Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance opstartcoördinator regionaal werkCentrum (RWC) (zzp)

Geplaatst 20 dec. 2023
Project ID: YIS 9146534
Plaats
Helmond, Hybride
Uren
28 uur/week
Periode
11 maanden
Start: 1 feb. 2024
Einde: 31 dec. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 3 jan. 2024 10:00

Startdatum inzet: 1-2-2024

Einddatum inzet: 31-12-2024

Uren per week: 28,00

Standplaats: Helmond

Beschikbaarheid, bijzonderheden en eventuele motivatie in het cv opnemen.

De arbeidsmarktregio Helmond-De Peel wil, in lijn met de landelijke ambitie, komen tot één Regionaal WerkCentrum. Dit is een herkenbare plek voor inwoners en werkgevers voor alle vragen en (toegang tot) ondersteuning rondom werk, scholing en ontwikkeling. Hiervoor zijn de samenwerkende partijen in de arbeidsmarktregio Helmond-De Peel op zoek naar een 

 

Opstartcoördinator Regionaal WerkCentrum (RWC) 

28 uur per week, schaal 11 cao gemeenten, opdracht van 1 februari tot en met 31 december 2024   

 

Met de ontwikkeling naar een Regionaal WerkCentrum (RWC) wordt de (toegang naar) dienstverlening aan inwoners, werkgevers en werknemers herijkt. Belangrijk uitgangspunt is het centraal stellen van de behoefte van de inwoners en werkgevers en het integraal en ontschot aanbieden van ondersteuning. Daarbij is de dienstverlening toegankelijk voor iedereen die dat nodig heeft via het ‘no wrong door’ principe. 

 

Arbeidsmarktregio Helmond-De Peel 

In de arbeidsmarktregio Helmond-De Peel wordt al geruime tijd samengewerkt met alle multi-helix partners. Deze samenwerking komt samen in de kerngroep arbeidsmarktregio Helmond-De Peel. Basis voor de samenwerking in de regio is het ‘Regionaal Arbeidsmarktplan Helmond-De Peel 2023-2027’. In dit plan zijn de eerste ambities rondom het op te zetten RWC geformuleerd. 


De afgelopen maanden is in de regio door de kwartiermaker RWC een eerste basis gelegd voor de totstandkoming van een basisplan RWC. Voor de verdere uitwerking, afhechting en implementatie van dit plan is een opstartcoördinator nodig. Het is aan deze persoon om het eerste basisplan verder uit te werken, te implementeren en het RWC in de regio te borgen. Doel daarbij is om uiterlijk medio 2024 een eerste operationele basis RWC te kunnen openen. Op 1 januari 2025 moet het RWC volledig ingericht zijn en klaar voor overdracht naar een (vaste) operationeel coördinator. 

  

Opdracht  

  • Verdere uitwerking basisplan RWC (Q1/Q2 2024) 

In het door de kerngroep vastgestelde basisplan RWC is de koers voor een RWC in de arbeidsmarktregio vastgelegd. Op hoofdlijnen is beschreven waarnaartoe gewerkt wordt en hoe dit wordt georganiseerd. Om daadwerkelijk tot een RWC te kunnen komen is een verdere concretisering van deze basis nodig. Dit betreft onder andere een verdere concretisering van vraagstukken rondom governance, financiering, dienstverlening, huisvesting, communicatie en de aansluiting met landelijke ontwikkelingen. Specifieke onderdelen betreffen de dienstverlening van BOOST (het regionale fysieke en digitale loket rondom leven lang ontwikkelen) en de (toekomstige) inpassing van het BMIP (Brabants Migratie- en Informatiepunt) in het RWC. Dit alles wordt door de opstartcoördinator vastgelegd in een concreet implementatieplan. Dit in samenwerking met o.a. de coördinator van het huidige Regionaal MobiliteitsTeam (RMT). 

 

  • Implementatie van het RWC (medio 2024) 

 

  • Doorontwikkeling, borging en overdracht aan operationeel coördinator RWC (Q3/Q4 2024) 

In de tweede helft van 2024 zorgt de opstartcoördinator voor de verdere ontwikkeling en implementatie van het RWC. Naast de dagelijkse aansturing van het RWC in deze periode zorgt de opstartcoördinator ook voor de borging vanaf 1 januari 2025. Het is aan de opstartcoördinator om in samenwerking met de partners te zorgen voor de overdracht van een (nog te werven) operationeel coördinator RWC. 

 

Opdrachtgever 

Opdrachtgever van de opstartcoördinator is de kerngroep van de arbeidsmarktregio Helmond-De Peel. De opstartcoördinator legt verantwoording af aan de kerngroep. De centrumgemeente Helmond treedt op als gedelegeerd opdrachtgever namens de kerngroep. 

   

Taken en verantwoordelijkheden  

  • Je bent verantwoordelijk voor de uitvoering van de beschreven opdrachten (zie hierboven) waarbij je werkt vanuit de ambitie en doelstellingen zoals opgenomen in het regionaal arbeidsmarktplan. 

  • Je staat aan de lat om vanuit de overkoepelende strategische visie de praktische vertaling te maken naar (dienstverlening vanuit) het RWC. De opstartcoördinator is daarbij niet alleen verantwoordelijk om te kijken naar de interne inrichting, maar ook naar de positionering en (coördinatie van) dienstverlening vanuit het RWC. Dit door het leggen van verbindingen in de netwerken, zicht op actuele ontwikkeling en oog voor wat vanuit de inwoner, werkgever en werknemer op regionaal niveau nodig is. 

  • Je informeert de kerngroep over de voortgang en sluit hier op structurele basis indien gevraagd bij aan. Je adviseert de kerngroep met concrete en gedragen voorstellen. 

  • Je zoekt de samenwerking op met de coördinatoren van de huidige loketten (RMT, BOOST, WSP en LWL) en de verschillende (uitvoerings)organisaties die hier een rol in hebben. 

  • Je bent actief in de regionale netwerken. Je brengt de verschillende partners bij elkaar en onderzoekt hoe/of hun dienstverlening kan aansluiten bij het regionaal werkcentrum. 

  • Je brengt raakvlakken, dwarsverbanden en afhankelijkheden tussen activiteiten en andere trajecten binnen de samenwerkingspartners in beeld en komt tot een gezamenlijke menukaart. 

  • Je neemt deel aan landelijke netwerken en overleggen die betrekking hebben op de wijziging van de arbeidsmarktinfrastructuur waarvoor landelijk beleid en/ of wetswijzigingen worden ontwikkeld. De verwachte landelijke wijzigingen worden zoveel mogelijk opgenomen in het te vormen regionaal werkcentrum. 

  • Je zet een eerste operationele basis RWC neer en bouwt samen met het team en alle samenwerkende partners aan de verdere implementatie hiervan. Onderdeel hiervan is ook de positionering van het RWC in de regio en bij inwoners en werkgevers.   

  • Je stuurt het RWC in de eerste maanden aan en zet de lijnen uit voor een borging naar 2025. Je stelt hiervoor een functieprofiel op voor de (vaste) operationeel coördinator RWC en begeleidt de fase van overdracht. Je zorgt ervoor dat de nieuw te werven coördinator RWC kan starten vanuit een stevige basis waarin de belangrijkste zaken en randvoorwaarden om met elkaar verder te bouwen geregeld zijn. 



Wij zoeken iemand die; 

  • HBO werk- en denkniveau heeft; 

  • In staat is om vanuit een strategisch plan de praktische vertaling te maken naar organisatie-inrichting; 

  • Energie krijgt van pionieren, opbouwen en die niet schrikt van hobbels op de weg; 

  • In staat is om een team op te bouwen, mensen te begeleiden en netwerken op te bouwen; 

  • Voor draagvlak zorgt en helder kan adviseren; 

  • Kennis en praktische ervaring heeft met organisatieontwikkeling en werken binnen netwerkorganisaties;  

  • Kennis en ervaring heeft binnen het sociaal domein en economie (arbeidsmarkt) en in het bijzonder ervaring met organiseren van (regionale) werkdienstverlening. Oog voor de vraag van werkzoekenden en werknemers, weet wat er speelt bij sociale partners, spreekt de taal van ondernemers; 

  • Ervaring met werken in een politiek-bestuurlijke en een publiek-private omgeving;  

  • Passend bij de regio: daadkrachtig, resultaatgericht, creatief, organiserend vermogen, samenwerkingsgericht en verbindend;  

  • Kennis van de arbeidsmarktregio Helmond-de Peel en eerdere werkervaring in deze regio is een pré. 

Geplande gesprekken  

Bij voorkeur voeren we gesprekken met potentiële kandidaten op  

  • 10 januari 14:00-16:00 

  • 18 januari 15:00-17:00 

 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten