Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance ZZP Projectleider RPV (regionaal plan verkeersveiligheid)

Geplaatst 10 nov. 2021
Project ID: YIS 9104189
Plaats
Oud-Beijerland
Uren
20 uur/week
Periode
1 jaar
Start: 3 jan. 2022
Einde: 31 dec. 2022
Tarief
Onbekend

Sollicitatie deadline: 17-11 12:00

  • Aantal uur per week: +/- 20 uur
  • Startdatum: begin januari
  • Einddatum: 31-12-2022 met optie tot verlenging
  • Thuiswerken is mogelijk.
  • Deadline voorstellen: 17 november 12.00 uur

 

Bij uitdagende verkeersveiligheidsprojecten treed jij op als projectleider en ben je het eerste aanspreekpunt. Denk aan projecten op scholen voor verkeerseducatie, scootmobiel dagen voor minder valide, bijeenkomsten van scholen, verlichtingscampagnes. Als projectleider beïnvloed je het gedrag van verkeersdeelnemers of de veiligheidstoestand van de weg- en fietsinfrastructuur.

 

Als projectleider ben je een echte netwerker met een politieke antenne die de verbinding weet te leggen tussen verschillende partijen. (o.a. provincie, bedrijfsleven, scholen, waterschappen).

 

Voortgang en wijzigingen

Jaarlijks moet de voortgang en eventuele wijzigingen van het MPV en de stand van (subsidie)uitgaven gemeld worden bij PZH. Hiervoor is een financieel overzicht van verplichtingen en uitgaven nodig. De voortgangsrapportage die de regionale projectleider aan het einde van projectjaar maakt dient als uitleg bij het financieel overzicht.

Advisering implementatie SPV2030 en risicogestuurde aanpak

 

Verantwoording subsidie 2022-2023 in samenwerking met financiën HW. 

Elk MJP moet worden afgerekend en verantwoord bij PZH in de vorm van een accountantsverklaring. Van alle projecten uit het MPV dienen offerte, opdrachtbrief en factuur te kunnen worden getoond, maar ook eventuele pakbonnen van leveringen, foto's en persberichten van activiteiten. Een goed archief is dus noodzakelijk aangezien subsidie anders niet wordt uitgekeerd (die dan al wel is uitgegeven).

 

Financiën: offertes, opdrachtbrieven en facturen in samenwerking met gemeente HW. 

De RPV-secretaris beheert de RPV-financiën. Voor activiteiten die door de RPV worden uitgevoerd zijn offertes nodig die gegund worden m.b.v. een opdrachtbrief. In de financiën staat dan een verplichting uit waar uiteindelijk de factuur op binnen kan komen. Die moeten later verantwoord worden bij de "verantwoording subsidie".

De uitgaven dienen ook 2x per jaar te worden teruggekoppeld aan de RPV-leden. Dat kan de regionale projectleider doen in combinatie met een inhoudelijke stand van zaken van projecten uit het MPV. Om de uitgaven te monitoren en er op/mee te sturen ontving ik elk kwartaal een overzicht van alle boekingen in het betreffende projectjaar. Daarmee is te zien waar we ruimte hebben, eventueel om in te spelen op actualiteiten, en wie ik achter zijn broek aan moet zitten voor een factuur. 

 

Zoals in bovenstaande tekst terug te lezen is ben je naast projectleider ook verantwoordelijk voor de secretaris rol. Hier vallen o.a. ook de onderstaande taken onder: Vergaderingen en informatie RWV/RPV; De RPV-secretaris plant de datum(s), stelt de agenda op, verstuurt de agenda en bijhorende stukken naar alle leden en zorgt voor de verslaglegging. De RPV-secretaris zorgt er ook voor dat alle stukken/berichten die aan de RPV gericht zijn ook bij de RPV-leden terechtkomen.

 

Informatievoorziening en overleggen, beheer en archivering

De secretaris sluit als vertegenwoordiger van alle RPV-partijen aan bij het Provinciale secretarissenoverleg (dat geïnitieerd wordt door het ROV Zuid-Holland en 3 of 4 keer per jaar wordt gehouden), de PVVB-overleggen, overleggen over het SPV2030 en andere overleggen waarin de RPV vertegenwoordigd dient te worden. Alle correspondentie van/voor de RPV, o.a. de verslagen van voornoemde vergaderingen, dient te worden gearchiveerd en beheerd door de RPV-secretaris. Stukken t.b.v. de RPV-leden worden door de RPV-secretaris, al dan niet voorzien van een toelichting, gedeeld met de RPV-leden en zo nodig geagendeerd voor een vergadering.

 

Functie-vereisten

  • je hebt een hbo- of wo-diploma in een relevante richting zoals Verkeerskunde;
  • je hebt bij voorkeur ervaring in het werkveld van verkeer of verkeersveiligheid;
  • je weet waar je de benodigde informatie vandaan moet halen en kunt deze gestructureerd ordenen, gebruiken en presenteren;
  • je bent een echte netwerker, verbinder met een politieke antenne;

 

Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven.

 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten