Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance projectleider implementatie sociaal domein (zzp)

Geplaatst 12 mrt. 2024
Project ID: YIS 9152709
Plaats
De Goorn, Hybride
Uren
24 uur/week
Periode
11 maanden
Start: 1 apr. 2024
Einde: 28 feb. 2025
Tarief
80 - 100 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 18 mrt. 2024 12:00
  • €93 max. (All in);

  • 24 uur p/w;

  • Startdatum 01-04-2024

  • Niveau medior;

  • Opdracht tot 28-02-2025 (met mogelijkheid tot verlenging);

  • Graag motivatie, beschikbaarheid en eventuele vakantieplannen opnemen in het CV

  • Thuiswerken is eventueel in overleg mogelijk;

  • Contractering ZZP'er (belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals Stichting of Maatschap etc. kan niet!)

  • Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst



Projectleider Implementatie Wizter van Stipter

De gemeente Opmeer en Koggenland hebben succesvol een aanbesteding afgerond voor een nieuwe vakapplicatie voor het sociaal domein. Als nieuwe oplossing wordt dit jaar Wizter geïmplementeerd van de leverancier Stipter.

Hiervoor zijn beide gemeente opzoek naar één projectleider die op uniforme wijze de implementatie intern gaat begeleiden. Als projectleider speel je een cruciale rol in het succesvol realiseren van deze oplossing die per 1 januari 2025 operationeel moet zijn.

Verantwoordelijkheden:

1. Implementatiebegeleiding: Je leidt het implementatieproces van Wizter voor beide gemeenten. Dit omvat het opzetten van leertrajecten, het coördineren van activiteiten en het waarborgen van een soepele uitvoering.

2. Regionale afstemming: Je bent verantwoordelijk voor het afstemmen van de implementatie tussen de twee gemeenten. Dit omvat het creëren van synergie en het oplossen van eventuele regionale uitdagingen.

3. Projectgroep aansturen: Je coördineert de projectgroep en zorgt ervoor dat alle betrokkenen op één lijn zitten. Je bewaakt de voortgang en stuurt bij waar nodig. Binnen beide gemeente stem je af met deelprojectleiders over werkzaamheden die buiten de primaire scope van dit project vallen.

4. Samenwerking met andere leveranciers: Je stemt de implementatie af met functioneel en technisch applicatiebeheerders binnen de gemeentelijke organisatie en/of de het SSC DeSom (denk hierbij aan o.a. koppelingen). Indien nodig neem je hierin zelf het voortouw. Dit omvat tevens het oplossen van eventuele knelpunten en het optimaliseren van de samenwerking.

5. Vakinhoudelijke teams betrekken: Je werkt nauw samen met de vakinhoudelijke teams van beide gemeenten (administratie, kwaliteitsmedewerkers en functioneel applicatie beheerders) en zorgt voor de coördinatie met het project. Dit zorgt ervoor dat de oplossing goed aansluit bij de behoeften van de gebruikers.

Profiel:

 Je hebt ervaring als projectleider in een implementatietrajecten dat onder tijdsdruk staat.

 Je bent een sterke verbinder en kunt effectief samenwerken met verschillende belanghebbenden.

 Je hebt kennis van het sociaal domein.

 Je bent koersvast op de scope van het projecten en adviseert de stuurgroep hierover. 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten