Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance Woo jurist (zzp)

Geplaatst 9 apr. 2024
Project ID: YIS 9154764
Plaats
Horst, Hybride
Uren
32 uur/week
Periode
5 maanden
Start: 6 mei 2024
Einde: 4 okt. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 16 apr. 2024 14:00

Functie schaal: 10A

Richtlijntarief: €83,00

Senioriteits niveau: medior

Startdatum: 06-05-2024

Einddatum: 04-10-2024

Aantal uren per week: 32

Aantal dagen per week: 5

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst


Inhuur Jurist Wet open overheid (Woo)

De functie:

Wij zijn op zoek naar een Jurist Woo met als taak het behandelen van Woo verzoeken. De werkzaamheden bestaan uit:

- Het coördineren van inkomende Woo verzoeken;

- Het zijn van eerste aanspreekpunt voor vragen over Woo-verzoeken voor verzoekers, collega’s, en externen;

- Het ondersteunen van collega’s bij hun zoektocht naar informatie;

- Het bewaken van de termijnen van het Woo proces;

- Het beoordelen van documenten op uitzonderingsgronden Woo;

- Het opstellen van Woo besluiten;

- Het vertegenwoordigen van college bij bezwaar- en beroepsprocedures.

Voor een adequate afhandeling van verzoeken verwachten wij minimaal 50% aanwezigheid op ons gemeentekantoor.

Het team waarin je komt te werken:

Wij van het team Bestuurlijke en juridische zaken ondersteunen de gemeente Horst aan de Maas met raad en daad! Op het gebied van bezwaren, klachten, algemeen juridische advisering, verzekeringen en aansprakelijkheden dragen wij samen ons steentje bij. En wij ondersteunen de organisatie met de behandeling van Woo-verzoeken. Dit binnen een dynamische werkomgeving en met een gezonde dosis humor en relativeringsvermogen.

Wij ontvangen een aanzienlijk aantal Woo verzoeken, die buiten onze reguliere capaciteit vallen om te behandelen. Om deze uitdaging aan te gaan, zijn we begonnen met het optimaliseren van het proces voor de afhandeling van Woo-verzoeken. We verwachten dat dit op termijn zal leiden tot een verminderde behoefte aan juridische capaciteit. Totdat dit proces is afgerond, is tijdelijke inhuur van een jurist noodzakelijk. Daarom zijn wij op zoek naar een ervaren medewerker die ons op dit gebied kan ontlasten. Samen met een junior Woo jurist ga jij onze organisatie ondersteunen bij de afhandeling van Woo verzoeken. Het grootste deel van de Woo verzoeken heeft betrekking op het werkterrein van onze teams Omgeving en Economie & Gebiedsontwikkeling. Je zult dan ook veel met onze collega’s van deze teams samenwerken.


Wie zoeken wij?

-      Je hebt wo-werk- en -denkniveau met een juridische achtergrond met gedegen kennis van de Wet open overheid (Woo). Dit kun je aantonen door te beschikken over ruime werkervaring als Woo/bestuursrecht jurist.

-      Je hebt affiniteit met politieke besluitvorming: je volgt de actualiteit, weet wat er speelt in de wereld en hebt inzicht in politieke verhoudingen.

-      Je bent een teamspeler die gemakkelijk de verbinding legt en graag met anderen samenwerkt om zo de gevraagde informatie tijdig op tafel te krijgen en te beoordelen.

-      Je bent in staat collega’s actief mee te nemen en bij te laten dragen in het proces.

-      Je hebt een vlotte pen, vindt het leuk om besluiten te schrijven en kunt kort en bondig een advies opstellen en overtuigend uitdragen.

-      Je beschikt over goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden.

-      Aantoonbare ervaring met het gebruik van de anonimiserings- en laktool van Datamask is een pré. 

Horst aan de Maas dat zijn wij!

Een tikje verlegen, bescheiden en nuchter. Harde werkers, die weten wat ze hebben bereikt, maar soms nog te weinig stilstaan bij hoe bijzonder dat eigenlijk is. Horst aan de Maas is geboren op het snijvlak van veen, zand en klei. In de afgelopen 100 jaar is Horst aan de Maas uitgegroeid tot een van de meest welvarende en gelukkige gemeentes van Nederland. Misschien zelfs wel van de wereld. En dat hebben we te danken aan onze grootouders. Zij hebben Horst aan de Maas getransformeerd; van slechte grond, naar agrarisch koploper van de wereld. Hoe? Door samen aan te pakken. Met vindingrijkheid en hard werken. 

Wij zijn aanpakkers en zorgen er samen voor dat we toewerken naar een gezonde, duurzame en veilige samenleving waar we met elkaar leven, wonen en werken. 16 hechte dorpen met trotse inwoners, waar het fijn is om op te groeien en waar je gezond en gelukkig oud kunt worden. Nu en in de toekomst.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten