Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance senior P&C adviseur (zzp)

Geplaatst 19 apr. 2024
Project ID: YIS 9155863
Plaats
IJmuiden, Hybride
Uren
36 uur/week
Periode
8 maanden
Start: 29 apr. 2024
Einde: 31 dec. 2024
Tarief
90 - 105 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 25 apr. 2024 13:00

Startdatum inzet: 29-4-2024

Einddatum inzet: 31-12-2024

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst


In verband met onverwacht vertrek huidige P&C adviseur zoeken wij met spoed een zeer ervaren tijdelijke collega om de afdeling te ondersteunen. Het gaat om een schaal 12 functie. Je bent als coordinator verantwoordelijk specifieke P&C producten waarbij je een trekkersrol hebt voor de begroting.


De 10 medewerkers van het team Planning, Control en Advies werken met elkaar aan de financiële advisering en het door ontwikkelen van financieel beleid voor de gehele organisatie. Jouw eerste aandachtsgebied wordt gevormd door de P&C cyclus, waarbij zowel de coördinatie als het toetsen van input vanuit de verschillende domeinen als de vernieuwing van de processen om de hoek komt kijken.

 

Als Senior PCA adviseur krijg je energie van het sparren over organisatie brede beleidsontwikkelingen. Jij bent degene die het financiële beleid van onze organisatie verbetert en verder vorm geeft. Daarnaast draag je verantwoordelijkheid voor het coördineren en realiseren (en evalueren) van P&C-producten zoals de kadernota, begroting, jaarrekening en de bestuur rapportages.Belangrijk om te vermelden dat je voor deze opdracht een trekkersrol hebt voor de begroting.

 

Er wordt om jouw inbreng gevraagd waarbij je niet alleen kritisch moet zijn op de inhoud maar ook een creatieve bruggenbouwer bent die denkt in oplossingen en in staat is om deze oplossing uit te werken in de P&C cyclus. Je adviseert over en schrijft stukken van de financiële P&C documenten. Zijn er ontwikkelingen in het vakgebied? Dit hou je in de gaten en indien van toepassing komen verbetervoorstellen onder andere van jou!

 

Je werkt samen met de collega’s in het team en op basis van jouw ervaring en kennis ben je in staat om inhoudelijke sturing te geven op de inzet van de financieel adviseurs en de dossiers waar zij mee werken. Ondertussen bewaak je de financiële positie van de gemeente, brengt risico’s in kaart. Daarnaast geef je strategisch advies over vraagstukken met betrekking tot financiële ontwikkelingen.

 

In deze functie helpt het jou en de organisatie wanneer je ervaring hebt met gemeentelijke financiën en daarbij ook affiniteit met politiek bestuurlijke processen. Je hebt een academisch werk- en denkniveau op het gebied van financiën. Ook heb je ervaring met het opstellen van de planning en control-documenten en financieel strategische vraag- en beleidsstukken. Zoals je misschien ook al hebt kunnen concluderen uit de omschrijving van een ‘creatieve bruggenbouwer’ denk en handel je team-overstijgend en beschik je over een goed analytisch vermogen. Je bent communicatief sterk en kunt bevindingen vertalen in duidelijke conclusies en adviezen waarin je; initiatiefrijk en kritisch opbouwend bent en in staat om financieel technische onderwerpen te vertalen naar begrijpelijke taal.


Functie-eisen:

  • Je kunt omgaan met verschillende belangen tussen organisatie, bestuur en teams in een dynamische omgeving.

  • Met je inlevingsvermogen en overtuigingskracht ben je een stevige adviseur en sparringpartner.

  • Je bent samenwerkings- en ontwikkelingsgericht en verliest daarbij het resultaat, de kwaliteit en planning niet uit het oog.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten