Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance kwartiermaker bedrijfsvoering stadsontwikkeling (zzp)

Geplaatst 19 jun. 2023
Project ID: YIS 9135099
Plaats
Groningen, Hybride
Uren
24 uur/week
Periode
1 jaar
Start: 1 sep. 2023
Einde: 31 aug. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 6 jul. 2023 12:00

Startdatum inzet: 1-9-2023

Einddatum inzet: 31-8-2024

De rol is voor de duur van 1 jaar met mogelijkheid tot verlenging met nog 1 jaar.

Schaal 12, CAO Gemeenten

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst

Uren: 24u/week (minimaal 50% op locatie).



Vooruitgang gaat niet om snelheid, maar om richting! Weet jij de juiste richting aan te geven? Blijf dan nog even hier!

Hier werk je aan mee

Groningen is in de bijna 1000 jaar dat ze nu bestaat, uitgegroeid tot de prachtige stad en gemeente die ze nu is. En daar zijn we trots op! Daar hebben wij – Stadsontwikkeling – jarenlang hard aan gewerkt.

Vorig jaar hebben wij Organisatieadviesbureau WagenaarHoes gevraagd ons te helpen met de vraag: “Zijn we als Stadsontwikkeling klaar voor onze toekomstige opgaven?” We zijn een zeer ambitieuze gemeente in een snel veranderende wereld. Als Stadsontwikkeling zijn wij succesvol en realiseren wij prachtige projecten. We groeien onstuimig, de complexiteit van onze opgaven neemt toe. Wat betekent de groei voor onze organisatie, onze bedrijfsvoering en de manier waarop we samenwerken? Een heldere, betrouwbare en gedegen bedrijfsvoering is hierin een cruciaal onderdeel.

Hier ga jij je mee bezig houden

Als Kwartiermaker Bedrijfsvoering binnen de directie Stadsontwikkeling word je enthousiast om aan de slag te gaan met de vraag: Hoe organiseren wij onze bedrijfsvoering zodanig dat deze steunend is aan de directie Stadsontwikkeling? Jouw opdracht is het bedenken hoe we meer inzicht en overzicht krijgen in de complexiteit van onze opgaven, in de voortgang van de projectenportefeuille en in de gewenste capaciteitsinzet.

 

Dit begint met het ophalen van de behoefte van de betrokken collega’s; van management tot aan ons Shared Service Center (SSC) waar de adviserende en ondersteunende diensten Gemeente breed zijn ondergebracht. Waar hebben we het nou precies over, welke (stuur)informatie en kengetallen missen we en waar hebben we een blinde vlek op bijvoorbeeld? Waar kunnen we ons werk slimmer doen en voorkomen we ‘verspilling’ in het dagelijkse werk omdat we niet in control zijn? De bedrijfsvoering op orde hebben betekent dat we als Stadsontwikkeling ‘in control’ zijn om met redelijke mate van zekerheid op basis van data gedreven argumenten onze directiedoelen kunnen halen; meetbaar en met zichtbaar resultaat.

 

Naast het inzichtelijk krijgen van de behoefte, het adviseren en inrichten van nieuwe activiteiten en processen vragen we ook een voorstel voor sturing op deze bedrijfsvoering voor de langere termijn. We denken na over een passende vorm hiertoe: moet er een nieuw organisatieonderdeel worden gevormd dat zich binnen Stadsontwikkeling met bedrijfsvoering bezighoudt, of is uitbreiding van (bestaande of nieuwe) functies de benodigde verbetering? Jij hebt hier ideeën over naar aanleiding van jouw werkervaring en bent in staat om voor de langere termijn tot een gezonde oplossing te komen.


Jij hebt meteen door dat dit niet enkel een technisch en organisatiekundig vraagstuk is, maar vooral ook een gedragsvraagstuk. Processen inrichten en nieuwe informatiestromen op gang brengen is vooral ook een kwestie van gedrag. Wat vraagt het om ook deze gedragscomponent structureel mee te veranderen? Dit maakt jouw opdracht en rol tot een hele uitdagende! Je krijgt alle ruimte om jouw kennis, ervaring en ideeën hierop los te laten. Met enthousiasmerende, inspirerend en weloverwogen overtuiging. Je kijkt verder dan de behoefte en verwachtingen van het management: wat is het effect en de impact op het generen van data en wie moet daar mee werken? Je bent de smeerolie om dit in goede banen te leiden.

Hier kom je je werken

Bij Stadsontwikkeling werken we aan de integrale ruimtelijke economische opgave voor de zesde stad van Nederland. Met passie en trots werken we samen met onze kennispartners, grote werkgevers en ondernemers. De komende jaren is er vraag naar 20.000 woningen, ringwegen zijn en gaan op de schop, het stationsgebied wordt aangepakt voor betere bereikbaarheid. Daarnaast investeren we fors in de energietransitie, de klimaatopgave, een betere binnenstad, leefbare dorpen en wijken en de versterkingsopgave. We zijn op stoom voor de invoering van de Omgevingswet. In alles wat we doen, staat leefkwaliteit voorop.

Je maakt onderdeel uit van ons programmateam Organisatieontwikkeling; in de bijlage stellen we onszelf graag aan je voor. 

De kwartiermaker zal rapporteren aan de programmaleider.


Hier staan we voor

Groningen is een gemeente waar je met plezier woont, werkt en leeft. Een gemeente waar niemand buiten de boot valt. We werken steeds meer samen mét burgers, in plaats van vóór burgers. Of het nu gaat om zorg voor elkaar, verkeer, gezondheid, ondernemen, onderwijs of een schone gemeente: samenwerking met bewoners en organisaties is hét uitgangspunt van de gemeente. Ook staan we voor sociale, duurzame economische groei, want duurzaamheid is het andere uitgangspunt in alles wat we doen.

Hier herken jij je in

·       Je bent doorgewinterd in je ervaring waar het gaat om het op orde brengen van bedrijfsvoering binnen publieke organisaties, het liefst in gemeenteland.  

·       Je kunt vanuit een Stadsontwikkeling overstijgende en veranderkundige blik kijken naar bedrijfsvoering. 

·       Je hebt stevige inhoudelijke kennis van bedrijfsvoering én bent een kei in proces denken.   

·       Met de nodige lichtvoetigheid ga je om met de huidige manier van werken waar het gaat om de al beschikbare data en ziet kansen voor verbetering en doorontwikkeling. 

·       Jij krijgt het proces van de bedrijfsvoering op orde, coördineert, regisseert en organiseert het totale proces van meet af aan.  

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten