Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance jeugd- & gezinswerker - Kersenboogerd (zzp)

Geplaatst 11 mrt. 2024
Project ID: YIS 9152466
Plaats
Hoorn NH
Uren
36 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 1 mei 2024
Einde: 1 nov. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 18 mrt. 2024 13:00

We zoeken een SKJ geregistreerde ervaren Jeugd- & Gezinswerker, ter vervanging van zwangerschap - Kersenboogerd, die het team kan komen versterken.

  • Tariefindicatie: €60 - €75 all-in per uur

  • 24 - 36 uur p/w;

  • Startdatum 1 mei 2024

  • Minimaal 2 - 3 jaar relevante werkervaring;

  • Opdracht voor de duur van 6/7 maanden;

  • Graag motivatie, beschikbaarheid opnemen in het CV (geen overige informatie zoals uurtarief of bedrijfspresentatie);

  • Eventuele gesprekken zullen z.s.m. worden ingepland.

Gemeente Hoorn

Jeugd- & Gezinswerker voor Kersenboogerd die (complexe) problemen herkent en helpt oplossen

Jij geeft jouw kracht door

Je ondersteunt jeugdigen, hun ouders en betrokken instanties bij het aanpakken van hun problemen. Je zet daarbij altijd in op het versterken van de eigen kracht, het eigen initiatief en het vergroten van zelfredzaamheid. Je stelt plannen van aanpak op basis van het ‘1 gezin, 1 plan’ principe en voert daarover de regie. Je durft in te grijpen waar nodig maar liever voorkom je zwaardere problemen door op tijd de juiste ondersteuning te organiseren.

Verder

Werk je samen met een scala aan partners zoals huisartsenpraktijken, gezondheidscentra, verloskundigen/kraamzorg, vroeg- en voorschoolse voorzieningen, onderwijs, jongerenvoorzieningen, politie, sportvoorzieningen en zorgaanbieders.

Zie je eventuele tekortkomingen in het aanbod van ondersteuning en denk je mee over nieuwe oplossingen.

Zet je vol in op het verstevigen van het netwerk rond een gezin.

Altijd betrokken, altijd professioneel

Je hebt kennis van de sociale kaart van Hoorn en van de transformatiegedachte in het sociale domein. Je legt gemakkelijk contact en strekt je armen uit naar mensen die het moeilijk hebben. Je herkent hun (schulden)problematiek en durft professioneel in te grijpen in geval van kindermishandeling en huiselijk geweld. Je kent de wegen naar Veiligheidshuis en Veilig Thuis.

Zorg dichtbij huis

Bij 1.Hoorn kan iedereen terecht voor zorg en ondersteuning op het gebied van welzijn, opvoeding, WMO, jeugdhulp, financiën, werk en inkomen. De gebiedsteams van 1.Hoorn bieden ondersteuning en zorg dichtbij huis. We werken samen met diverse gedreven professionals.

Informatie over het team:

Stabiel team met weinig verloop, vaste teamleider én expert. Veel ervaring aanwezig.

Sociaal & ondersteunend, vriendelijk, humor

Hoorn

Bij de gemeente Hoorn werken we samen met inwoners, ondernemers en organisaties aan de toekomst van de stad. We werken ondernemend, open en met plezier met en voor onze ruim 72000 inwoners. Hierbij staan lef, werken vanuit eigen kracht, ja denken en denken vanuit de stad centraal.

Samen met ruim 500 collega’s doe je werk dat ertoe doet en kun je het verschil maken.

Volgens onze medewerkers hoort de gemeente Hoorn bij de Beste Werkgevers van Nederland. Hier zijn we trots op. De historische havenstad Hoorn is niet alleen een fijne plek om te wonen en te bezoeken, maar ook om te werken.

Werken bij de gemeente Hoorn is werken voor een stad met stevige ambities. De gemeente gaat in het nieuwe Coalitieakkoord voor versterking van het ondernemersklimaat door een integrale focus op economie, wonen en onderwijs. 

www.hoorn.nl 

Je neemt mee:

  • Heb je een Hbo-opleiding afgerond richting Jeugd en gezinswerker 

  • Heb je 3-5 jaar werkervaring in het sociaal domein en kennis van de Jeugdwet

  • Heb je kennis van groepsdynamiek en maatschappelijke ontwikkelingen

  • Je hebt ervaring/ affiniteit met complexe casuïstiek zoals GGZ, zwaardere jeugdzorg.

  • Heb je een SKJ registratie

  • Vind je het prima om af en toe ’s avonds en in het weekend te werken, bijvoorbeeld tijdens buurtactiviteiten en bijeenkomsten

  • Heb je een creatieve kijk op problemen en oplossingen

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten