Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance controller (zzp)

Geplaatst 17 nov. 2023
Project ID: YIS 9143743
Plaats
Nieuwerkerk aan den IJssel
Uren
36 uur/week
Periode
6 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 17 mei 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 22 dec. 2023 15:00

Startdatum zsm/uiterlijk 1-1-24

Duur opdracht: 6 maanden 

Aantal uur per week: 32-36 uur per week

Deadline voor het bieden van kandidaten: n.v.t. Goede kandidaten worden direct na het aanbieden voorgedragen.

  • Juiste rechtsvorm om te kunnen reageren op de opdrachten op ons platform:

    ENKEL ZZP'ERS MET EEN EENMANSZAAK OF BV (WAARBIJ DE ZZP'ER ENIG AANDEELHOUDER OF BESTUURDER IS)

  • Indien je mag starten, wordt er een Pre employment screening uitgevoerd. De kosten (€ 17,-) worden doorbelast aan zzp. Let wel, kosten van VOG komen hier nog bovenop.

  • Indien je wordt geselecteerd om te starten dien je te beschikken over eigen telefoon en laptop.



Zuidplas: de gemeente die je laat groeien!

Zuidplas is een fusiegemeente die bestaat uit de dorpen Moerkapelle, Moordrecht, Nieuwerkerk aan den IJssel en Zevenhuizen. We bestaan pas 11 jaar, en net als een echte tiener groeien we hard. Dat biedt kansen: in je dagelijks werk én voor je carrière. Door onze ligging tussen Rotterdam en Gouda kun je jezelf ook aan grootstedelijke vraagstukken wagen. En de regio Midden-Holland waarin we ons bevinden, is eigenlijk een soort Nederland in het klein. Met een interessant speelveld, zowel politiek als geografisch.

 

Zuidplas groeit de komende jaren flink in inwoneraantal en daarmee ook in het aantal collega’s in de organisatie. We staan voor uitdagende opgaven en passen onze werkwijze aan de vragen vanuit de samenleving aan. Om aan te sluiten op die ontwikkelingen is op interactieve manier een concernplan Zuidplas Groeit! en veranderplan gemaakt, inclusief een nieuwe organisatievisie voor Zuidplas. De organisatieontwikkeling heeft als stip op de horizon de hoofdopgaven: Opgavegericht, Zelforganiserend, Slagvaardig en Wendbaar en is nog in volle gang.

Wat ga je doen?

Hoe zorg je als controller dat de organisatie een doorontwikkeling maakt richting een doelgerichte (public value) en datagestuurde organisatie? Hoe begeleid je de organisatie zodat zij op de processen in control is, op basis van betrouwbare informatie?

 

Gemeente Zuidplas staat voor een stevige financiële uitdaging, het ravijnjaar 2026 nadert snel. Jij krijgt de kans om met jouw goede ideeën mee te denken over de financiële toekomst van de gemeente! Samen met de concerncontroller en andere bevlogen collega’s lever je een bijdrage om tot een structureel herstel van de financiële huishouding te komen.

 

In de rol van controller/procesbegeleider voor de Planning & Control Cyclus (P&C) ben je verantwoordelijk voor de uitvoering en doorontwikkeling van de P&C-producten van het 1e halfjaar van 2024 en je bent het eerste aanspreekpunt voor college en organisatie. Samen met je collega’s stel je de jaarstukken, kadernota en tussentijdse rapportage op. Bewaking van de kwaliteit van de stukken is onderdeel van je rol en opdracht.

 

Daarnaast begeleid je het proces om invulling te geven aan de bestuursopdracht om tot een sluitende meerjarenbegroting te komen. Met je kennis van het BBV en brede ervaring met control vraagstukken ben je in staat inhoudelijk bij te dragen. Ervaring met bezuinigingsoperaties zijn een pré.


Jij neemt mee:

·       WO werk- en denkniveau.

·       Een afgeronde HBO-opleiding bij voorkeur in een economische of financiële richting.

·       Ruime werkervaring op het terrein van overheidsfinanciën, de planning- en control cyclus en verantwoording in een dynamische omgeving.

·       Integrale control advisering op strategisch niveau, die inzicht geeft in de mogelijke risico’s en kansen.

·       Analytisch en cijfermatig inzicht waarbij je hoofd- en bijzaken weet te scheiden.

·       Vernieuwende ideeën die je tot werkbare vormen weet om te zetten.

·       Een verbinder die met uiteenlopende doelgroepen kan werken op verschillende niveaus.  

·       Een proactieve en gestructureerde houding, die informatie kort, bondig en helder weet over te brengen aan de juiste partijen.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten