Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance afdelingshoofd Groningse Kredietbank (zzp)

Geplaatst 16 jun. 2023
Project ID: YIS 9135289
Plaats
Groningen
Uren
36 uur/week
Periode
1 jaar
Start: 1 aug. 2023
Einde: 31 jul. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 10 jul. 2023 12:00

Startdatum: zsm

Duur: 1 jaar, optie tot verlenging

Inzet: 36 uren

Schaal 13, CAO Gemeenten.



Voor de gemeente Groningen, directie Inkomensdienstverlening, zijn wij op zoek naar een Afdelingshoofd voor de Groningse Kredietbank.

De functie

Heb jij affiniteit met het sociaal domein en ervaring in de schuldhulpverlening? Wil jij als leidinggevende van een groeiende grote groep professionals aan de slag in een dynamische omgeving waar veel partijen samenwerken? Ben jij die leidinggevende met een sterke persoonlijkheid, die het beste uit medewerkers kan halen en een uitstekende netwerker is? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat kun je verwachten van deze functie?

Als afdelingshoofd van de Groningse Kredietbank (GKB) geef je coachend en sturend leiding aan vier teamleiders, die ongeveer 160 medewerkers aansturen. Je bent in staat zelfstandig complexe besluiten te nemen, uit te dragen en te implementeren. Je kunt grote groepen te woord te staan omtrent complexe onderwerpen en communiceert hier helder over op verschillende niveaus. Je inspireert en motiveert de afdeling bij het behalen van doelen en stimuleert een goede samenwerking, zowel in- als extern. Je onderhoudt intern en extern een netwerk, zowel regionaal als landelijk en anticipeert actief op maatschappelijke, politieke en economische ontwikkelingen. Je draagt actief de visie van de gemeente op schuldhulpverlening uit. Je kunt goed omgaan met conflicterende belangen. 

Als afdelingshoofd GKB maak je deel uit van het managementteam van de directie Inkomensdienstverlening en rapporteer je rechtstreeks aan de directeur. Bij de directie Inkomensdienstverlening werken op dit moment rond de 375 medewerkers.

Om als afdelingshoofd GKB succesvol te zijn, vragen wij van jou:

  • minimaal Hbo werk- en denkniveau;

  • minimaal 5 jaar ervaring in een leidinggevende functie in het sociaal domein;

  • affiniteit met het sociale domein, ervaring in de schuldhulpverlening is een pré;

  • uitstekende communicatieve vaardigheden, een goede netwerker en goed kunnen afstemmen; zowel binnen de afdeling als met andere afdelingen, en ook met diverse externe partijen: zowel gemeentelijk, regionaal als landelijk;

  • je bent besluitvaardig en weet besluiten duidelijk over te brengen;

  • je voldoet aan de kwaliteitseisen van het Landelijk Kwaliteitsbureau CBM;

  • ervaring in de bancaire sector is een pré.

De Groningse Kredietbank (GKB) heeft ongeveer 160 medewerkers en is de afdeling binnen de directie Inkomensdienstverlening die schuldhulpverlening uitvoert voor inwoners van de gemeente Groningen. Bij de GKB kunnen inwoners terecht voor inzicht in hun financiën, inkomensbeheer, beschermingsbewind en schuldhulpverlening. Ook verstrekken wij leningen. Hiervoor heeft de GKB verschillende middelen ter beschikking, zoals budgetbeheer, beschermingsbewind en eurocoaches die ondersteund worden door een administratief team. 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten