Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance coordinator taalhuis (zzp)

Geplaatst 29 feb. 2024
Project ID: YIS 9151665
Plaats
Helmond, Hybride
Uren
20 uur/week
Periode
10 maanden
Start: 11 mrt. 2024
Einde: 31 dec. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 7 mrt. 2024 13:00

Uren per week: 20,00

Standplaats: Helmond

Startdatum inzet: 11-3-2024

Einddatum inzet: 31-12-2024  


Coördinator Taalhuis 

20 uur per week, schaal 10 cao gemeenten, opdracht tot eind 2024  

  

Binnen Taalhuis Helmond werken vijf kernpartners samen: gemeente Helmond, ROC ter AA, LEV Helmond, Stichting Lezen & Schrijven en Bibliotheek Helmond-Peel.    

Taalhuis Helmond zet zich in voor volwassen inwoners van Helmond, die een stap willen zetten in het verbeteren van hun basisvaardigheden. Basisvaardigheden definiëren wij als geletterdheid, gecijferdheid en digitale vaardigheden. Wanneer men niet over voldoende van deze basisvaardigheden beschikt om mee te kunnen komen in de samenleving, wordt dit ‘laaggeletterdheid’ genoemd.   

  

De visie   

Iets nieuws leren, of iets verbeteren wat je al kunt, is heel normaal. Óók op het gebied van taal, rekenen en digitale vaardigheden. Door hierin te ontwikkelen worden inwoners zelfredzamer en kunnen zij gemakkelijker stappen zetten die hun kwaliteit van leven verhogen.    

  

De missie   

Iedere inwoner met een leervraag op het gebied van basisvaardigheden kan laagdrempelig bij het Taalhuis Helmond terecht en wordt geholpen om hierin een stap te zetten die bij ze past.    

  

De vier ambities de komende jaren ingezet wordt:  

  • Het bereiken en motiveren van de NT1 (inwoners met NL als moedertaal) doelgroep via toeleiders.   

  • Het faciliteren van voldoende en passend aanbod.   

  • Het doorontwikkelen van het Taalhuis.   

  • Normaliseren om te leren.   

  

Voor het Taalhuis zoeken wij een inspirerende en daadkrachtige projectleider die partijen weet te verbinden. In deze positie ben je primair verantwoordelijk voor de coördinatie van het Taalhuis. De gemeente Helmond is de formele opdrachtgever, maar je werkt onafhankelijk voor de vijf kernpartners.    

  

Je organiseert, faciliteert, verbindt en ondersteunt in samenwerking met de kernpartners de uitvoering van activiteiten binnen het Taalhuis. Het is een solistische positie waarbij je samenwerkt met vrijwilligers en externe partnerorganisaties. Als Taalhuiscoördinator ben je medeverantwoordelijk voor het behalen van de gewenste resultaten, o.a. door als aanjager een diversiteit aan samenwerkingsrelaties te realiseren. Hiervoor signaleer je mogelijkheden om activiteiten en diensten te verbinden aan het Taalhuis Helmond. Het Taalhuis werkt met een meerjarenplan en een jaarplan, waar concrete activiteiten instaan. De projectleider coördineert de uitvoering van dit plan en zorgt samen met de kernpartners voor het behalen van de resultaten. Jij verbindt als het ware de verschillende onderdelen aan elkaar.  

               

Taken (in hoofdlijnen)  

  • Je weet nieuwe partners te verbinden aan het Taalhuis die daarmee actief willen bijdragen aan de aanpak van laaggeletterdheid. Dit kunnen zogenaamde vindplaatsen (bv. wijkcentra, onderwijs, welzijn, werkgevers, huisartsen: locaties waar de doelgroep komt) of bewonersinitiatieven zijn. Je volgt het Stadsplan Basisvaardigheden van de gemeente Helmond en de plannen vanuit het Taalhuis, waarbij het accent op het bereiken van de Nt1-er ligt.   

  • Je organiseert themabijeenkomsten om het thema laaggeletterdheid onder de aandacht te brengen en te houden, bijvoorbeeld bij of met werkgevers, preventie (kansrijke start) of screening in het Sociaal Domein.  

  • Je bent het visitekaartje van het Taalhuis voor partners en inwoners. Je bent het eerste contactpunt en helpt direct met vragen of verwijst op een warme manier door. Dit vraagt om inhoudelijke kennis over leren, taalniveaus etc.   

  • Je werkt met de vrijwilligers en ketenpartners samen om de gestelde doelen van het Taalhuis te behalen en bent daarin mede resultaatverantwoordelijk.   

  • Je organiseert jaarlijks, i.s.m. het netwerk, een programma rondom de Week van Lezen en Schrijven.   

  • Je stelt projectplannen op rondom de deelactiviteiten uit het jaarplan en zet deze om in concrete acties.    

  • Je weet focus aan te brengen in de aanpak van laaggeletterdheid.   



De ideale kandidaat   

  • HBO werk- en denkniveau.  

  • Kennis van laaggeletterdheid, de doelgroep laaggeletterden en diversiteit in taalniveaus. 

  • Een visie op laaggeletterdheid.   

  • Een netwerker en verbinder pur sang.  

  • Draagt verantwoordelijkheid over budgetten en weet deze te beheren.  

  • Behaalt samen met partners de gestelde doelen en weet deze te monitoren.   

  • Werkt projectmatig en gestructureerd.   

  • Durft buiten de geijkte kaders te treden.   

  • Heeft een lokaal netwerk, bij voorkeur in de gemeente Helmond.   

  

Competenties  

Verbindend, samenwerkend als uitgangspunt, organisatorisch, zelfstandig, communicatief vaardig, creatief, proactief, klantgericht, gestructureerd.   

  

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten