Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance beleidsadviseur schuldhulpverlening, vrijwilligerswerk en mantelzorg (zzp)

Geplaatst 28 mrt. 2024
Project ID: YIS 9153820
Plaats
Assen, Hybride
Uren
32 uur/week
Periode
9 maanden
Start: 22 apr. 2024
Einde: 31 jan. 2025
Tarief
71 - 82 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 5 apr. 2024 17:00
  • Startdatum: 22.04.2024

  • Duur: 31.01.2025

  • Inzet: 32 uur per week

  • Inschaling: Schaal 10 CAO Gemeenten


De gemeente Assen wil het komende jaar aan de slag met het opstellen van een nieuwe aanpak armoede en schulden. We vragen de beleidsadviseur om hier een belangrijke bijdrage aan te leveren. Hieronder geven we aan welke werkzaamheden de beleidsadviseur gaat oppakken:

Verbeteren minimabeleid


We hebben een onderzoeksbureau gevraagd om onderzoek te doen naar de effectiviteit en de benutting van minimaregelingen in Assen en om aan te geven hoe we dit kunnen verbeteren. Het gaat om een breed scala aan regelingen zoals de bijzondere bijstand, kindpakket, volwassenenfonds etc.


Ook doet het bureau onderzoek naar mogelijkheden om minimaregelingen toegankelijker te maken voor onze inwoners. De beleidsadviseur adviseert het bestuur op basis van de uitkomsten van het onderzoek over verbetermogelijkheden. Belangrijk hierbij is dat ook de financiële gevolgen voor de gemeente goed in beeld komen.

Aanpak schulden jongeren


We zien dat steeds meer jongeren schulden ontwikkelen. Dit heeft vaak grote gevolgen voor hun toekomstperspectief. In onze nieuwe aanpak willen we inzetten op het voorkomen van schulden door jongeren financieel weerbaar te maken. En we willen de hulp voor jongeren met schulden toegankelijker maken en beter laten aansluiten bij wat zij nodig hebben. We vragen de beleidsadviseur om hierover te adviseren. De beleidsadviseur gaat hiervoor ook in gesprek met samenwerkingspartners als Vaart Welzijn, GKB, scholen en het jongerenwerk.

Nazorg schuldhulpverlening


De GKB help Inwoners met problematische schulden. Tijdens de periode dat de schulden worden afgelost leren zij vaardigheden om beter met geld om te gaan. Het doel van nazorg is om de klant ook ná een schuldregelingstraject te blijven ondersteunen bij de start van een schuldenvrij leven én terugval waar mogelijk te voorkomen. We vragen de beleidsmedewerker om hierover te adviseren en samen met de uitvoering een plan te maken hoe en waar deze taak het beste belegd kan worden.

 

Ondersteuning politieke partij


De SP in Assen wil zich inzetten voor een financiële regeling voor dierenartskosten. De partij ontwikkelt daarvoor een initiatiefvoorstel. Zij vragen ons om hulp bij het opstellen van dit voorstel. De beleidsadviseur ondersteunt de partij hierbij.

 

Algemene ondersteuning bij voorbereiden van het beleidsplan


We gaan voor het opstellen van de nieuwe aanpak armoede en schulden een bijeenkomst organiseren met de raad, inwoners, samenwerkende partijen. We vragen de beleidsadviseur om te ondersteunen bij de inhoudelijke en organisatorische voorbereiding.

Mantelzorg


Als gemeente hebben wij recentelijk een app en website voor mantelzorgondersteuning gelanceerd. Samen met de privacyofficer en functionaris gegevensbescherming doorloop je een impact assessment mensenrechten en algoritmes (IAMA). Verder zorg je ervoor dat de website en app gevuld worden met de juiste informatie. Hiervoor ga je in gesprek met de leden van het netwerk informele zorg in Assen.

Vrijwilligersbeleid


Wij willen de communicatie, waardering en ondersteuning van ons vrijwilligersbeleid sterker neerzetten. Je gaat hiervoor in gesprek en haalt input op bij diverse belangrijke ketenpartners, zoals Adviesraad Sociaal Domein, Vaart Welzijn en diverse vrijwilligersorganisaties. Het doel is dat je met een advies met mogelijke actiepunten naar de wethouder gaat en zorgt voor de implementatie van de actiepunten.



Wij vragen


·       Een verbinder;

·       Samenwerkingsgerichtheid en resultaatgerichtheid;

·       Een relevante Hbo of academische opleiding ;

·       Communicatief goed onderlegd (zowel mondeling als schriftelijk);

·       Aantoonbare ervaring als beleidsadviseur sociaal domein;

·       Kennis van Armoede en schulden;

·       Kan financiële vertaling maken van beleidsadviezen;

·       Laat zich niet afleiden door verschillende belangen bij het opstellen van een advies.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten