Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance financieel adviseur (zzp)

Geplaatst 22 apr. 2024
Project ID: YIS 9156054
Plaats
Groningen, Hybride
Uren
36 uur/week
Periode
8 maanden
Start: 6 mei 2024
Einde: 31 dec. 2024
Tarief
60 - 74 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 1 mei 2024 14:00

Duur: start zsm t/m december 2024 (met optie op verlenging);

Inzet: 36 uur per week

Schaal: 10, CAO

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst



Werk jij samen met ons aan de gezondheid van alle Groningers? 

Gezond zijn is meer dan niet ziek zijn. Gezond zijn is ook meedoen in de maatschappij, sociale contacten hebben en een gevoel van controle over je eigen leven kunnen ervaren. Het motto van GGD Groningen is ‘Samen werken aan gezondheid’. In onderlinge samenhang worden uiteenlopende taken uitgevoerd. Zo’n 450 GGD-professionals werken dagelijks aan de gezondheid, het welzijn en de veiligheid van alle inwoners van de provincie Groningen. Dit doen wij namens alle Groninger gemeenten. Preventie en positieve gezondheid zijn daarbij belangrijke aandachtspunten.

Als financieel adviseur ben je de adviseur en sparringpartner voor de managers op tactisch en operationeel niveau. Je geeft uitvoering aan het planning & control proces van de GGD. Je bent communicatief vaardig, hebt een kritische blik. 

Je werkzaamheden:

  • Proactief adviseren en ondersteunen van managers en medewerkers op het terrein van financieel beleid en financiële beheersing, op tactisch en operationeel niveau;

  • Bijdragen aan de totstandkoming van de begroting ,rapportages en jaarrekening in de P&C-cyclus;

  • Het gevraagd en ongevraagd adviseren aan de senior financieel adviseur en het management over het lopende planning en control proces;

  • Het zorgdragen voor en opstellen van business cases en investeringsvoorstellen, met name inzake de financiële consequenties, kaders duurzaamheid;

  • Het opstellen van facturatieopdrachten op basis van Dienstverleningsovereenkomsten en het beheer daarvan.

Plek in de organisatie

Als financieel adviseur maak je deel uit van de afdeling Bedrijfsvoering. De afdeling Bedrijfsvoering ondersteunt het primaire proces en zorgt ervoor dat medewerkers hun werk zo goed mogelijk kunnen doen. Deze afdeling bestaat uit de volgende clusters: control & financiën, HRM, communicatie, informatiemanagement, kwaliteit & juridische control, facilitair en klantcontact & receptie. Er zijn circa 60 mensen werkzaam.

Wij vragen

  • HBO werk- en denkniveau, met afgeronde opleiding op financieel/bedrijfseconomisch gebied;

  • Je hebt minimaal drie jaar relevante werkervaring bij een gemeente of gemeenschappelijke regeling;

  • Je beschikt over kennis van relevante wet- en regelgeving overheidsfinanciën (o.a. BBV);

  • Je bent een expert in Excel.

Competenties

Analyseren | Je signaleert problemen en vragen. Feiten en problemen plaats je in een breder verband en je ziet de samenhang en kunt dit uitleggen. Daarnaast weet je hoofd- en bijzaken goed te scheiden. 

Dienstverlenend | Als financieel adviseur ondersteun en adviseer je managers vanuit een dienstverlenende houding, gebaseerd op meedenken, oplossingsgericht handelen en aanpakken. 

Proactief | Je bent creatief, energiek en een stevige persoonlijkheid die kan meebewegen met de organisatie. 

Communicatief | De functie bestaat voor een deel uit het contact hebben met anderen (met name managers) en daarbij moet je zowel mondeling als schriftelijk vaardig zijn. 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten