Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance adviseur veiligheid (zzp)

Geplaatst 13 dec. 2023
Project ID: YIS 9146061
Plaats
Lansingerland, Hybride
Uren
36 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 8 jan. 2024
Einde: 8 jul. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 19 dec. 2023 13:00

Duur: 6 maanden met optie op verlenging

Uren: 36

Richtarief: open obv functieschaal 10

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst



Wat voor werk ga je doen?

De Adviseurs Veiligheid zijn de spil in het veiligheidsbeleid van de gemeente Lansingerland. Je ontwikkelt en implementeert effectieve veiligheidsinitiatieven en –programma’s, waarbij je samenwerkt met belanghebbenden om de veiligheid in Lansingerland te bevorderen. Je voorziet het gemeentebestuur en relevante afdelingen van deskundig advies over veiligheidskwesties en –maatregelen en coördineert de uitvoering van veiligheidsprojecten.

In het bijzonder voor de dossiers burgerparticipatie en buurttoezicht, cameratoezicht, samenwerking tussen politie en gemeentelijke BOA’s, bodycams voor BOA’s en evenementen ben je projectleider en zorg je voor de uitvoering van het gemeentelijk beleid en stel je de noodzakelijke documenten op. Je hebt daarbij oog voor de noodzakelijke privacyvereisten en schrikt er niet voor terug voor (bijdragen aan) het opstellen van een DPIA.

Daarnaast kun je worden ingezet op andere dossiers, in afstemming met en ter ondersteuning van de collega-veiligheidsadviseurs. Dat kan ook betekenen dat van je wordt gevraagd om met bewoners of ondernemers in contact te treden uit naam van burgemeester, college van b&w of de gemeente, of om een bewonersbijeenkomst te organiseren.

Wie ben jij?

Je bent zeer goed in staat om te schakelen tussen bestuur en gemeentelijke organisatie, tussen gemeentehuis en buiten op straat. Je werkt effectief met diverse belanghebbenden en werkt graag en goed samen, zowel met je directe collega’s als met de samenwerkingspartners zoals politie, Openbaar Ministerie, Veiligheidsregio en woningbouwcorporatie. Je draait er je hand niet voor om om lastige gesprekken te voeren met burgers. Je hebt een uitstekend oog voor politiek-bestuurlijke verhoudingen.

Je kunt helder en deskundig adviseren over veiligheidskwesties en –maatregelen.

Voor die rol vragen wij van jou:

- minimaal HBO-werk- en denkniveau, bijvoorbeeld door een opleiding Integrale Veiligheidskunde, studie Criminologie of opgedane werkervaring;

- een stevige gesprekspartner, praktisch ingesteld en resultaatgericht;

- ruime werkervaring in het veiligheidsdomein, bij voorkeur in een gemeentelijke organisatie, ervaring met buurttoezicht of buurtpreventie en cameratoezicht is een absolute pre;

- goede netwerkvaardigheden;

- ervaring met het werken in een politiek-bestuurlijke omgeving en adviseren aan politiek en bestuurders.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten