Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance financieel beleidsadviseur (zzp)

Geplaatst 6 mrt. 2024
Project ID: YIS 9152122
Plaats
Capelle aan den IJssel
Uren
36 uur/week
Periode
6 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 30 sep. 2024
Tarief
78 - 100 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 12 mrt. 2024 12:00

Gemeente Capelle aan den IJssel werkt volgens het principe bring your own device (telefoon & laptop)

Uren per week: 36,00

Max tarief: € 93,-

Startdatum inzet: z.s.m.

Einddatum inzet: 30-9-2024



Werken voor de gemeente Capelle aan den IJssel als Financieel beleidsadviseur betekent met een kritische blik en een frisse en heldere manier van communiceren, werken aan de totstandkoming van de producten van de planning en control cyclus (P&C) zoals een begroting en bestuursrapportages. Dit doe je samen met je collega’s en met hen vorm je een sociaal en betrokken team. Jouw talenten en werkgeluk staan bij ons voorop.

 

Jouw functie als Financieel beleidsadviseur heeft effect omdat er áltijd draagvlak is voor een goed plan.

Zo zorg jij voor een passende en vernieuwende dienstverlening als analytische Financieel beleidsadviseur.

Je bent, met je collega’s, verantwoordelijk voor de totstandkoming van de producten van de planning & control cyclus.

 

Verder houd jij je bezig met:

·        het opstellen van één of meerdere P&C-documenten als trekker of samen met een andere collega

·        de Algemene Uitkering, waaraan je als specialist op dit gebied samen met een andere collega invulling geeft

·        de totstandkoming van diverse financiële beleidsstukken, zoals de financiële verordening en de nota verbonden partijen, waarvoor je verantwoordelijk bent

 

Over Capelle aan den IJssel

Wij zijn een gemeente met het mooiste aantal inwoners dat er bestaat. Groot genoeg om te werken met de uitdagingen en onderwerpen die bij een grote stad horen. Klein genoeg om op individueel niveau echt verschil te maken. Wist je trouwens dat:

·        lef en daadkracht ons onderscheiden? 

·        het Schollebos ongeveer 2 kilometer bij ons kantoor vandaan is en we dus áltijd in de buurt zijn van de vrije natuur?

·        … je als Financieel beleidsadviseur de afdeling Financien versterkt?

 

Over Financien

Hier ben jij onder andere de collega van Chris en Melvin. Snel schakelen is een talent dat jullie allemaal hebben. Dat merk je vooral door ons aanpassingsvermogen na politieke besluitvorming.

“quote van 1 van de 2 collega’s”

 Werken voor een dynamische organisatie als Capelle aan den IJssel is uitdagend en leerzaam. Er is geen andere organisatie met zoveel producten en diensten als een gemeente.

 

Als collega van Financien ben je lid van een team deskundige en betrokken professionals. En met zo’n 50 teamgenoten adviseren en ondersteunen wij de organisatie als het financieel geweten van Capelle. Dit doen wij samen met onze stafspecialisten en de units belastingen, administratie én beleid en advies. Van de Rechtmatigheidsverantwoording richting het college tot aan het financieel beleid, van begroting tot financiële administratie en van WOZ-beschikkingen tot invordering. Wij zien alles. Op inhoud bijblijven doen we door regelmatig naar vakinhoudelijke congressen of evenementen te gaan. We hebben ruimte voor talent en jouw carrière ondersteunen we graag met een bijpassende opleiding.

Aanvullende input vanuit het unithoofd:

In jouw functie als Financieel beleidsadviseur zorg jij voor een passende en vernieuwende dienstverlening als analytische denker en doener. Je bent, met je collega’s, verantwoordelijk voor de totstandkoming van de producten van de planning en control cyclus.

 

Het team bestaat uit 14 collega's en wordt aangestuurd door het unithoofd Beleid en Advies. Als team zijn we onderdeel van de Afdeling Financien waaronder ook de units Belastingen en Administratie vallen. Ook zijn er diverse stafspecialisten die zich bezighouden met fiscaliteiten en interne audits.

Jouw talenten

Iedereen heeft talenten en bij Capelle kan en mag je die altijd inzetten. Zo werken we samen aan een inclusieve samenleving. Dat doe je door jouw vernieuwende verbeteringen.

   Verder neem je mee:

  • een financiële opleiding op tenminste HBO niveau met aantoonbare ervaring in een vergelijkbaar werkveld

  • enthousiasme , humor en relativeringsvermogen

  • het vermogen om complexe (financiële) vraagstukken te doorgronden en hierover te adviseren

  • dat je zelfstandig kunt werken maar het ook fijn vindt om samen te werken

  • ervaring met de digitalisering van de planning & control cyclus, bij voorkeur met Pepperflow

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten