Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance jurist VTH (zzp)

Geplaatst 25 mei 2022
Project ID: YIS 9115279
Plaats
Almere
Uren
36 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 20 jun. 2022
Einde: 31 dec. 2022
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 2 jun. 2022 09:30

Startdatum: z.s.m.

Aantal uren week: 36 uur

 

Sollicitatiegesprekken eindkandidaten: 09-06 tussen 15.00 en 17.00 en 10-06 tussen 09.00-12:00.

 

Vakgebied VTH/fysiek domein: Handhaving, (bouw)vergunningen (omgevingsrecht), APV, tuinvergroting, markten, beleid, bouwtoezicht, brandveiligheid, kinderopvang en stadstoezicht.

Kerntaak betreft de (juridische) advisering in het primaire proces en versteviging (kwaliteitsverbetering) van de primaire besluiten en processen van de vakafdeling VTH.

 

De juristen van VTH ondersteunen op de rechtsgebieden van de afdeling VTH met uitzondering van de eenvoudige primaire besluiten van stadstoezicht .

 

Gevraagd en ongevraagd wordt juridisch advies en bijstand aan medewerkers, leidinggevenden en het bestuur gegeven. Een juridisch medewerker is in staat om, op basis van vakinhoudelijke deskundigheid, te adviseren en waar nodig om complexe besluitvormingen op te stellen inzake besluiten omtrent omgevingsvergunningen, APV, bijzondere wetten, en handhavingszaken.

 

Door de nieuwe inrichting van het juridische huis en hiermee ook de concentratie van het bezwaar- en beroep proces komt het eigenaarschap en de deskundigheid meer te liggen bij de primaire besluitnemers. De juristen adviseren, lezen tegen en scherpen aan/aanvullen/corrigeren waar nodig.

 

 

Een juridisch medewerker kan werken binnen een eigen specialisme maar van iedere juridische adviseur wordt verwacht dat hij/zij ook algemene kennis heeft van de overige vakgebieden binnen de afdeling VTH en dat werkzaamheden, in voorkomende gevallen, van elkaar kunnen worden overgenomen.

 

De juridische medewerker heeft een dragende rol als het gaat om de kwaliteitsborging van de inhoudelijke producten van de vakafdeling.

 

In elk geval wordt gezocht naar een juridisch medewerker met kennis en ervaring in het fysieke domein. 

Een juridisch medewerker is in staat om, op basis van vakinhoudelijke deskundigheid, te adviseren en waar nodig om complexe besluitvormingen op te stellen inzake besluiten omtrent omgevingsvergunningen, APV, bijzondere wetten, en handhavingszaken.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten