Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance ontwikkelmanager organisatie & ontwikkeling (zzp)

Geplaatst 19 apr. 2024
Project ID: YIS 9155862
Plaats
Hellevoetsluis
Uren
32 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 13 mei 2024
Einde: 1 nov. 2024
Tarief
110 - 135 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 25 apr. 2024 12:00

Uren per week: 32- 36

Standplaats: Hellevoetsluis

Max tarief: € 135,-

Startdatum inzet: 13-5-2024

Einddatum inzet: 1-11-2024, met ruimte tot uitloop.

Vaste werkdagen gewenst / vereist? Bij voorkeur 4 dagen op kantoor. Voorkeur gaat uit naar een kandidaat uit de regio.

Mogelijkheid tot thuiswerken? Grotendeels op locatie.

Must haves (knockouts)?

  • Ervaren met verandermanagement

  • Ervaren met implementatie van ontwikkelingsprogramma's 

  • Ervaren met gemeentelijke organisaties

Ontwikkelmanager Organisatie& Ontwikkeling & MT Lid Gemeente Voorne aan Zee

 

Functieomschrijving:

Als Ontwikkelmanager speel je een cruciale rol bij het stimuleren van de ingezette verandering binnen de Gemeente Voorne aan Zee met focus op de afdeling Organisatie & Ontwikkeling (O&O). In deze rol maak je deel uit van het Management Team (MT) en kijk je organisatie breed, niet meer per afdeling.Je geeft een extra boost aan de ingezette verandering door de focus te leggen op het ontwikkelen van management- en medewerkersvaardigheden en het faciliteren van teamleiders om goed in positie te komen als management van Voorne aan Zee. Teammanagers sturen op beheer, kwaliteit en ontwikkeling en het MT stuurt op verandering.

Je bent je het eerste aanspreekpunt voor de teams die onderdeel zijn van Ontwikkeling en Organisatie: teams P&O, Communicatie, Juridische Zaken en inkoop, Bestuur- en Managementondersteuning, en Veiligheid. Ook team woonbedrijf is tijdelijk aangesloten bij het AMT van de afdeling O&O.

Verantwoordelijkheden:

- Faciliteren van de teams van de afdeling O&O en Woonbedrijf om hun doelstellingen te behalen en effectief bij te dragen aan de organisatiedoelstellingen. Samen met de teammanagers van Voorne aan Zee, te beginnen met de teammanagers van O&O, uitwerken wat nodig is om goed invulling te geven aan hun rol en verantwoordelijkheid als breed management van Voorne aan Zee en daarmee voor de kwaliteit van de producten en diensten van Voorne aan Zee.

- Samen met de MT leden uitwerken wat nodig is om de afdelingsverantwoordelijkheid los te laten en in te stappen in de organisatieverantwoordelijkheid.

- Verantwoordelijk voor ontwikkelen en implementeren van een strategisch plan voor het organisatie thema “ontwikkelen van management en medewerkers” dat de organisatieontwikkeling en de groei en het succes van Voorne aan Zee ondersteunt. Verantwoordelijk voor identificeren van ontwikkelingsbehoeften binnen de organisatie en het ontwerpen van passende programma's en initiatieven om deze behoeften aan te pakken. Fungeren als een mentor en coach voor (team)managers, hen ondersteunen bij hun ontwikkeling enhet versterken van hun leiderschapsvaardigheden.

- Samenwerken met andere MT-leden om het organisatieplan ten uitvoer te brengen, invulling geven aan het zijn van een lerende organisatie met de gekozen kernwaarden als kompas om daarmee de nieuwe identiteit van de nieuwe gemeente Voorne aan Zee invulling te geven en de organisatiedoelstellingen te realiseren.

Kwalificaties:

- Minimaal een afgeronde HBO/WO opleiding, bij voorkeur in de richting van Human Resource Management, Verandermanagement of Organisatiekunde of een vergelijkbaar vakgebied.

- Aantoonbare ervaring in een leidinggevende rol op het gebied van organisatieontwikkeling, talentmanagement of HR.

- Uitstekende communicatieve en coaching vaardigheden en het vermogen om effectief te werken met diverse belanghebbenden op verschillende organisatieniveaus.

- Sterke analytische vaardigheden en het vermogen om complexe problemen op te lossen.

- Proactieve en resultaatgerichte instelling, met het vermogen om zelfstandig te werken en deadlines te halen.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten