Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance-ZZP Teammanager Buitendienst (tijdelijk)

Geplaatst 6 sep. 2021
Project ID: YIS 9100695
Plaats
Mijnsheerenland
Uren
36 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 20 sep. 2021
Einde: 20 mrt. 2022
Tarief
Onbekend

Sollicitatie deadline: 10-09 12:00

 

Tijdelijk Teammanager Buitendienst (36 uur)

 

Start: zsm

Duur van de opdracht: 6 maanden

Tarief: bespreekbaar maar probeer scherp aan te bieden

Aantal uur: 36 (minimaal 32)

Standplaats: Mijnsheerenland. De opdracht zal voor 75% van de tijd op locatie Mijnsheerenland worden uitgevoerd.

 

Altijd al willen werken in een unieke streek waarbij jij het verschil kan maken voor 88.000 inwoners? Dan is de gemeente Hoeksche Waard op zoek naar jou! Bij ons krijg jij alle ruimte om mee te werken aan een vernieuwende gemeentelijke organisatie. Daarnaast bieden wij volop kansen voor een persoonlijke en professionele ontwikkeling. Durf jij vanuit verschillende richtingen te kijken en wil je met jouw vakmanschap persoonlijke impact hebben op de ontwikkeling van de Hoeksche Waard? Kom dan werken bij de gemeente Hoeksche Waard, een werkgever waar je trots op mag zijn!

 

Functieomschrijving

 

De gemeente Hoeksche Waard is sinds 1-1-2019 gefuseerd vanuit 5 gemeenten. Dit had naast praktische veranderingen ook als uitgangspunt om de effectiviteit, professionaliteit en de uitstraling bij de buitendienst te verbeteren en harmoniseren. 

 

Als teammanager Buitendienst  ben je verantwoordelijk voor een team dat bestaat uit 80+ medewerkers.

Deze medewerkers werkten tot sinds kort nog vanuit verschillende locaties, maar zullen vanaf half september vanuit 1 locatie ( Mijnsheerenland) gaan werken. Een beleidsteam binnen (BBOR) regelt alle aanbestedingen, contracten, budgetten en politieke zaken en de buitendienst vertaald deze lijnen vervolgens naar concrete acties. De meeste (uitvoerende) werkzaamheden zijn uitbesteed, het toezicht op deze werkzaamheden wordt door de beheerders van de buitendienst opgepakt.

 

De dagelijkse taken binnen de buitendienst worden aangestuurd door 2 operationeel leidinggevenden die onder de teammanager vallen. Zij sturen de volgende teams aan:

Circa 12 beheerders buitendienst aan op diverse vakgebieden en aannemers toezicht houden. (groen, grijs, ingravingen, bomen, groen, gemalen en riolering). Alle klachten en meldingen ( 1000 per maand) worden opgepakt door ca 12 servicemedewerkers buitendienst. De uitvoerende taken woerden opgepakt door de inhoudelijke medewerkers begraven en groen. Met elkaar is het team Buitendienst verantwoordelijk voor het schoon heel en veilig houden van de openbare ruimte van de Hoeksche Waard. 

 

Taken & verantwoordelijkheden

 

·      Als teammanager ben je integraal verantwoordelijk voor de resultaten van jouw team. Je draagt de vastgestelde visie en uitgangspunten van de organisatie uit en bent in staat om je team te ontwikkelen naar zelforganisatie

·      Je denkt mee over beleidsontwikkeling en vertaalt managementbesluiten naar organisatorische taakstellingen, projecten en programma’s

·      Je initieert en bevordert samenwerking met organisaties en partijen

·      Je stimuleert de professionele en persoonlijke ontwikkeling van medewerkers. Dit doe je door het ontwikkelen van opleidingsplannen voor je team en het voeren van resultaat- en ontwikkelgesprekken

·      Je maakt onderdeel uit van het management, vertegenwoordigt je team tijdens het teammanagersoverleg en bevordert integraliteit tussen verschillende organisatieonderdelen

·      Je coördineert de advisering van de wethouder(s) over zaken die de buitendienst en uitvoering buiten betreffen.

·      Het voeren van gecompliceerde gesprekken met inwoners en ondernemers. Het kan voorkomen dat je samen met een collega uit het team een ingewikkelde casus begeleidt of een lastig gesprek voert.

Requirements:

 

Functie-eisen

 

·      Je hebt een afgeronde hbo/wo opleiding

·      Je hebt een aantal jaar aantoonbare ervaring als leidinggevende met zowel operationele als bredere management ervaring.

·      Je hebt ervaring in een vergelijkbare rol  (binnen gemeente/overheid is een pre)

·      Je bent een stevige gesprekspartner voor jouw team, het bestuur, de directie en de gemeentesecretaris. Daarnaast heb je een positieve en flexibele instelling, je doorziet ingewikkelde processen snel en hakt knopen door waar dat nodig is.

·      Je bent in staat organisatiedoelen en talenten van medewerkers op elkaar af te stemmen en hiervoor de randvoorwaarden te creëren

·      Vanzelfsprekend beschik je over een politiek-bestuurlijke antenne en heb je oog voor issues, trends en ontwikkelingen. Ook ben je proactief, daadkrachtig, communicatief sterk en energiek. In deze rol is een klantgerichte en servicegerichte houding belangrijk evenals goede beheersing van gesprekstechnieken

 

Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor dit project inschrijven.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten