Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance senior adviseur dienstverlening / coach (zzp)

Geplaatst 3 okt. 2023
Project ID: YIS 9140624
Plaats
Sassenheim
Uren
8 uur/week
Periode
6 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 2 apr. 2024
Tarief
75 - 93.5 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 19 okt. 2023 09:37

Startdatum: z.s.m.

Einddatum: minimaal 6 maanden

Tariefindicatie: 75 -87

Uren per week: 8




Dit ga je doen

Je werkt van strategie naar operatie. Zo werk je aan het implementeren van processen, procedures en protocollen, die de dienstverlening binnen onze organisatie naar een hoger niveau tillen. Je maakt zorgvuldige afwegingen tussen beschikbare budgetten, politiek bestuurlijke kaders, maatschappelijke consequenties en wet- en regelgeving.

Wat deze functie extra bijzonder maakt, is dat je de leiding neemt in het uitvoeren van het baanbrekende concept ‘Service op Maat’, waarin het implementeren van serviceformules en het verder ontwikkelen van omni-channel dienstverlening centraal staan. Je adviseert over het teamoverstijgend en regionaal belangrijk dienstverleningsbeleid. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het opstellen van het uitvoeren van diverse projecten om de dienstverlening te verbeteren.


Jouw werkdag als Adviseur Kwaliteit

Je begint je dag met het doornemen van je e-mails en het prioriteren van je taken. Je ontdekt al snel een urgent verzoek van een collega van het team Burgerzaken over een klacht van een inwoner. Je besluit dit als eerste op te pakken.

Om 9:00 uur heb je een overleg met de teamleider Burgerzaken om de klacht te bespreken. Samen analyseren jullie de situatie en identificeren jullie mogelijke verbeterpunten in de dienstverlening. Je maakt aantekeningen van het gesprek en stelt voor om een werkgroep op te zetten om aan deze verbeterpunten te werken. De teamleider is het eens met je idee en samen besluiten jullie de werkgroep van start te laten gaan.

Na dit overleg duik je meteen in het opstellen van een plan van aanpak voor de werkgroep. Je verzamelt relevante informatie en best practices van andere gemeenten om te gebruiken als inspiratie. Daarnaast plan je een eerste bijeenkomst in om de werkgroep van start te laten gaan. Het is belangrijk voor jou om de juiste agenda en doelstellingen voor deze bijeenkomst vast te stellen.

Tijdens de lunchpauze maak je een ommetje. In de middag staat een meeting op het programma met een externe adviseur die gespecialiseerd is in kwaliteitsmanagement. Jullie bespreken de huidige kwaliteitsnormen en kijken samen naar mogelijkheden om deze verder te verbeteren.

Na de meeting werk je verder aan het plan van aanpak voor de werkgroep. Je zorgt dat de agenda en doelstellingen voor de eerste bijeenkomst helder zijn en bereidt de benodigde documentatie voor. Je doet alles om de werkgroep een vliegende start te laten maken.

Aan het einde van de middag heb je een afspraak om in het HLT portefeuillehoudersoverleg ‘Dienstverlening en Bedrijfsvoering’ met de verantwoordelijke bestuurders de voortgang van diverse kwaliteitsverbeteringsprojecten te bespreken. Je presenteert de voortgang en benadrukt de positieve impact die de voorgestelde verbeteringen zullen hebben op de dienstverlening aan de inwoners en ondernemers. De bestuurders zijn enthousiast en ondersteunen jouw initiatief.

Je rondt de dag af met het bijwerken van je e-mails en het organiseren van je takenlijst voor de volgende dag.


Dit ben jij

  • Als kritisch en onafhankelijk denker geef je ongevraagd advies, zelfs als dit tegen de stroom in gaat.

  • Je bent een stevige, analytische gesprekspartner met natuurlijk overwicht. In hectische situaties houd jij het hoofd koel en weet je vanuit een strategische koers realistische oplossingen te vinden en draagvlak te creëren.

  • Je weet van aanpakken en bent bekend met klantreizen en de LEAN-

    methodiek. Samenwerken zit in je bloed, maar je kunt ook nee zeggen als dat nodig is. Je legt gemakkelijk contacten, zowel intern als extern, en beschikt over een gezonde dosis lef en humor.

  • Jouw creativiteit uit zich in het vinden van oplossingen, gericht op resultaat. Bovendien heb je een brede, landelijke kijk op ontwikkelingen in de dienstverlening en weet je die feilloos te vertalen naar onze organisatie.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten