Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance Consulent Werk - specialisatie NAB doelgroep (ZZP)

Geplaatst 10 dec. 2021
Project ID: YIS 9106095
Plaats
Bergschenhoek
Uren
24 uur/week
Periode
4 maanden
Start: 13 dec. 2021
Einde: 1 apr. 2022
Tarief
Onbekend

Sollicitatie deadline: 15-12 12:00

Startdatum inzet: 13-12-2021

Einddatum inzet: 1-4-2022

Uren per week: 24,00

 

Wat je gaat doen 

Jouw uitdaging: Het participeren en integreren van kwetsbare inwoners naar werk. Je coacht en begeleidt kandidaten naar passend werk. Je treedt hiervoor in gesprek met inwoners waarin je de diagnose opstelt. Ook analyseer je welke ondersteuning noodzakelijk is om de kandidaat te begeleiden naar werk. Het ondersteuningsplan stel je samen met eerstelijns professionals en collega’s op. Je gaat werken arbeidsbeperkten (Doelgroep NAB, doelgroepregister).

 

De nadruk ligt op aanvragen LKS (Loonkostensubsidie) en JC (jobcoaching).

 

Je voert de regie over je eigen caseload. Je herkent psychische en sociale problematiek en weet je weg te vinden binnen de Lansingerlandse sociale kaart om de juiste begeleiding te initiëren. Je stimuleert en motiveert kandidaten om weer mee te draaien in de maatschappij. 

 

Jouw werkzaamheden bestaan onder meer uit:

  • Je stuurt de inwoners aan op het bevorderen van de financiële situatie en het aanpakken van eventuele andere obstakels die een belemmering vormen voor werk, re-integratie en participatie.
  • Je beoordeelt alle voorkomende aanvragen voor re-integratie en gemeentelijke subsidieregelingen. Je toetst hierbij ook op fraude en het nakomen van verplichtingen;
  • Je coördineert de ondersteuning voor inwoners met soms complexe en multidimensionale problematiek. Je werkt hierbij samen met interne en externe collega’s waarin je vraaggericht werkt op basis van de specifieke situatie van de inwoner. 

 

Dit ga je o.a. doen als je aan de slag gaat met kandidaten met een arbeidsbeperking: 

 

  • Voor kandidaten met een arbeidsbeperking zet je instrumenten en voorzieningen in die ondersteunend kunnen zijn bij vinden en behouden van werk. Hiervoor doe jij de beoordeling rondom loonkostensubsidie en jobcoaching;
  • Je zorgt ervoor dat kandidaten met een doelgroepenverklaring participeren naar vermogen;
  • Je draagt bij aan het verbeteren van de aansluiting van leerlingen van het Praktijkonderwijs (PRO) en het voortgezet speciaal onderwijs (vso) naar werk en bouwt hiervoor een netwerk bij scholen op.

 

 

Het is echt een vereiste dat de persoon ruime ervaring met de NAB Doelgroep heeft en dit nagenoeg zelfstandig kan oppakken en ook een nieuwe collega die start op 1 februari 2021 kan inwerken. 16-24 uur per week. Voorkeur detachering.

 

Je communiceert helder richting je collega’s en externe betrokkenen welke stappen te ondernemen. Je stuurt op deadlines en gemaakte afspraken. Je brengt personen met elkaar in contact om een meerwaarde te creëren en bestaande problematiek een oplossing te bieden. Stagneren zaken dan grijp jij in en biedt je nieuwe oplossingen aan. Je deinst niet terug voor gesprekken met complexe problematiek en je houdt ten alle tijden de rust en het overzicht om tot het best mogelijke resultaat te komen. Je brengt de situaties in kaart door gerichte vragen te stellen, door te vragen en jouw verkregen informatie te controleren bij meerdere bronnen. Hiervoor onderscheidt je gemakkelijk feiten van meningen. Dit doe je in een dynamisch speelveld van een maatschappelijk betrokken organisatie.

 

Wij vragen 

 

Je spreekt op dagelijkse basis inwoners en behandelt gevoelige informatie. Het gaat immers om werk en daarmee een levensbehoefte. Hiervoor vragen wij dan ook het volgende:

 

 Je beschikt over hbo werk- en denkniveau, bij voorkeur met een afgeronde opleiding in Social Work, sociaal juridische dienstverlening of Maatschappelijk werk; 

 Je hebt enkele jaren werkervaring in het begeleiden van specifieke doelgroepen. Specifieke doelgroepen zijn Wajong, arbeidsbeperkten, Statushouders of vergelijkbare doelgroepen; 

 Je beschikt bij voorkeur over kennis van arbeidsbemiddeling in combinatie met werkervaring met bovengenoemde doelgroepen; en 

 Het is een pré wanneer je eerder gewerkt hebt met GWS4All of een vergelijkbaar systeem. 
 

Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven.


 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten