Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance senior financieel adviseur ruimtelijk domein (zzp)

Geplaatst 22 dec. 2023
Project ID: YIS 9146917
Plaats
Helmond, Hybride
Uren
36 uur/week
Periode
5 maanden
Start: 15 jan. 2024
Einde: 30 jun. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 4 jan. 2024 18:00

Uren: 32- 36 per week

Schaal 11-12 cao gemeenten

Periode: per z.s.m. t/m juni


Wij zijn op zoek naar een Senior Financieel Adviseur ruimtelijk domein welke zich gaat richten op een aantal grote projecten zoals Brainport Smart District (BSD), Food Tech Brainport en Automotive Campus. In verband met vakantie inhurende manager, volgt een terugkoppeling op zijn vroegst in de week van 8 januari.



Ben je graag de adviseur bij complexe financiële en strategische vraagstukken? Ben jij dé financieel businesspartner of klaar om dat te zijn?

De uitdaging

Als senior financieel adviseur ben je financieel businesspartner en zorg je voor afstemming van (zeer) complexe vraagstukken met betrokken partijen binnen jouw domein. Momenteel zoeken wij een collega voor het ruimtelijk domein welke projecten zoals Brainport Smart District (BSD), Food Tech Brainport, Automotive Campus en Glasvezel in zijn portefeuille krijgt.

Je stuurt actief op de beheersing van de (financiële) risico’s. Je bent de stevige gesprekspartner voor het management, directie en bestuur bij strategische vraagstukken.  In jouw rol ligt de focus op analyse, planning en budgettering en lever je daarmee een belangrijke bijdrage aan de beleidsdoelstellingen van dit organisatieonderdeel. Onze organisatie is ambitieus en volop in verandering, ook in jouw rol krijg je de ruimte voor een innovatieve invulling. Samen geven we vorm aan de stad van morgen! 

Je hebt onder andere te maken met de volgende taken: 

  • Je adviseert proactief over (beleids)ontwikkelingen en de financiële implementatie van meerjarige uitvoeringsprogramma’s en –projecten. Hierbij houd je rekening met de politiek-bestuurlijke vraagstukken, de financiële beleidskaders en de beleidsdoelstellingen. Je bekijkt de haalbaarheid van beleidsontwikkelingen, de financiële risico’s en de impact ervan op de gemeente. 

  • Je regisseert, ondersteunt en adviseert budgethouders bij de uitvoering van de planning- en controlcyclus. Je zorgt voor samenhang binnen en tussen de budgetten van de diverse budgethouders. 

  • Je signaleert trends en risico’s waarvoor passende financiële beleidskaders en/of financiële informatievoorziening nodig zijn. Samen met je collega financieel adviseurs  adviseer je over de kwaliteit van financiële besluitvorming en de begrotingsuitvoering. 

  • Je leidt of neemt deel aan projecten en werkgroepen over het ontwikkelen en implementeren van financiële regelgeving, instrumenten en processen. 


Passen we bij jou?

Werken bij de Gemeente Helmond betekent werken bij een organisatie die zich continu ontwikkelt en boordevol ambitie zit. Dat moet ook, want, ook al hebben we voor onze stad mooie dingen bereikt, de samenleving verandert. Helmond is een stad in beweging. We werken met trots vanuit verbinding, vertrouwen en waardering. Een integrale benadering met vernieuwende en innovatieve ideeën.


De afdeling

Je werkt binnen jouw afdeling samen met financieel (beleids)adviseurs en -ondersteuners, planeconomen, inkoop specialisten, subsidie specialisten, regisseurs P&C en een aanbestedingsjurist. Gezamenlijk richten de collega’s zich op het ontwikkelen van beleidskaders, het verstrekken van kwalitatief inhoudelijke financiële gegevens en adviseren, regisseren en ondersteunen bij het opstellen van de planning & control cyclus. Uiteraard heb je veel contact met andere afdelingen en collega’s binnen de organisatie.   


Binnen de afdeling wordt op een plezierige manier samengewerkt, zowel fysiek als digitaal. Hybride werken is inmiddels de norm. De collega’s werken sterk klantbewust en bewegen flexibel mee met veranderingen binnen en buiten de organisatie. 


Doordat de gemeente Helmond zo sterk in beweging is zijn er de komende tijd ook de nodige financiële vraagstukken en uitdagingen. Hoe houden we de begroting gezond gecombineerd met de gemeentebrede ambities vanuit onze strategische agenda, zoals verdere groei van inwoners, meer banen en ook klimaatneutraal ondernemen.  

Ideale collega volgens Mylene Donkers, teammanager

De ideale kandidaat is een bevlogen businesspartner met een brede financieel – economische achtergrond. Je ben een echte teamspeler die ook in staat is zelfstandig te werken. Een ervaren financieel adviseur met lef, stelt de juiste vragen en is gesprekspartners op alle niveaus. Een persoon die zich de complexe omgeving snel eigen maakt en die over een grote bestuurlijke sensitiviteit beschikt. We vragen verder:  


  • Je hebt een academisch werk- en denkniveau, met gespecialiseerde en brede kennis van overheidsfinanciën en bedrijfsvoering; 

  • Je bent vaardig in het leiden van en het werken in projecten en in het opstellen van financiële adviezen en rapportages; 

  • Je hebt ruime relevante werkervaring in het (strategisch) adviseren van directie en management en in het opstellen van kaders en regelgeving; 

  • Het vermogen om op strategisch niveau te adviseren met balans tussen oplossen door tegen te denken en mee te denken. 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten