Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance projectmanager (zzp)

Geplaatst 19 apr. 2024
Project ID: YIS 9155915
Plaats
Hanzeplein, Groningen
Uren
16 uur/week
Periode
8 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 31 dec. 2024
Tarief
85 - 105 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 26 apr. 2024 14:00

GGD Groningen

Duur: in eerste instantie tm december 2024

Inzet: 16 uur per week

Schaal 10

Aangeboden uurtarief is all-in, exclusief BTW. Dit tarief geldt voor de duur van de opdrachtbevestiging en eventuele verlengingen daarvan.

Standplaats: Hanzeplein, Groningen

Max tarief: € 98,50



Doel van de opdracht

De GGD en de Veiligheidsregio hebben een intentieverklaring getekend voor een samenwerking.

Het doel van deze samenwerking is om een gezamenlijke I&A (informatisering en automatisering) organisatie neer te zetten en projecten gezamenlijk uit te voeren. De nieuwe projectmanager heeft als opdracht om hier richting aan te geven en de samenwerking vorm te geven.

Daaruit volgt een gezamenlijke inkoop van o.a. werkplekdiensten en netwerkdiensten.

Achtergrond

De Veiligheidsregio is ontstaan in 2014 en destijds hebben zij de keuze gemaakt om de ICT onder eigen regie uit te besteden. Nadat in eerste instantie alle IT bij één leverancier belegd was, is er in 2020 voor gekozen om de dienstverlening onder te brengen bij leveranciers in verschillende contracten. Dit heeft in 2020 geleid tot 3 verschillende IT-contracten: 1) hardware, 2) werkplekdiensten en 3) netwerk.

De GGD Groningen is in 2020 verzelfstandigd maar neemt tot op heden de ICT diensten af van de gemeente Groningen. Omdat de GGD geen rechtstreekse schakel heeft met de leverancier is veel documentatie en IT-informatie niet bekend binnen de GGD. De GGD heeft daarom zeer beperkt invloed op dit landschap en de ondersteuning hierop.

Vanwege de ontwikkelingen op het gebied van informatiebeveiliging willen de GGD en de Veiligheidsregio alle mogelijkheden onderzoeken. Zij zien mogelijkheden in het samenwerken vanwege de synergievoordelen die in de andere regio's worden gezien en de inkoop voordelen vanwege het vergroten van de omvang van de contracten. Daarnaast is deze stap naar samenwerking op dit vlak een logische gezien de toekomstige gezamenlijke nieuwbouw.

Inmiddels is gestart met het gezamenlijk aanbesteden van een nieuw hardware contract en zullen de voorbereidingen starten voor de gezamenlijke aanbestedingen voor werkplek- en netwerkdiensten. Deze trajecten moeten in nauwe samenwerking projectmatig opgepakt worden.

Resultaten van de opdracht

We zoeken een projectleider die de regieorganisatie gaat vormen en de I&A dienstverlening gaat opbouwen.

Het resultaat is een duidelijke afspraak over rollen, taken en bevoegdheden die gebruikt kunnen worden als input voor de aanbestedingen.

Voor deze opdracht zoeken we iemand die in staat is om het gezamenlijk belang te kunnen behartigen van zowel de GGD als de Veiligheidsregio.

Verder vragen we:

  • Ervaring in het realiseren van een gezamenlijke regieorganisatie (dit hoeft niet per se IT gerelateerd te zijn);

  • Een communicatief vaardige kandidaat die zich kan bewegen in de verschillende organisaties op verschillende niveaus;

  • Doorzettingsvermogen;

  • Een gestructureerde werkwijze

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten