Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance programmasecretaris regionale energiestrategie (zzp)

Geplaatst 10 jul. 2023
Project ID: YIS 9136460
Plaats
Nieuwerkerk aan den IJssel, Hybride
Uren
36 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 1 okt. 2023
Einde: 1 apr. 2024
Tarief
95 - 108 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 21 jul. 2023 16:00

Startdatum: 1-10-2023

Duur opdracht: 6 maanden, te verlengen tot max 2 jaar.

Aantal uren per week: 24-36

Schaal: 10

Indicatie uurtarief: €95 - €108


Programmasecretaris Regionale Energiestrategie Regio Midden Holland 

Voor het succes van het regionale programma RES is een goed werkende interne organisatie van het allergrootste belang. Als programmasecretaris zorg jij voor structuur van processen en overleggen waarmee je bijdraagt aan de samenhang in het programma. Het op strategisch en tactisch niveau ondersteunen van de programmamanager en het programmateam, daar draait het om in jouw werk. Je werkt nauw samen met de programmamanager in de dagelijkse aansturing van het regionale RES-programma in onze regio. Je treedt op als intermediair tussen het RES-programma en gemeenten, provincie en waterschappen. Je houdt de samenhang tussen de activiteiten binnen het RES-Programma nauwgezet in de gaten, agendeert de te bespreken onderwerpen, organiseert bijeenkomsten met het management- en programmateam en ondersteunt de stuurgroep.


De verantwoordelijkheid voor de ondersteuning van de interne processen en overleggen is de kern van jouw werk. Je werkt hierdoor samen met veel mensen binnen en buiten de organisatie. Je hebt onder andere veel contact met collega’s van de opdrachtgevende organisaties (Gemeente Zuidplas, Gemeente Bodegraven-Reeuwijk, Gemeente Gouda, Gemeente Waddinxveen, Gemeenten Krimpenerwaard, Waterschappen en de provincie Zuid-Holland) en anderen. Je neemt deel aan het kerngroep RES en de stuurgroep RES. Verder help je in dit kleine programmateam waar nodig. Hierdoor kan het zijn dat je soms een onderzoek opzet, meeleest en -schrijft aan adviezen.



Jouw werkzaamheden:


• Je zorgt dat interne processen rond inkoop, financiën, inhuur etc. goed verlopen.

• Je plant en verzorgt de voorbereiding en de verwerking van de verschillende overleggen en vergaderingen van het programmateam, overleggen met kerngroep, stuurgroep en werkgroepen i.s.m. met iemand vanuit de regio.

• Je coördineert en verzorgt de Planning &Control cyclus en bent de spin in het web bij de uitwerking van de strategische documenten: programmaplan, voortgangsrapportage en andere documentatie.

• Je bewaakt de voortgang van acties, afspraken en doelen in relatie tot het programmaplan.

• Je adviseert en ondersteunt de programmamanager in de aansturing van het programma en denkt mee over de toekomstige ontwikkelingen voor het programma.

• Aantal uren per week is 32.



Profiel:


• HBO of WO werk- en denkniveau.

• Je bent communicatief vaardig, zowel in woord als in geschrift.

• Je bent analytisch sterk.

• Je werkt nauwkeurig en gestructureerd.

• Je kunt afspraken omzetten in acties en je kunt goed samenwerken.

• Je kunt strategisch denken en hebt ervaring met bestuurlijke en politieke processen.

• Je hebt een redelijke kennis van de energietransitie, zowel inhoudelijk als procesmatig

• Je hebt overzicht en weet als spin in het web andere goed te informeren en betrekken.

• Goede vaardigheid met office-producten waaronder Ms-project.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten