Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance afdelingshoofd dienstverlening (zzp)

Geplaatst 10 okt. 2023
Project ID: YIS 9140931
Plaats
De Goorn, Hybride
Uren
32 uur/week
Periode
4 maanden
Start: 23 okt. 2023
Einde: 29 feb. 2024
Tarief
85 - 115 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 17 okt. 2023 17:00
  • 32 tot 36 uur

  • Opdracht van 4 maanden

  • Max. €100,- (All in)

  • Graag motivatie, beschikbaarheid opnemen in het CV

  • Eventuele vakantieplannen graag opnemen in het voorstel

  • Thuiswerken max. 1 dag

  • Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst


De organisatie

Vanaf 1 januari 2022 werkt de gemeente Koggenland vanuit een nieuwe organisatiestructuur, waarbij de dienstverlening verschuift naar een vraaggerichte organisatie met een focus op onze inwoners, ondernemers en instellingen. De organisatie bestaat uit de afdelingen Dienstverlening, Bedrijfsvoering en Bestuur, waarbij iedere afdeling de focus heeft op zijn eigen doelgroep. Deze organisatiestructuur sluit aan bij de missie en visie 2021- 2024.

 

Jouw afdeling

De afdeling Dienstverlening is het visitekaartje van onze organisatie en onderhoudt de primaire contacten met inwoners, ondernemers en instellingen door de fysieke, digitale en integrale dienstverlening. Binnen de afdeling werken 100-110 medewerkers verdeeld over de teams GCC/Burgerzaken, Sport, Zorgteam (2 teams), Openbare Ruimte en Vergunningen, Toezicht & Handhaving/Ruimtelijke ordening (VTH/RO). Elk van deze teams onderhoudt de primaire contacten met onze inwoners, ondernemers en instellingen en is verantwoordelijk voor de uitvoering van de wettelijke taken met oog voor de menselijke maat.

 

Jouw rol als afdelingshoofd

Als afdelingshoofd maak je onderdeel uit het van het Directie Managementteam (DMT) en ben je direct leidinggevende voor de vijf teamleiders binnen jouw afdeling. Samen met hen ben je verantwoordelijk voor het realiseren van de bestuurlijke en ambtelijke doelstellingen en het uitvoering geven aan de missie en visie van de organisatie. Je borgt de integraliteit door het verbinden van de aandachtsgebieden van jouw afdeling binnen de stafoverleggen en binnen de rest van de organisatie.


Je houdt je verder bezig met:

  1. Organisatieontwikkeling op strategisch en tactisch niveau;

  2. Opstellen en realiseren van het afdelingsplan;

  3. Sturen en adviseren over vraagstukken vanuit de afdeling;

  4. Integraal toetsen van managementadviezen;

  5. Vertalen van management- en bestuursbesluiten naar organisatiedoelen, projecten en programma’s;

  6. Door ontwikkelen van de afdeling;

  7. Digitaliseren met behoud van klantgerichtheid, draagvlak en een persoonlijke benadering naar inwoners, ondernemers en instellingen.



Functie-eisen:

  • Je bent een ervaren leidinggevende met visie op dienstverlening/hostmanship, waarbij je continu met je afdeling kijkt hoe je de dienstverlening door o.a. procesverbetering kunt verbeteren.

  • Je hebt een coachende stijl van leidinggeven en past je stijl situationeel aan.

  • Je bent servicegericht en een verbinder in de samenwerking.

  • Je weet als geen ander hoe belangrijk het samenspel tussen jouw afdeling en de andere afdelingen is en weet jouw medewerkers en de organisatie daarin mee te nemen.

  • Je kunt goed omgaan met verschillende belangen in een politiek-bestuurlijke context en bent een strategisch gesprekspartner voor de teamleiders, afdelingshoofden, algemeen directeur/gemeentesecretaris en het bestuur.

  • Om uitvoering te geven aan de opgaves behorend bij deze functie ben je daarnaast analytisch, creatief en stressbestendig.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten