Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance senior projectleider implementatie kernapplicatie sociaal domein (zzp)

Geplaatst 9 feb. 2024
Project ID: YIS 9149988
Plaats
Lelystad, Hybride
Uren
36 uur/week
Periode
6 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 9 aug. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 16 feb. 2024 13:00

Startdatum: z.s.m.

Duur opdracht: Half jaar met optie tot verlenging

Aantal uren week: 36

Inschaling: 12 (gemeente cao)

Voorsteltermijn: 16 februari om 13:00

Benodigde devices worden niet verstrekt door de opdrachtgever. (BYOD)

Indexeren gedurende de gehele opdracht niet mogelijk


Het Sociaal Domein van de gemeente is bezig met een grote complexe doorontwikkeling. Deze wordt vormgegeven door enerzijds de Maatschappelijke Agenda (MAG) wat een verandering veroorzaakt in de manier waarop we als Sociaal Domein werken, en anderzijds doordat er een project loopt om de kernapplicaties van het Sociaal Domein te vervangen. De Maatschappelijke Agenda is een plan waaraan door verschillende sociale partners samen gewerkt wordt om van Lelystad een stad te maken waar iedereen meedoet en zich thuis voelt. Hierbij staat het werken vanuit het maatschappelijke effect en het inwonersperspectief centraal.

Als senior projectleider ben je verantwoordelijk om het project aan te sturen dat ervoor zorgt dat de nieuwe kernapplicaties straks succesvol in gebruik worden genomen door de teams van het sociaal domein en hun partners. Dit traject heeft een kritisch tijdspad.

Jij bent ook de primaire adviseur naar de Directeur van het Sociaal Domein en de stuurgroep van het project. Jij voorziet hen in volledig advies om kritieke beslissingen te kunnen nemen.

Je staat als senior projectleider niet meer aan het begin, maar jij pakt over waar we nu als organisatie staan. De systemen zijn deels ingericht. Maar de koppelingen en conversie moeten nog worden afgemaakt. Ook moeten de soll-werkprocessen nog worden gedefinieerd en de acceptatietesten worden uitgevoerd. Je weet hoe je goed de huidige situatie moet inventariseren, zaken oppakken en aanpakken. Zo maak jij de organisatie in een hoog tempo implementatie klaar. Er zijn ontwikkelingen noodzakelijk op het gebied van Mens, Proces, Informatie, Data en Techniek. Dit doe je vanuit de ‘businesskant’ vanuit het Sociaal Domein. Je begeleidt hiervoor de organisatorische doorontwikkeling, in samenwerking met de betrokken Teamleiders, de daarbij behorende verandering voor de gemeente Lelystad. Je stuurt niet alleen de software leverancier aan, maar stuurt ook de werkgroepen aan die de opleidingen, werkprocessen en het testen begeleiden.. Qua techniek ligt er al een overzicht, maar wat betreft adoptie en adaptie ligt er een uitdaging voor jou als Projectleider. Verder ligt er een scan waar je enigszins inzicht uit kan halen.

Als senior projectleider ben je onderdeel van het managementteam Sociaal domein en bent de spin in het web als het gaat over de implementatie van het nieuwe systeem en daarmee gepaard gaande doorontwikkeling van het Sociaal Domein. In het managementteam neem je de overkoepelende rol aan waarmee je samen met de directeur, de teamleiders en de diverse adviseurs de grote veranderingen vormgeeft. Hierbij geef je gevraagd en ongevraagd advies daar waar het nodig is om te versnellen, te vertragen, te verbinden en te vertalen. Je bent de aanjager en verbinder tussen de veranderdoelen rondom het inwonersperspectief en meer samenhang en integraliteit, waarbij je de verbanden en de koers bewaakt. Je bent in staat management en medewerkers in de juiste rol te zetten die past bij hun competenties en die nodig zijn voor het project. Je krijgt te maken met kritieke bedrijfsprocessen, kwaliteit is essentieel in jouw functie als senior projectleider.

Werkzaamheden

·       Je stelt de implementatie- en veranderstrategie en aanpak bij voor de uitrol van nieuwe/verbeterde applicaties en veranderende werkprocessen voortkomend uit zowel de aanbesteding als aanverwante processen;

·       Jij stuurt de verschillende (ontwikkel) disciplines, adviseurs, kwartiermakers en andere stakeholders aan die daarbij een rol spelen;

·       Je zorgt voor strakke projectsturing op de grootheden tijd, geld en kwaliteit.

·       Je zorgt voor strakke besluitvormingsprocessen zodat de juiste projectdilemma’s ter besluitvorming aan de stuurgroep worden voorgelegd.

·       Je bent de spil tussen de gebruikers, stakeholders en de leveranciers voor de implementatie en de verandering die dit met zich mee brengt;

·       Je bewaakt daarvoor de financiën, resources en andere afhankelijkheden en monitort en rapporteert hierover aan de stuurgroep, directeur en managementteam van het Sociaal Domein.


Functie-eisen:

·       Je beschikt over het juiste opleidingsniveau (HBO/WO);

·       Je bent een ervaring projectleider en hebt kennis van projectmethodieken (o.a. Prince2)

·       Je bent uitstekend in staat om complexe informatie en vereisten te interpreteren en te vertalen naar de relevante doelgroepen;

·       Je bent gewend om te werken met meerdere belangen en weet deze ook in identificeren en te behartigen;

·       Je bent standvastig in het bewaken en realiseren van de gestelde doelen

·       Je spreekt aan waar moet en ‘escaleert samen’ als het nodig is

·       Je bent gewend in een Agile\Scrum team te werken en je bent in staat om te schakelen in werkstijlen die passen bij de uitdaging

Je hebt aantoonbare ervaring met

·       Het begeleiden van grootschalige implementatie- en verandertrajecten;

·       Het in kaart brengen van een IST en een SOLL-situatie;

·       Het werken in complexe (politieke) omgevingen met veel afhankelijkheden en partijen.

Persoonlijke competenties:

·       Je bent verbindende, ondernemende en stevige persoonlijkheid;

·       Aantoonbare ervaring met grote, complexe implementatie van systemen (pré iSamenlevingzaken);

·       Duidelijk overzicht over het project, haar structuur en in staat om concrete taken/opdrachten te geven;

·       Je creëert rolvastheid, zowel in het projectteam als in de stuurgroep;

·       Je kunt goed de hoofdzaken van de bijzaken onderscheiden;

·       Je kunt complexe zaken weer eenvoudig maken;

·       Daarbij ben je resultaatgericht, klantgericht en omgevingsbewust,

·       Vindt samenwerken vanzelfsprekend,

·       Je bent gewend om te denken en te handelen van het inwonersperspectief,

·       En bent stressbestendig, analytisch en creatief (in oplossingen).

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten