Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance recordmanager (digitaliseren archief) (zzp)

Geplaatst 23 mei 2023
Project ID: YIS 9134071
Plaats
Wormer, Hybride
Uren
36 uur/week
Periode
5 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 31 dec. 2023
Tarief
55 - 78 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 8 aug. 2023 12:00

Startdatum: Z.s.m.

Einddatum: 31 December

Richttarief: 55-71 Euro

Werkplek: Hybride

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst


OVER-Gemeenten

Eerst even een korte introductie over het team: Het team DIV richt zich primair op documentaire informatievoorziening van OVER-gemeenten, Oostzaan en Wormerland. Het team bestaat uit vijf medewerkers en maakt deel uit van de afdeling Informatievoorziening. Wanneer je ons DIV-team komt versterken, dan ga jij samen met jouw collega’s een bijdrage leveren aan de digitale transitie.


Als recordmanager ga jij aan de slag met alle belangrijke dossiers in onze organisatie. Jij zorgt dat ze zo geordend worden opgeslagen, dat ze weer goed vindbaar en toegankelijk zijn. Jij zorgt dat gegevens en documenten conform de Archiefwet geborgd blijven. Natuurlijk zorg jij er ook voor dat alles AVG proof is. Je gaat daarbij georganiseerd en gestructureerd aan de slag. Je bent precies en secuur, jij kunt jouw talenten hier echt in kwijt.

In ’t kort:

  • Jij beheert het digitale archief, jij zorgt dat alle dossiers opgeslagen of verwijderd worden.

  • Samen met de informatiemanager maak je opslagprocedures. Je denkt mee over de werkprocessen om documenten of gegevens correct op te slaan.

  • Je denkt mee over de omslag van het fysieke archief naar digitaal archief.

  • Je overlegt regelmatig met de informatiemanager en het DIV team over het structureren, opslaan en de vindbaarheid van dossiers.

  • Jij mag een mening hebben. Jouw collega’s vertrouwen op jouw inzicht!



Functie-eisen:

  • Je hebt HBO werk- en denkniveau;

  • Je hebt ervaring in werken in archieven of met opslag en vernietiging van dossiers en gegeven.

  • Fantastisch zou zijn als je kennis van de archiefwet of Wet Open Overheid hebt en al eens bij een gemeente hebt gewerkt.

  • Jij vindt het fijn om structuur aan te brengen in alle digitale dossiers en alle stukken die opgeslagen moeten worden.

  • Je werkt heel precies en secuur en je kunt goed organiseren.

  • Je wil graag veel leren over de informatiehuishouding van gemeenten en de digitalisering van archieven.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten