Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance projectleider nieuwe organisatie 2024-applicaties overall (zzp)

Geplaatst 9 mei 2023
Project ID: YIS 9133398
Plaats
Ridderkerk, Hybride
Uren
24 uur/week
Periode
1 jaar, 6 maanden
Start: 1 jul. 2023
Einde: 31 dec. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 16 mei 2023 13:00

Startdatum (gewenst)? Z.s.m.

Startdatum (uiterlijk)? 1 juli 2023

Einddatum? 31 december 2024

Kandidaten die eerder worden aangeboden, worden (mogelijk) eerder beoordeeld en uitgenodigd voor een kennismaking.

Optie tot verlenging? Ja

Min/max aantal uur per week? 8 à 10 uur per week, in de opstartfase van het project. Vanaf januari 2024 start de 2e fase van het project, uitbreiding van uren is t.z.t. vereist, naar circa maximaal 24 uur per week.

Standplaats: Ridderkerk en Barendrecht.

Vaste werkdagen gewenst / vereist? Dinsdag vereist, andere dagen in overleg.

Mogelijkheid tot thuiswerken? Ja, in overleg.

Schaal CAR UWO? 11/12. Richtlijn uurtarief? Open.

Minimaal aantal recente en relevante jaren werkervaring? Minimaal 3 jaar.



Projectleider NO2024-Applicaties Overall

Het applicatielandschap van de gemeenten Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk is de afgelopen 10 jaar doorontwikkeld in het teken van de BAR samenwerking. Processen, techniek en data zijn zoveel mogelijk samengebracht en geconsolideerd tot een eenduidig en uniform geheel. 

Door het bestuurlijke besluit van de drie gemeenten om beleid en uitvoering terug te brengen naar een eigen gemeentelijke organisatie komt hier verandering in. De BAR-Organisatie zal verantwoordelijk blijven voor de ICT samen met andere bedrijf voerende disciplines zoals HR, financiën en facilitaire zaken.

Voor het juist bedienen van de 3 (nieuwe) gemeentelijke organisaties is het nodig het huidige applicatielandschap (130 applicaties) “as-is” te ontvlechten naar de BAR-organisatie nieuwe stijl en drie gemeentelijke organisaties. Het ontvlechten van het applicatielandschap is een deelproject naast andere ICT deelprojecten zoals Kantoorautomatisering, ICT Infrastructuur en BI/management rapportages.

Voor het ontvlechten van het applicatielandschap zoeken wij een projectleider:

•   Als projectleider zorg je voor een gestructureerde aanpak van het ontvlechtingsproces, waarbij je zowel technische als organisatorische uitdagingen beheert en ervoor zorgt dat de ontvlechting van de applicaties plaatsvindt binnen de gestelde tijd, scope en budget.

•   Je leidt en coördineert het gehele ontvlechtingsproject inclusief het aansturen van en samenwerken met deelprojectleiders. Samen met hen ben je verantwoordelijk voor het opstellen van projectplannen en -planningen.

•   Je hebt uitgebreide kennis van IT-systemen en -architectuur, databases, netwerken en andere relevante technologieën. Je begrijpt de technische uitdagingen en risico's die gepaard gaan met het ontvlechten van een complex applicaties en kunt effectieve oplossingen ontwerpen en implementeren om technische hindernissen te overwinnen.

•   Je werkt samen met de applicatie- en functioneel beheerders van individuele applicaties en conformeert je aan de gestelde randvoorwaarden op het gebied van Architectuur, Informatieveiligheid & Privacy en Archivering.

Vacature

Must haves (knockouts)?

•   ICT technische achtergrond.

•   Ervaring met het aansturen van deelplrojectleiders.

•   Communicatief sterk en humoristisch ingesteld.

•   Stressbestendig en besluitvaardig.

•   ICT technische achtergrond.

•   Ruime ervaring als projectleider.

Pre's?

•   Gemeente ervaring.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten