Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance strategisch omgevingsmanager (zzp)

Geplaatst 22 mrt. 2023
Project ID: YIS 9130796
Plaats
Dordrecht, Zuid-Holland
Uren
36 uur/week
Periode
1 jaar
Start: 3 apr. 2023
Einde: 22 mrt. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 31 mrt. 2023 14:00

Startdatum: z.s.m.

Uren: tussen 32-36 uur

Duur: 6 - 12 maanden 

Schaal: Richttarief conform schaal 11/12

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst


Ben jij de verbinder tussen verschillende stakeholders? Ben jij in staat om de belangen van interne en externe stakeholders bij elkaar te brengen om vooruitgang te realiseren? Ben jij op je best in een complexe omgeving? Dan zijn wij op zoek naar jou. 



Voor het Programma Dordtse Spoorzone is de gemeente Dordrecht op zoek naar een enthousiaste en doortastende strategisch omgevingsmanager.



Wat ga je doen?

Als strategisch omgevingsmanager ben je verantwoordelijk voor het strategisch omgevingsmanagement en de participatie binnen het programma Dordtse Spoorzone. Je zorgt ervoor dat jouw strategie en aanpak door vertaald worden naar de verschillende gebiedsontwikkelingen binnen het programma Dordtse Spoorzone. Als omgevingsmanager ben je een echte netwerker en bied je strategische en organisatorische ondersteuning aan de (gebieds)projectmanagers en de projecten.



Jouw kerntaken:

- Opstellen strategie voor omgevingsmanagement en participatie voor het programma. Actief meeschrijven van beslismemo’s en producten vanuit het omgevingsmanagement.

- Actief onderhouden van contact met stakeholders die van belang zijn voor het programma Dordtse Spoorzone.

- Regie op operationele taken omgevingsmanagement in deelgebieden.

- Waar nodig de verbinding tussen omgevingsmanagement en communicatie maken.

- Groepsbijeenkomsten initiëren, begeleiden en hierin optreden en gesprekken met partijen met verschillende belangen in goede banen leiden.

- Controle op BLVC-plannen.

- Vergunning coördinatie en het vergunningenproces goed bewaken.



Wat neem je mee?

Als strategisch omgevingsmanager sta je sterk in je schoenen. Jij kunt je verplaatsen in andermans beleving en ideeën. Jij kunt goed omgaan met de dynamiek van een project en de omgeving. Je hebt een proactieve houding waar jij zaken zelf oppakt, in gang zet en sturing geeft aan processen. Tegelijkertijd ben je iemand die onafhankelijk is en zodoende in staat is om jouw organisatiebelang te scheiden van het omgevings-en publieke belang. Met jouw begrip van de inhoud ben je de schakel tussen de omgeving en het inhoudelijke programma. Je weet wat er nodig is om op de verschillende schaalniveaus (rijk, provincie, gemeente, wijk, straat) draagvlak te organiseren. Je bent dan ook communicatief vaardig en hebt overtuigingskracht. Je kunt goed luisteren en bent empathisch, want jij kunt je inleven in de belangen en standpunten van anderen, zonder deze te veroordelen.



Je hebt:

· minimaal afgeronde hbo-opleiding in de richting van Ruimtelijke Ontwikkeling/Stedenbouw/Mobiliteit;

· Werkervaring in een gemeentelijke organisatie als omgevingsmanager of als projectmanager met specifieke ervaring met omgevingsmanagement;

· ervaring met projectmatig werken, participatieprocessen en bestuurlijke besluitvorming;

· politieke sensitiviteit;

· sterk analytisch vermogen met een visie op de ontwikkelingen van omgevingsmanagement;

· ervaring met grote gebiedsontwikkeling- (en/of mobiliteit) projecten/programma's bij een 100.000+ gemeente is een pré.

· affiniteit met MIRT-verkenningsprocedure: ervaring met MIRT-verkenningsprocedure is een pré.

· affiniteit met en bereidheid om je te verdiepen in digitale participatieplatforms, AR/VR en digital twin.



Waar kom je te werken?

Je vindt jouw thuisbasis in het integrale projectteam van het programma Dordtse Spoorzone. Vanuit het enthousiaste en multidisciplinaire team zet jij je in voor het strategische programma en de verschillende gebiedsontwikkelingen, zoals Maasterras, Stationsomgeving, Knoop Leerpark-Gezondheidspark, nieuw rangeerterrein en de MIRT-verkenning Oude Lijn. Binnen het team bepalen we gezamenlijk koers maar is er ook alle ruimte om zelfstandig te werken en eigenaarschap te pakken. Er is volop ruimte om te sparren, elkaar te inspireren en te leren. Zelfstandigheid, frisse ideeën en humor zijn hierbij meer dan welkom.



Binnen de Dordtse Spoorzone bouwen we extra woningen en voorzieningen, creëren we ruimte voor banen, realiseren diverse mobiliteitsmaatregelen en ontstaat een duurzamere en gezondere stad. Daarbij kijken we nadrukkelijk naar duurzaamheids- en mobiliteitsoplossingen met als ambitie een klimaatneutraal Dordrecht in 2040. Dordtse Spoorzone is het grootste gebiedsontwikkelingsprogramma van Dordrecht voor de komende 10 tot 20 jaar. De komende 3 jaar ligt de focus op ruimtelijke ordeningsprocessen en contracteren. Dordtse Spoorzone gaat niet alleen over stenen, spoor en logistiek. De Spoorzone vormt een verbinding tussen Dordtse buurten, wijken en gebieden. En daarmee ook verbinding tussen mensen. Binnen Dordtse Spoorzone komen alle focuspunten uit het politiek akkoord bij elkaar.



Gemeente Dordrecht

Dordrecht is een stad vol ambities. We hebben een roemrijk verleden én grootse plannen voor de toekomst. We zijn elke dag aan de slag voor onze stad en regio. Dat doen we graag goed en daarom is onze organisatie volop in ontwikkeling. Er ligt een ambitieus politiek akkoord met een college vol energieke bestuurders. De komende jaren willen we het verschil blijven maken voor onze inwoners en ondernemers. Een sterke en groene stad, met meer betaalbare en energiezuinige woningen, een krachtige economie en gelijke kansen voor iedereen. Een veilige, leefbare en levendige stad om in te wonen en te werken.


Wat bieden wij jou? We bieden een uitdagende baan van 32-36 uur per week voor de duur van 6-12 maanden met uitzicht op een vast dienstverband. Je salaris is afhankelijk van je kennis, opleiding en ervaring en is conform schaal 11/12, gemeente Cao, bij een werkweek van 36 uur. Afhankelijk van kennis en ervaring is inschaling in aanloopschaal 11 een optie.


Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten