Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance senior financieel adviseur maatschappelijke ontwikkeling (zzp)

Geplaatst 22 apr. 2024
Project ID: YIS 9155830
Plaats
Hillegom
Uren
32 uur/week
Periode
3 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 31 jul. 2024
Tarief
85 - 103 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 29 apr. 2024 12:00

Start en einddatum: zsm, in ieder geval tot eind juli (ter vervanging van ziekte dus verlenging is mogelijk)

Functieschaal: 11

Graag motivatie, beschikbaarheid opnemen in het CV (geen overige informatie in CV's zoals uurtarief of bedrijfspresentatie)

Eventuele vakantieplannen graag opnemen in het voorstel;

Max richtlijntarief is €96,-. Je mag erboven bieden mits veel ervaring (bij groot aantal kandidaten zal voorkeur wel uitgaan naar kandidaten die binnen het richtlijn tarief zitten)

Werkorganisatie HLT Samen

Uren per week: 32,00

Standplaats: Hillegom

Waarom kiezen voor het team Financiën?

Het team Financiën (26 fte) bestaat uit twee clusters: Advies en Planning & Control (APC) en Administratie & Beheer (A&B). Binnen APC hebben we het werk verdeeld naar de verschillende opgaven waar de gemeente voor staat. Je werkt samen met een junior en senior financieel adviseur en een business controller aan de opgaven in het maatschappelijk domein. Enige jaren advieservaring in het sociaal domein is noodzakelijk om deze rol goed in te vullen. Er spelen veel ontwikkelingen in het maatschappelijk domein binnen onze gemeenten. Je werkt daarvoor nauw samen met de beleidsmedewerkers uit die teams. Ieder vanuit zijn expertise. Je kunt je goed inleven in de problematiek, je luistert goed en je bent gericht op samenwerking. Waarbij je de balans vindt tussen financiële kaders en maatschappelijke vragen.

Een uitstekend gevoel voor cijfers is onze basis. Zonder dat geen begroting, jaarrekening of tussenrapportages. Maar daarmee zijn we er niet. We zijn een team in opbouw. We hebben een ontwikkelopgave op diverse terreinen. We zorgen er daarnaast voor dat alle financiële processen van de vier organisaties op rolletjes lopen. We adviseren de organisatie, management en besturen over de cijfers. Ook nemen we iedereen mee in de ontwikkelingen op financieel gebied. We denken mee bij projectvoorstellen. Wij overzien de hele breedte van het financiële werkveld. We zorgen voor een gezonde, financiële basis. En in alles houden we de kwaliteit van de output en de dienstverlening voor ogen. We komen met creatieve en ongewone oplossingen. In ons team wordt ieders inbreng gewaardeerd. Uiteraard ook die van jou! Je krijgt alle ruimte om voorstellen voor verbetering te doen. 

HLTsamen: inventief, krachtig en verbindend

Drie gemeenten, vijf dorpen met meer dan 80.000 inwoners; 60 km2 kernen, woonwijken, polders, wegen en uitgestrekte bollenvelden. Goed bereikbaar vanuit plaatsen als Amsterdam, Amstelveen, Aalsmeer en Hoofddorp. En dichtbij steden als Haarlem, Den Haag en Leiden. Hier werkt HLTsamen. Met zijn 470’en werken voor Hillegom, Lisse en Teylingen. We adviseren de bestuurders van deze gemeenten én voeren de gemaakte keuzes uit. We zijn groot genoeg om specialist te kunnen zijn, en klein genoeg om zichtbare impact te hebben in de gemeenten waar we werken. We bundelen kennis en menskracht. Zo helpen we de ruim 80.000 inwoners van onze gemeenten vooruit. We zijn creatief in de oplossingen die we bieden. Ook jouw ideeën en initiatieven zijn daarin zeer welkom! We zijn volop in ontwikkeling. Daardoor zijn er mooie kansen voor jou en ons om echt het verschil te maken.

Wat wordt er van je gevraagd?

  • Je hebt HBO/WO niveau

  • Je hebt (minimaal 3 jaar) ervaring als financieel adviseur in maatschappelijk domein/sociaal domein.

  • Je voelt je thuis in een het complexe krachtveld van een werkorganisatie. Je werkt namelijk voor HLTsamen, de ambtelijke organisatie voor de gemeenten Hillegom, Lisse en Teylingen.

  • Je bent sparringpartner voor de beleidsadviseurs in het maatschappelijk domein. Je adviseert op financiële aspecten van de verbonden partijen in het maatschappelijk domein en bij ontwikkelingen die met subsidierelaties spelen.

  • Je levert je bijdrage aan de planning en control cyclus. Voor de komende maanden betekent dit dat de begroting 2025 en de tussenrapportage 2024 moet worden opgesteld.

  • Je participeert in het programma “grip op geld”, gericht op versterking van de financiële sturing en beheersing in de organisatie.  

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten