Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance strategisch adviseur / projectmanager mobiliteit (zzp)

Geplaatst 20 jul. 2023
Project ID: YIS 9137096
Plaats
Helmond, Hybride
Uren
16 uur/week
Periode
5 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 31 dec. 2023
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 27 jul. 2023 12:00

Uren per week: 16

Schaal: 13/14 Cao Gemeenten

Start: Z.s.m.

Einddatum: Tot en met eind december 2023 met kans op verlenging voor 2024



Helmond neemt, als tweede centrumstad, een centrale plek in binnen de regio. Een positie die we willen behouden. Daarmee staan ook wij voor een schaalsprong richting 115.000 inwoners en 60.000 banen in 2040. Dit alles wel onder de voorwaarde van een duurzame ontwikkeling. Dus een gebalanceerde groei, waarbij zowel de economische als zeker ook ecologische en sociaal maatschappelijke aspecten gelijk op gaan. 



De schaalsprong, waarvoor we staan, vraagt veel. Van de stad, maar ook van de gemeentelijke organisatie. Voor de uitwerking van de mobiliteitsvraagstukken is gemeente Helmond op zoek naar een Strategisch projectmanager Mobiliteit (MIRT).  



De uitdaging:


Als strategisch projectmanager Mobiliteit ben je de verbinder tussen de Helmondse mobiliteitsopgaven en de regionale, provinciale en landelijke partners. Je fungeert tevens als trekker van de opgave rondom de Zuidelijke Ontsluiting Helmond uit het MIRT Brainport. Als projectmanager kijk je integraal naar deze opgaves en je weet ze te verankeren in ambities rondom de schaalsprong van de stad en de Brainportregio.

 

Je gaat actief aan de slag met de Helmondse opgaven voor het thema mobiliteit van het MIRT Brainport. Je verbindt intern partijen en enthousiasmeert de externe partners voor het bereiken van resultaten binnen dit thema. Je bent in staat complexe projecten te leiden en hebt daarbij oor en oog voor de omgeving, investeert in een goede relatie en weet uitstekend om te gaan met hun vragen.

 

Je hebt oog voor de verschillende belangen die in deze dynamische regio spelen en weet op basis daarvan strategisch te adviseren. Om te kunnen anticiperen, signaleer je ook trends en kansen, zowel binnen als buiten je directe werkveld. Je communiceert helder en beknopt; kunt goed luisteren. Je maakt heldere afspraken en komt die na. Je adviseert en bedient het bestuur op uitstekende wijze. 


De ideale collega heeft de volgende kennis, ervaring en competenties:



·       WO werk- en denkniveau;

·       een brede ervaring met het thema mobiliteit;

·       bekend met de regio en bij voorkeur een actief netwerk van bedrijven, overheden en gelieerde organisaties in Zuidoost-Brabant, met de provincie en de betrokken Ministeries;

·       ervaring met het MIRT en met de mobiliteitsopgaven in Helmond zijn een must;

·       analytisch vermogen en goede communicatieve vaardigheden in woord en geschrift;

·       gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen;

·       goede adviesvaardigheden en proceskwaliteiten;

·       de vaardigheid om andere dan de gebruikelijke wegen te bewandelen.


Over gemeente Helmond:


Helmond is een stad in beweging. Er heerst een hands on mentaliteit. Dat biedt ruimte aan creatieve en vernieuwende mensen. Bovendien is de gemeentelijke organisatie volop bezig om invulling te geven aan een nieuwe manier van werken. Plannen worden gemaakt in interactie met inwoners, organisaties en ondernemers. De focus ligt meer en meer op de doelen en veel minder op regels en systemen. Er wordt met trots gewerkt vanuit verbinding, vertrouwen en waardering. Een integrale benadering met vernieuwende en innovatieve ideeën.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten