Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance vastgoedopdracht (zzp)

Geplaatst 11 jul. 2023
Project ID: YIS 9136585
Plaats
Zwijndrecht, Hybride
Uren
32 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 25 jul. 2023
Einde: 11 jan. 2024
Tarief
73 - 88.5 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 18 jul. 2023 14:00

Uren per week: 24-36

Start: Z.s.m.

Duur: Tot het einde van dit jaar

Tarief per uur: €73 - €88,50

Schaal: 10



Wil je een mooie opdracht uitwerken voor de gemeente Zwijndrecht op het gebied van vastgoed, met de onderwerpen duurzaamheid, transformatie en voorzieningenbeleid? Lees dan snel verder!


Gemeente Zwijndrecht:


De opdracht komt vanuit het cluster Vastgoed, Accommodaties, Begraafplaatsen & Bodes (VABB) binnen de afdeling Realisatie. Het cluster vastgoed is verantwoordelijk voor het totale beheer en de exploitatie van al het gemeentelijk vastgoed waarbij de uitdaging is dit voortdurend goed te laten aansluiten bij de (maatschappelijke) opgaven en beleidsdoelstellingen. 



Wie zijn wij?


Gemeente Zwijndrecht is een platte, informele en open organisatie. Een prettige werksfeer, vakmanschap, talentontwikkeling en resultaat staan centraal. Wij geloven in de kracht van onze medewerkers en geven dat vorm door hun talent in te zetten voor het realiseren van onze opgaven. Zwijndrecht is met bijna 45.000 inwoners een levendige en aantrekkelijke gemeente in de Randstad. Het raadsprogramma “Krachtig Zwijndrecht” omvat een stevige ambitie. De opgaven waar de gemeente Zwijndrecht voor staat, vragen om een grotere mate van samenlevingsgericht werken en het handelen vanuit één organisatie met een integrale aanpak. In opgaveteams bestaande uit collega's van alle afdelingen zoeken we samen met onze partners en inwoners naar oplossingen. Ook jij levert daar vanuit je expertise of talent een bijdrage aan!              



Informatie achtergrond opdracht:


In het programma Duurzaamheid ‘Naar een toekomstbestendig Zwijndrecht’ zijn drie duurzaamheidsambities benoemd: klimaatadaptatie, energietransitie en circulaire economie. Vanuit het gemeentelijk vastgoed kan Zwijndrecht een bijdrage leveren aan het realiseren van deze ambities en een voorbeeldrol vervullen. Concreet is in het programma duurzaamheid opgenomen dat Zwijndrecht als bezitter van vastgoed een rol speelt in het verduurzamen van de bebouwde omgeving. Bijvoorbeeld door panden energetisch te verbeteren, zonnepanelen aan te brengen en gebouwen ‘transitieklaar’ te maken zodat ze bij de wijkuitvoeringsplannen aangesloten kunnen worden op een andere warmtebron.


De Sectorale Routekaart Gemeentelijk Maatschappelijk Vastgoed is opgesteld door de VNG. De routekaart maakt inzichtelijk waar gemeenten nu staan en hoe zij op kosteneffectieve manier kunnen toewerken naar de ambitie uit het Klimaatakkoord: CO2-arm en aardgasvrij maatschappelijk vastgoed (VNG, 2020). Concreet betekent dit het realiseren van 49% CO2-reductie in 2030 t.o.v. 1990 en uiteindelijk 95% CO2-reductie in 2050 t.o.v. 1990 (VNG, 2020).


Het opstellen van een vastgoedstrategie is een natuurlijk moment waarop de routekaart wordt uitgewerkt in een eigen strategie voor het realiseren van de verduurzamingsdoelen. De routekaart waar Zwijndrecht op dit moment aan werkt biedt handvatten en een stappenplan om de verduurzamingsopgaven uit te werken. Zwijndrecht integreert de routekaart voor het verduurzamen van de gemeentelijke vastgoedportefeuille in deze vastgoedstrategie en de daaropvolgende uitvoeringsplannen.


De Transitievisie Warmte 1.0 Drechtsteden vormt samen met de Regionale Energiestrategie en de uitvoeringsplannen op wijkniveau onderdeel uit van het drieluik dat in het kader van het Nationale Klimaatakkoord wordt opgesteld. Een belangrijk onderdeel van de energietransitie is dat gebouwen, waaronder het gemeentelijke vastgoed, op een andere manier verwarmd wordt en uiteindelijk in 2050 aardgasvrij is.   


Transformatieportefeuille:


In de vastgoedportefeuille zitten ook objecten die om bepaalde redenen (functioneel, technisch, financieel) minder rendabel en courant zijn. Vooral voor panden in de wijk Centrum dient een plan uitgewerkt te worden om de functies in deze wijk wel te behouden maar te onderzoeken hoe hier een multifunctionele accommodatie is te ontwikkelen. En waarmee het oudere bezit uit de portefeuille kan of op een andere manier kan worden ingezet. Een project/gebiedsontwikkelaar zou hier de voor- en nadelen van in beeld moeten brengen.


Uitwerken voorzieningenbeleid:


Er is in Zwijndrecht behoefte aan voorzieningenbeleid wat kortweg betekent dat je (gemeente breed, per wijk/gebied) gaat opstellen aan welke maatschappelijk voorzieningen behoefte is. Dat is heel divers; kan van een theater, tot wijkcentra tot sportaccommodatie zijn. Vanuit het team kom je te weten wat daarvoor nodig is (een gebouw, een sportveld oid). Dit verder aanjagen, uitzoeken en (mee) uitwerken is de opdracht.




Wat is de opdracht?


Duurzaamheid: Regierol pakken op het programma duurzaamheid.

Transformatie portefeuille: Het in kaart brengen van de voor- en nadelen van de transformatie portefeuille. Er zijn momenteel 5 à 6 oude panden in vastgoed bezit. Hierbij is het belangrijk om de potentie te duiden en te onderzoeken welke transformatie het beste past vanuit deze portefeuille.

Uitwerken voorzieningenbeleid: Opstellen van een voorzieningenbeleid waarin duidelijk wordt aan welke maatschappelijke voorziening er behoefte is.    



Welke ervaring vragen wij voor deze opdracht?



Je bent een zelfstandige ervaren adviseur met een brede kijk op vastgoed, transformatie en voorzieningen. Je bent gericht op verbinden en beschikt over voldoende overtuigingskracht. Je kunt goed samenwerken, bent tactisch in gesprekken en initiatiefrijk. Daarnaast beschik je over:


  • Bij voorkeur over een passende afgeronde hbo- of wo-opleiding;

  • Ervaring in een vergelijkbare opdracht met kennis van vastgoed, transformatie, duurzaamheid en een voorzieningenbeleid;

  • Politiek-bestuurlijke sensitiviteit.



Wat bieden we jou?


  • Een mooie afwisselende en uitdagende opdracht voor 24 -36 uur per week;

  • Een opdracht tot het einde van dit jaar.

Gemeente Zwijndrecht streeft ernaar om een diverse en inclusieve organisatie te zijn. We streven naar een personeelsbestand dat een afspiegeling is van onze gemeente, zodat we samen betere resultaten kunnen behalen.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten