Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance afdelingsmanager veiligheid en naleving (zzp)

Geplaatst 12 feb. 2024
Project ID: YIS 9150141
Plaats
Helmond
Uren
36 uur/week
Periode
9 maanden
Start: 1 mrt. 2024
Einde: 30 nov. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 19 feb. 2024 10:00
  • Uren per week: 36,00

  • Startdatum inzet: 1-3-2024

  • Einddatum inzet: 11-12-2024

  • Schaal 12 cao gemeenten

  • Zzp'ers dienen in het bezit te zijn van een actueel KvK uittreksel (max. 3 maanden oud), BTW nummer en een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering met een dekking van 1 miljoen euro per aanspraak, per jaar. 

  • Gemeente Helmond

  • Beschikbaarheid, bijzonderheden en uitgebreide motivatie van de kandidaat in de aanbieding opnemen.




Wij zijn op zoek naar een ervaren afdelingsmanager voor de afdeling Veiligheid en Naleving.


Sta jij voor een leefbaar en veilig Helmond? Zorg jij samen met het team en externe partners dat we de grote veiligheidsuitdagingen zowel nu als in de toekomst aankunnen?   

Helmond wil een stad zijn van kansen en ontwikkeling. Een stad waar je graag woont en werkt. Een stad waar iedereen meedoet en zich geborgen weet. Dit vereist een stevige basis van veiligheid: in en rond de woning, in de straat en in de buurt. Maar ook in het centrum van de stad, in het winkelgebied en op bedrijventerreinen.  

 

De afdeling Veiligheid en Naleving staat voor een stad waar iedereen zich veilig voelt. Een veilige stad is een verantwoordelijkheid van ons allemaal. Iedereen kan op zijn of haar manier een bijdrage leveren aan het versterken van de leefbaarheid en veiligheid van Helmond. Daarom wordt nauw samengewerkt met andere partijen in de stad: inwoners, ondernemers en andere (veiligheids)partners. De focus ligt daarbij op het voorkomen van criminaliteit en overlast en er wordt op toegezien dat inwoners en bedrijven zich aan de regels houden.  

 

De gemeente richt zich op veiligheid in de zin van: zo weinig mogelijk criminaliteit en overlast, zo weinig mogelijk en beheersbare incidenten en vooral een weerbare samenleving en ook op een zo hoog mogelijk veiligheidsgevoel. En daarmee op de mate van leefbaarheid in de stad. Door veiligheidsproblemen zo goed mogelijk te voorkomen en problemen die zich tóch voordoen, breed aan te pakken.  

Daarvoor wordt samengewerkt met een scala aan organisaties, zoals natuurlijk de politie, het OM en de Veiligheidsregio. Maar ook met woningcorporaties, scholen en buurtpreventieteams. En niet alleen op het gebied van openbare orde en veiligheid, maar ook op toezicht en handhaving in het fysieke domein: bouwen en wonen. Want veiligheid is iets van iedereen.  

 

De uitdaging; samen voor een veilig Helmond!  

 

Als afdelingsmanager werk je samen met de medewerkers van de afdeling Veiligheid & Naleving aan het faciliteren van een leefbare en veilige stad. Helmond heeft daarin de uitdagingen die bij een (grote) stad horen, de dynamiek is gigantisch. De afgelopen jaren stonden voor de organisatie en daarmee voor de afdeling in het teken van integraal werken en het bevorderen van het vakmanschap. Samenwerking en resultaatgerichtheid zijn hierbij de uitgangspunten.

 

Kijkend naar de meeste cijfers op het gebied van veiligheid, blijkt dat er stappen vooruit gezet worden. Maar er is ook nog veel te doen. Gezien de problematiek en opgaves valt er nog veel werk te verzetten. In de aansluiting op andere gemeentelijke domeinen en in samenwerking met partners. Maar ook in informatie gestuurd werken en het leggen, borgen en benutten van het netwerk in de stad en regio. De afdelingsmanager Veiligheid & Naleving vormt in al deze opgaves een belangrijke speler. Door zelf het goede voorbeeld te geven, door de medewerkers door te ontwikkelen en door kansen in de buitenwereld te benutten. Daarbij biedt de ligging in de Brainportregio natuurlijk een uitgelezen mogelijkheid om ook de wereld van veiligheid op een vernieuwende, innovatieve manier te bekijken.  

 

Als manager ...  

  • Als manager geef je sturing aan de afdeling Veiligheid & Naleving, bestaande uit 75 collega’s. De afdeling bestaat uit drie teams: Toezicht en Handhaving, Openbare Orde en Veiligheid en Toezicht en Handhaving Bouwen en Wonen. Je stuurt vanuit je rol op de te ontwikkelen strategie en je bent de eerste adviseur van de burgemeester (en soms het college van Burgemeester & Wethouders), alsmede de directie. Je stuurt op integraliteit en procesmatig en procesgericht werken. Je motiveert, verbindt en weet de juiste mensen bij elkaar te brengen. Je inspireert en motiveert de teammanagers en ondersteunt hen in de ontwikkeling van zichzelf, en daarmee de teams.  

  • Als netwerker onderhoud je actieve relaties met de relevante (keten)partners. Je investeert actief in het strategische netwerk, bent vakinhoudelijk en strategische gesprekspartner. Je brengt verschillende werelden bij elkaar en creëert een open en transparante cultuur. Zeker wanneer het spannend wordt, zal (ook op de momenten dat je het niet verwacht) een fors beroep op je worden gedaan.  

  • Naast je inhoudelijke kracht, bestuurlijk adviseurschap, inspiratie en netwerk zorg je voor de verdere professionalisering van de bedrijfsvoering binnen de afdeling. Je bent ervoor verantwoordelijk dat de budgetten inzichtelijk zijn, dat mandaten op de juiste plek liggen en dat de management sturing op orde is. Daarnaast zorg je dat de personele inbedding klopt. Je wordt hierbij ondersteund door de afdelingen financiën, IVA (informatievoorziening en automatisering) en AOG (Arbeid, Organisatie en Ontwikkeling, ook wel HR genoemd).  

  • Daarnaast word je van nature gedreven door continu verbeteren en heb je een positief kritische blik op zowel je eigen functioneren als dat van het team en de organisatie. Je bent leergierig en daagt jezelf en je omgeving uit te blijven ontwikkelen. Verder ben je vasthoudend en laat je je niet gemakkelijk uit het veld slaan door continue veranderingen. Je bent analytisch en communicatief sterk     

  • Tot slot, maar misschien wel het allerbelangrijkst, herken je je, ook als interimmanager, in de vier Helmondse kernwaarden: Vertrouwen, Verbinding, Trots & Innovatie. Die vier waarden vormen het anker waarmee de organisatie zich ontwikkelt, zodat zij de optimale waarde kan bieden voor Helmond en haar inwoners. Daar doen ze het immers voor. In de stad wonen en werken de Makers van de Toekomst.  

 

Over gemeente Helmond 

Werken bij de gemeente Helmond betekent werken bij een organisatie die zich continu ontwikkelt en boordevol ambitie zit. Dat moet ook, want, ook al zijn in gemeente Helmond mooie dingen bereikt, de samenleving verandert. Helmond is een stad in beweging. Er wordt met trots gewerkt vanuit verbinding, vertrouwen en waardering. Een integrale benadering met vernieuwende en innovatieve ideeën. 

  

Over de Inhuurdesk  

Gemeente Helmond heeft de werving & selectie, contractering en facturering van externe medewerkers (uitzendkrachten, gedetacheerden en ZZP’ers) uitbesteed aan Yacht Inhouse Services (onderdeel van Randstad Groep Nederland). Yacht contracteert namens gemeente Helmond leveranciers middels een uniforme raamovereenkomst. ZZP’ers worden door Yacht middels een, door de belastingdienst goedgekeurde, modelovereenkomst van tussenkomst gecontracteerd. De inhuurdesk draagt naast werving & selectie, contractering en facturering ook zorg voor de screening en onboarding van externe medewerkers. 

De inhuurdesk zal het cv beoordelen en voorstellen aan de inhurend manager op het moment van binnenkomst. 

 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten