etc. kan niet!

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst


Let op!! Profiel is gewijzigd. Gaat om een schaal 10 functie. Dit is een rol op junior / medior niveau. Belangrijkste taken: adviseren bij bouwplannen en gebiedsontwikkeling, toetsen van ruimtelijke onderbouwing (bouwaanvragen) en het beoordelen van bouwaanvragen. Je werkt intensief samen met een senior. Enige ervaring binnen het vakgebied is een must.


Wat ga je doen?

Je adviseert bij bouwplannen en gebiedsontwikkeling. Deze advisering is vooral kaderstellend en richtinggevend: het opstellen van randvoorwaarden en uitgangspunten ten behoeve van complexe ruimtelijke ontwikkelingen en de planbegeleiding naar een eindontwerp. Je toetst ruimtelijke onderbouwingen en bestemmingsplannen, je adviseert in multidisciplinaire projecten en je ondersteunt bij beleidsontwikkeling. De daadwerkelijke ontwerpende rol is minder aanwezig. Als stedenbouwkundige weet je de laatste trends te vertalen naar inspirerende ideeën voor het opstellen van visies voor ruimtelijke projecten.


Deze vertaling vindt plaats binnen de gemeentelijke organisatie samen met stakeholders en inwoners. Vaak gaat het om vraagstukken rondom herontwikkeling en transformatie. Je weet als stedenbouwkundige hoe je integrale ruimtelijke visies op gebieds- en projectniveau visualiseert en formuleert. Hierbij gaat je advisering verder dan esthetiek: stedenbouw is verkennen, richting geven en is het verbindende vak tussen diverse inhoudelijke vakdisciplines. De stedenbouwkundig adviseur werkt vanuit de gedachte van de Omgevingswet; integraal werken, loslaten waar het kan en regelen wat moet. Je werkt in het belangenveld tussen gemeente, het initiatief en de omgeving, en overbrugt tegenstellingen. Je kijkt daarbij breder dan alleen je eigen stedenbouwkundige bril. De opgaven voor de fysieke leefomgeving zijn divers en complex. Het creëren van een leefomgeving waarin de verschillende opgaven worden ingepast is een uitdagende opgave.


Je staat aan de start van een nieuwe Omgevingsvisie Velsen 2040 die het toekomstbeeld beschrijft. Complexe opgaven om te realiseren, omdat de fysieke ruimte beperkt is en er verschillende ruimteclaims liggen. Je hebt dagelijks te maken met de grootstedelijke dynamiek, zoals de verdichting van de woonomgeving, een klimaatbestendige leefomgeving en de groei van bedrijvigheid en industrie in de context van een energietransitie. Je zet voor deze opgaven je kennis en vaardigheden als stedenbouwkundige in om samen met je collega’s op zoek te gaan naar onderwerpen die ‘schuren’, waar de belangen tegenstrijdig lijken te zijn. Je ontwikkelt verschillende scenario’s in al deze (ruimtelijke) opgaven en ontwikkelingen. Dit doe je in verbinding met andere beleidsterreinen. Samen werken aan de opgaven voor een toekomstbestendige leefomgeving!

Hoe ga je dat doen?

Je werkt als stedenbouwkundige samen met diverse disciplines en partijen. Intern heb je contact met bijvoorbeeld projectleiders, Wabo-regisseurs en beleidsadviseurs. Extern vindt overleg plaats met initiatiefnemers, maar ook met omwonenden, de woningbouwvereniging en maatschappelijke partijen over de inpassing en uitwerking van ruimtelijke initiatieven. Als stedenbouwkundige ben je onderdeel van één of meer multidisciplinaire projectteams waar je ruimtelijke en maatschappelijke ontwikkelingen vertaalt naar gebieds- en ontwikkelvisies. Dit doe je niet alleen van achter je bureau, maar samen met stakeholders en inwoners in de stad.


Concreet zijn jouw taken:

➔ de vertaalslag maken van gemeentelijk beleid naar een ruimtelijke visie en inrichting;

➔ het geven van stedenbouwkundig advies bij bouwplannen, beleid en de omgevingswet;

➔ het verrichten van integrale ruimtelijke analyses en ontwerpstudies bij nieuwe complexe ruimtelijke projecten;

➔ het opstellen van de randvoorwaarden en uitgangspunten voor nieuwe complexe ruimtelijke projecten;

➔ het verzorgen van de planbegeleiding naar een eindontwerp;

➔ het toetsen van ruimtelijke onderbouwingen en bestemmingsplannen;

➔ het maken van beeld-en kwaliteitsplannen;

➔ het zoeken naar nieuwe allianties tussen partijen met betrekking tot het milieuvraagstuk en het klimaatdossier.


De gemeente Velsen heeft een goede dienstverlening en burgerparticipatie hoog in het vaandel staan. Je ziet het samenwerken met inwoners, collega’s en organisaties als vanzelfsprekend. Naast stedenbouwkundig gerelateerde opgaven kunnen ook andere vraagstukken voorbij komen; je bent dus breed inzetbaar.


Wat breng je mee?

Je bent een stedenbouwkundige met ervaring, die betrokken zal zijn bij uiteenlopende ruimtelijke ontwikkelingen. Iemand die vanuit visie een creatieve bijdrage kan leveren aan complexe ruimtelijke opgaven. Iemand met oog voor zowel inhoud als proces en ambitie en gedrevenheid heeft. Je beweegt je soepel in het politiek-bestuurlijke en ambtelijke samenspel en je kunt beïnvloeden vanuit je natuurlijk gezag en organisatievermogen. Je bent in staat om overzicht te bewaren en ziet zelf werk of losse eindjes liggen. Je werkt oplossingsgericht en voortvarend, en draagt dit ook uit naar anderen. Je bent initiatiefrijk en positief ingesteld. Je durft nieuwe ideeën of werkwijzen naar eigen inzicht toe te passen. Je kunt goed samenwerken, bent verbindend en communicatief vaardig. Op die manier neem je iedereen mee in de keuzes die vandaag en morgen gemaakt moeten worden om nu en in de toekomst duurzame resultaten te bereiken.

En verder:

● Gezocht een junior/medior

● HBO/WO werk- en denkniveau, bij voorkeur op het gebied van bouwkunde, stedenbouw, architectuur of landschapsinrichting;

● ervaring met advisering in een politieke/bestuurlijke context, bij voorkeur op het gebied van stedenbouw;

● kennis van de Omgevingswet en het behandelen van aanvragen omgevingsvergunningen;

● een brede blik op de fysieke leefomgeving: denken vanuit de integrale opgave;

● vaardigheid in het verbeelden en schrijven van stedenbouwkundige adviezen;

● ervaring met ondersteunende software zoals Autocad, Adobe Illustrator, Photoshop, Indesign en Sketchup is een pré.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten