Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance concernadviseur financien (zzp)

Geplaatst 23 nov. 2023
Project ID: YIS 9144209
Plaats
Waddinxveen, Hybride
Uren
32 uur/week
Periode
3 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 7 mrt. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 7 dec. 2023 12:00

Startdatum voorkeur: zsm

Duur opdracht: 3 maanden met evt. verlenging. Deze opdracht loopt naast de werving voor vaste invulling

24-32 uur, functieschaal 12 

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst


Waddinxveen heeft ambitie! De gemeente Waddinxveen groeit de komende jaren tot een gemeente van rond de 40.000 inwoners. Een plek op de grens tussen stad en platteland met uitstekende verbindingen. Durf jij je tanden te zetten in de uitdagende financiële vraagstukken van een van de snelst groeiende gemeenten van Nederland? Dan gaan we graag met jou in gesprek!

Wat doe je?

Als concernadviseur financiën adviseer je collega’s bij complexe financiële vraagstukken. Je overziet de meerjarige financiële gevolgen van beleidsontwikkelingen en de bijbehorende bestuurlijke opgaven. Een uitdagende job voor een ervaren, gemeentelijk financieel adviseur!

Lastige casussen kun je in de juiste (politieke) context plaatsen en je bent in staat deze in concrete voorstellen te vertalen. Je zorgt ervoor dat wij grip houden op onze uitgaven. Dat is een interessante en uitdagende taak, omdat de omgeving waarin wij opereren steeds vaker onvoorspelbaar, onzeker, veranderlijk en ingewikkeld is. Je hebt een inhoudelijke adviseursrol en draagt bij aan de verdere ontwikkeling en professionalisering van het team en de samenwerking binnen en buiten het aandachtsgebied.

Jouw takenpakket ziet er als volgt uit:

  • Je stuurt het team inhoudelijk aan, je bent sparringpartner voor de teamleden en brengt samen met hen het financieel advies naar een hoger niveau.

  • Je coördineert onderdelen van de planning-en-controlcyclus, bijvoorbeeld het opstellen van de kaderbrief, begroting, tussentijdse bestuursrapportages en jaarrekening.

  • Je adviseert management, directie en het bestuur over complexe (strategische) financiële vraagstukken.

  • Je volgt en anticipeert op ontwikkelingen die impact hebben op de strategie en financiële positie van de gemeente en vertaalt deze, in overleg met je collega’s zo nodig naar (meerjarig) financieel beleid, kaders, maatregelen en/of wijzigingen in de financiële verordeningen.

  • Je adviseert bij het opstellen van college- en raadsvoorstellen, samenwerkingsvoorstellen voor verbonden partijen, gemeenschappelijke regelingen en projecten en je bewaakt de financiële onderbouwing en het voldoen aan concernspelregels.

  • Je hebt een actieve rol bij de doorontwikkeling van de producten van de planning en control cyclus.

Met wie ga je werken?

Het team Financieel advies en control bestaat uit 7 collega’s en maakt onderdeel uit van het aandachtsgebied Bedrijfsvoering. Je werkt samen met professionele collega’s die een ambitieuze organisatie op financieel gebied ondersteunen en adviseren. Zo dragen we bij aan een gezonde financiële basis van onze gemeente.

Dit is Waddinxveen

Het beste uit jezelf naar boven halen en in een open sfeer met elkaar samenwerken. Dat is waar wij voor staan. Bij ons krijg je vertrouwen en vrijheid om je werk op jouw manier te doen, waar en wanneer jij dat wilt. En dat in een compacte, ambitieuze organisatie met korte lijnen.

Wie ben je?

Met jouw analytisch vermogen kom je snel tot de kern van de zaak. Tegelijkertijd kun jij als geen ander de volledige breedte van onze financiën overzien en bewaken. Door jouw nieuwsgierigheid en politieke sensitiviteit weet je wat er écht speelt bij je gesprekspartners. Je denkt op creatieve wijze mee in oplossingen voor (complexe) financiële vraagstukken. Je bent evenwichtig, stressbestendig, dienstverlenendingesteld en een echte verbinder én coördinator.

Verder vragen wij:

  • minimaal een hbo- of wo-opleiding in financiële of bedrijfskundige richting;

  • meerjarige ervaring met financiële advisering en met het (coördineren van het) opstellen van (delen van) planning en control producten;

  • actuele praktijkkennis van de op gemeentefinanciën van toepassing zijnde voorschriften (o.a. het Besluit Begroten en Verantwoorden);

  • verder geeft ervaring met I-Financiën (Pink) een voorsprong.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten