Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance kwartiermaker SOR (gegevensbeheer) (zzp)

Geplaatst 14 dec. 2022
Project ID: YIS 9125447
Plaats
Beek en Donk, Noord-Brabant
Uren
32 uur/week
Periode
11 maanden
Start: 9 jan. 2023
Einde: 22 dec. 2023
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 19 dec. 2022 13:00

Startdatum: 9-1-2023

Einddatum: 22-12-2023

Uren: 32 uur per week

Functieschaal: 12, tarief passend bij schaal

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst



Kwartiermaker SOR

Voor gemeente Gemert Bakel en Laarbeek zoeken we een kwartiermaker Samenhangende Objecten Registratie. De beide gemeenten bereiden zich voor op de invoering van de SOR. Als kwartiermaker ben je de kartrekker van deze ontwikkeling en geef jij vanuit je expertise visie en richting aan beide gemeenten. Je doet dit samen met de gegevensbeheerders van beide gemeenten, die verantwoordelijk blijven voor het bijhouden van het gegevensbeheer (BAG/BGT/WKBP).

Daarnaast beschik je over een gedegen kennis en expertise op het gebied van organisatiekunde. Bovenstaande ontwikkeling brengt namelijk ook de vraag met zich mee wat dit qua organisatie betekent voor beide gemeenten. Dit organisatievraagstuk pak je samen op met de managers van beide gemeenten. Met andere woorden: je levert een adviesrapport wat zich op twee aspecten richt, te weten.

1.   Inhoudelijke advisering: wat is de toekomstbestendige visie van beide gemeenten op de SOR en gegevensbeheer en welke ontwikkeling behoeven de beide gemeenten?

2.   Organisatorische advisering: op welke wijze dient gegevensbeheer in beide gemeenten ingericht te worden om op een duidelijke en efficiënte wijze uitvoering te geven aan de inhoudelijk vastgestelde ambities?

Op basis van dit rapport kunnen de beide gemeenten keuzes maken t.a.v. ambities, organisatie, capaciteit en IT-architectuur. 


Wie zoeken we?

-     Iemand met ervaring binnen de vraagstukken van gegevensbeheer.

-     Ervaring als kwartiermaker / verandermanager of vergelijkbaar (visievorming op inhoud & organisatiestructuur én deels implementeren van besluiten).

-     Ervaring binnen gemeentewereld is geen vereiste.

-     HBO+ werk- en denkniveau.

-     Verbindende teamspeler, stevige gesprekspartner en goede lobbyist. 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten