Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance verkeerskundige (zzp)

Geplaatst 22 aug. 2023
Project ID: YIS 9138520
Plaats
Groningen
Uren
16 uur/week
Periode
6 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 22 feb. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 25 aug. 2023 17:00

Startdatum: Z.s.m.

Einddatum: 22-02-2023

Duur: 6 maanden

Uren per week: 16 (De verdeling van de 16 uren over meerdere dagen is een optie)



Ben jij die enthousiaste verbindende kracht die, in de dynamiek van een groeiende gemeente, stevig kan bijdragen aan de ontwikkeling van de Stad?


De gemeente Groningen groeit! De stad heeft meer dan 203.000 inwoners en is de onbetwiste banenmotor van de Noordelijke economie, met grote werkgevers als het Universitair Medisch Centrum Groningen, de Rijksuniversiteit en de Hanzehogeschool. Steeds meer mensen willen er werken, wonen en studeren. De komende decennia is er dan ook vraag naar 20.000 woningen, gaan de Ringwegen en het station op de schop voor een betere bereikbaarheid en investeren we fors in de energietransitie, een betere binnenstad en leefbare wijken. De invoering van de Omgevingswet, digitalisering en het zaakgericht werken veranderen het perspectief van onze organisatie en onze dienstverlening blijvend naar het burgerperspectief.

 

De directie Stadsontwikkeling staat middenin deze groei. Het verder ontwikkelen en blijvend vernieuwen van onze Groningse aanpak doet een beroep op jouw kennis en ervaring.

 


Stadsontwikkeling streeft naar een glashelder en gestroomlijnd proces voor meldingen ten aanzien van verkeerssituaties. Jij vormt daarin de verbindende schakel tussen de melder (inwoner of bedrijf) en de advisering vanuit het programma Verkeer en Vervoer. Samen met jouw directe collega’s van het team zorg jij tijdig voor een helder en afgestemd antwoord op de melding en zet je de opdrachten ter realisatie van de oplossing uit.

 

Jij:

·       Neemt de behandeling en beantwoording van meldingen binnen de gemeente voor je rekening en zet de opdracht ter realisatie van de oplossing uit;

·       Bent eerste aanspreekpunt voor verkeersmeldingen binnen je gebiedsteam;

·       Adviseert ten aanzien van meldingen over verkeerssituaties binnen de gemeente;

·       Hebt oog voor een integrale benadering van de verkeersmeldingen en bewonersvragen, en bent je bewust van de belangen die kunnen spelen in het betreffende deel van de gemeente;

·       Bewaakt de voortgang van de afhandeling van je eigen verkeersmeldingen;

·       Hebt kennis van actuele wet- en regelgeving binnen het vakgebied;

·       Levert vanuit de resultaten in de uitvoering een inhoudelijke bijdrage aan de beleidsontwikkeling;

·       Hebt regelmatig contact met collega’s van andere vakdisciplines binnen en buiten de directie, zoals belangengroeperingen of bewonersorganisaties.

·       Stelt verkeersbesluiten op;

·       Maakt kleine verkeerskundige ontwerpen (voor kleinschalige maatregelen, zoals bebording en/of markeringen);

·       Doet je locatiebezoeken t.b.v. het afhandelen van verkeersmeldingen.

 


Plek in de organisatie:


Stadsontwikkeling bestaat uit de nauw met elkaar samenwerkende directie Ruimtelijk Beleid & Ontwerp en de Ruimtelijke Ontwikkeling & Uitvoering. Jouw plek is binnen het team Planadvies van de directie RO&U.

 


Wij vragen:


·       Afgeronde opleiding op minimaal HBO-niveau in een richting als verkeerskunde, ruimtelijke ontwikkeling, planologie of mobiliteit

·       Minimaal 3 jaar relevante werkervaring (bij voorkeur in het ruimtelijk domein)

·       Zeer goede communicatieve vaardigheden

·       Affiniteit met Zaakgericht Werken

·       Zelfstandigheid, kritische en flexibele houding

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten