Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance Woo-coordinator (zzp)

Geplaatst 6 okt. 2023
Project ID: YIS 9140746
Plaats
Lisse, Hybride
Uren
32 uur/week
Periode
3 maanden
Start: 23 okt. 2023
Einde: 31 jan. 2024
Tarief
65 - 83 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 11 okt. 2023 13:00

Startdatum inzet: 23-10-2023

Einddatum inzet: 31-1-2024

Uren per week: 32,00

Standplaats: Lisse

Max tarief: € 76,00

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst


Dit ga je doen

Als het gaat om de transparantie van onze HLTsamen-organisatie en om die van de gemeenten Hillegom, Lisse en Teylingen, vervul jij als Woo-coördinator een sleutelrol, samen met je collega- Woo-coördinator. De coördinatie en uitvoering van de Wet open overheid (Woo) ligt bij jullie tweeën. Dat betekent dat je:

 het eerste aanspreekpunt bent voor onze inwoners, als het gaat om (de beschikbaarheid

van) overheidsinformatie;

 helpt bij het opstellen van een verzoek om informatie;

 de centrale regie hebt over alle Woo-verzoeken en deze zelf afhandelt;

 procesontwikkeling, -implementatie -beheersing en –bewaking coördineert;

 de organisatie, directie, colleges en raden regelmatig informeert en adviseert over

mogelijke verbeteringen. 


Kortom: je hebt een stevige en actieve rol, in afstemming met de huidige collega-Woo-coördinator.

Een dag van een Woo-coördinator

Je start thuis je laptop op. Als eerste bekijk je je mail. Er is een nieuw Woo-verzoek binnengekomen. De aanvraag is zo breed, dat je eerst met de indiener belt om te vragen naar welke informatie hij precies op zoek is. Na het telefoongesprek bevestig je de afspraken die je met hem gemaakt hebt. Vervolgens neem je contact op met collega’s van verschillende vakinhoudelijke teams en bespreek je met hen welke informatie je van hen nodig hebt.

Na de lunch schuif je aan bij het teamoverleg van team Burgerzaken. Tijdens dit overleg deel je de actualiteiten van de Woo. Daarnaast laat je door middel van voorbeelden zien waarom het zo belangrijk is om collegiale en zakelijke e-mails te scheiden. Vervolgens heb je een afspraak met de projectgroep ‘toegankelijkheid overheidsinformatie’. Je denkt met hen mee over de verdere vormgeving van actieve openbaarmaking.

Tot slot ga je na wat er voor morgen, de vaste kantoordag met je team, in je agenda staat. Er staat maar één ander overleg ingepland. Eén van de burgemeesters wil graag een update over de stand van zaken van de aanbevelingen uit een rekenkameronderzoek. Gelukkig had je dat al voorbereid en je jaarplan al bijgewerkt. Mooi, dan is er morgen voldoende tijd voor de verbinding met jouw directe collega’s. Voldaan sluit je je laptop af om te gaan genieten van je vrije avond.


Dit breng je mee

Natuurlijk vind je een transparante overheid belangrijk. Al jouw acties stem je daarop af. Je kunt goed communiceren met verschillende doelgroepen, waaronder onze inwoners. Samenwerken met collega’s in alle lagen van de organisatie gaat je goed af. Je werkt gestructureerd en weet overzicht te houden. Verder denk je vooruit, ben je daadkrachtig en oplossingsgericht en beweeg je je makkelijk in een politieke-bestuurlijke omgeving.

Daarnaast beschik je over:

 kennis van en belangstelling voor het thema informatiehuishouden en de relevante

wetgeving

 minimaal een relevante, afgeronde, hbo-opleiding.

Competenties

 communicatief sterk

 proactief

 daadkrachtig

 oplossingsgericht 

 politiek-bestuurlijk sensitief

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten