Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance Projectleider IJsselmeeragenda 2050 - 16u - Provincie Fryslân (zzp)

Geplaatst 12 jan. 2022
Project ID: YIS 9107610
Plaats
Leeuwarden
Uren
16 uur/week
Periode
4 maanden
Start: 17 jan. 2022
Einde: 31 mei 2022
Tarief
Onbekend

Sollicitatie deadline: 19-1 12:00

uren: 16 uur pw

schaal: 12

Duur: t/m 31-5-2022 (eventueel iets langer)

Taal: een goede beheersing van de Nederlandse en Friese taal is vereist.

Thuiswerken: Afhankelijk van de coronaregels werkt men vanuit huis of op locatie. Er wordt verwacht dat men zelfstandig kan gaan inwerken door kennismaking en gesprekken te plannen.

 

Over de provincie Friesland

Oer de provinsje Fryslân

De provincie Fryslân beoogt, samen met partners en stakeholders in het, de komende jaren belangrijke stappen te zetten naar een integrale gebiedsontwikkeling in het Friese IJsselmeergebied. Samen met de Friese IJsselmeergemeenten, Wetterskip Fryslân, het Rijk, (vijf ministeries en Rijkswaterstaat), IJsselmeerprovincies, bedrijfsleven, NGO’s, maatschappelijke organisaties en bewoners wil de provincie Fryslân ervoor zorgen dat initiatieven en projecten in samenhang tot uitvoering worden gebracht. Om zo de noodzakelijke en gewenste sociaaleconomische en ecologische ontwikkelingen op gang te brengen en te bevorderen.

 

 

Inhoud van de functie

Ynhâld fan de funksje

Komende jaren werkt de provincie voor het programma IJsselmeer verder aan producten voor deze regio die uiteraard een samenhang met elkaar hebben en op elkaar aansluiten:

 

1.    IJsselmeeragenda 2050 (initiatiefnemer Rijk);

2.    Het ambitieprogramma Friese IJsselmeerkust, wat onder andere als Friese inbreng dient voor de IJsselmeeragenda 2050

3.    Financiering van deze projecten;

 

Binnen het Friese gedeelte van het IJsselmeer speelt reeds het project Koppelkansen IJsselmeer waar de provincie in opdracht van het Rijk plannen ontwikkelt waarbij 17 miljoen (12 miljoen Rijk en 5 miljoen regio) ter compensatie van de IJsselmeerpeilstijging wordt besteed, gekoppeld aan andere doelen/opgaven (de zogenaamde koppelkansen).

 

Wat vragen wij

Wat freegje wy

1.    Friese ambtelijke vertegenwoordiger binnen de IJsselmeeragenda 2050;

2.    Verantwoordelijk voor beleidsvorming en het verkrijgen van bestuurlijk commitment en goedkeuring. Draagvlak en verankering in de verschillende organisaties. Is meetbaar aan de hand van de voortgang en het aantal conflicten;

3.    Organiseren medewerking en expertise vanuit de diverse betrokken disciplines binnen de provincie, zoals bv Ruimte, Recreatie en Toerisme, Financiën enz; Is meetbaar aan de hand van het draagvlak en de verankering intern;

4.    Verantwoordelijk voor de coördinatie richting de shareholders/stakeholders, zoals Rijk, gemeentes, Wetterskip en maatschappelijke organisaties; 

5. Politiek ambtelijke ervaring. Binnen dit Nationale project zijn er veel partijen met verschillende belangen en soms ook met tegengestelde belangen. Het is daardoor prettig dat iemand voldoende ervaring heeft binnen het politieke speelveld. 6.Affiniteit met de Natuur, Energie en Water.

 

Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten